YEREL HABERLER - 13 Şubat 2013 Çarşamba 14:45

ANTALYA`NIN ÜÇÜNCÜ TURİZM EОİTİM MERKEZİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

A
A
A
ANTALYA`NIN ÜÇÜNCÜ TURİZM EОİTİM MERKEZİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Antalya`nın Manavgat İlçesi Ilıca beldesinde annesi Nazmiye Tümbül ve babası Hacı Mehmet Tümbül adına 16 derslikli Turizm Eğitim Merkezi yaptıran hayırsever Ali Rıza Tümbül ile Antalya Valisi Ahmet Altıparmak`la birlikte protokol imzaladı.Konyaaltı ve Kemer İlçelerinden sonra Antalya`da yapılacak üçüncü Turizm Eğitim Merkezi`nin 2013 yılı içerisinde bitirilmesinin planlandığı bildirildi.
Desteği nedeni ile Ali Rıza Tümbül`e teşekkür eden Antalya Valisi Ahmet Altıparmak çok önemli bir hizmete vesile olunacağını bildirdi. Antalya Valiliğinde 87. protokolün imzalandığını kaydeden Vali Altıparmak, ``Bu protokol çerçevesinde de Ali Rıza Tümbül Turizm Eğitim Merkezi (TUREM) yaptıracaklar. Turizm Eğitim Merkezi Konyaaltı ve Kemer`de iki adetti. Bununla birlikte üçe çıkmış olacak. Kemer ve Konyaaltı`nın kontenjanları 150`şer kişilik. Altışer aylık eğitim sürecinde yılda toplam 600 kişi mezun ediyorduk. Yeni merkez toplam kapasitesi 300 olacak. 200 kişi de günlük gelip gidecek" dedi.
İmzalanan protokol içerisinde aslında iki protokol olduğunu söyleyen Vali Altıparmak, "Bir 16 derslikli TUREM Merkezi, bir de 100 kişilik pansiyon var" dedi. Merkezle birlikte turizmin en önemli ve en fazla ihtiyacı olan ara kademe elemanların yetişeceğini belirten Vali Altıparmak lise, ortaokul, üniversite mezunu olan, ``˜turizm sektöründe çalışmak istiyorum diyen` gençlere 6 aylık bir kurs neticesinde adeta iş garantili bir kurs verileceğini bildirdi.
Merkezde kat hizmetleri, aşçılık, garsonluk gibi turizmin ihtiyacı olan bütün alanlarda eğitim verileceğini ifade eden Vali Altıparmak, ``Antalya`nın en fazla ihtiyacı olan nedir dediğimiz zaman turizm sektöründe ara kademe eleman ihtiyacımız. Bu vesile ile önemli bir ihtiyacımız giderilmiş olacak`` şeklinde konuştu.
Hayırsever Ali Rıza Tümbül ise ``Bizlere her şeyini sınırsız veren sevgili annem ve babam adına en iyi şekilde yapacağız. Kısa zamanda hayata geçirmeye çalışacağız. İnşallah hayırlı olur. Tekrar yeni hayırlarda, iyi güzel işlerde beraber oluruz`` diye konuştu.
Konuşmaların ardından yeni Turizm Eğitim Merkezi protokolü imzalandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Zonguldaklı iş adamları ’Best of Zonguldak Birlik Beraberlik Gecesi’nde bir araya geldi Zonguldaklı iş adamları ’Best of Zonguldak Birlik Beraberlik Gecesi’nde bir araya geldi. Zonguldak’ta ilk kez düzenlenen Best Of Zonguldak etkinliği vatandaşlar ve iş adamlarından ilgi gördü. Buket Aydın ve Vahe Kılıçaslan’ın sunuculuğunu yaptığı organizasyonda Gazeteci Cem Küçük, organizasyonun ana sponsoru olan Elcab Kablo ile Zonsiad Yönetim Kurulu Başkanı Nejdet Tıskaoğlu’nun ev sahipliğinde Akkurt Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Alaattin Kurnaz, Zonguldak kadın basketbol takımının kulüp başkanı Kanat Tan, çok sayıda iş adamlarının yanı sıra ve vatandaşlar katıldı. Zonguldak ilinin ilk vilayet olarak önemini vurgulayan Nejdet Tıskaoğlu, "Zonguldak bizim ilk vilayetimizdir. Burada olmaktan çok mutluyuz. Zonguldak’ın kalkınması için hepimiz burada bir araya geldik. Birlik ve beraberlik içerisinde şehrimiz için en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Zonsiad olarak 3-4-5 Mayıs’ta Zonguldak’ta bir fuar düzenliyoruz. Bunu Zonguldak’ın tüm illerinde tüm şehrimize yansıtmak istiyoruz. Bunun için çalışan Kerim Yılmaz burada. Levent Yaman kardeşlerime teşekkür ediyorum. Ayrıca Buket Aydın ve Vahe Kılıçaslan Zonguldak’ımızın ilklerini paylaştı. Burada ödül alan arkadaşlarımız 2023 yılı boyunca güzel işlere imza attılar ve ödülü hak ettiler. Bu yıl ilki düzenlendi. Gelecek yıl daha büyük bir organizasyonla Zonguldak’ımızı farklı bir şekilde temsil edeceğiz" dedi. Organizasyonu önemini belirten gazeteci Cem Küçük, "Zonguldak’ı her zaman her yerde övgüyle konuşuyoruz. Bu organizasyon bu yıl ilk kez yapıldı, keyifli ve başarılı bir organizasyon oldu. Biz burada Zonguldak için çabalayan iş insanlarıyız. Zonguldak bizim ilk vilayetimizdir. Ben burada doğup büyüdüm ve fırsat buldukça memleketime geliyorum. Bizler madenci çocuklarıyız. Gerek hükümet genelinde, gerek ise Türkiye genelinde Zonguldak’ımızı her yerde en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyoruz" dedi. Ayrıca Zonguldak kadın basketbol şampiyonu kulüp başkanı Kanat Tan ise konuşmasında, "Ben bu ödülü Zonguldak taraftarları için alıyorum. Zonguldak kadın basketbol takımımız şampiyon olarak Süper Lig’e çıkmaya hak kazandı, çok çalıştık çok emek verdik ve emeğimizin karşılığını aldık, Formamızın rengi kırmızı şehitleri ve mavi madenci tulumlarını temsil ediyor. Çocuklarımız madenci torunlarıdır. Zonguldak’ı her alanda en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyoruz" ifadelerine yer verdi. Zonguldak halk oyunları ekibi gösterisinin ardından ödüller ve hediyeler takdim edildi.