GENEL - 05 Şubat 2018 Pazartesi 13:49

Doktora saldırıyı protesto ettiler

A
A
A
Doktora saldırıyı protesto ettiler

Edirne Sultan 1.

Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Tuba Çıkmaz’ın önceki gün görevi başındayken iki kadın tarafından saldırıya uğraması, meslektaşları ve bazı sivil toplum kuruluşları tarafından protesto edildi.


Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi önünde toplanan kalabalık, ellerinde pankartlarla Dr. Tuba Çıkmaz’a yapılan saldırıyı kınadı.


Edirne Tabip Odası Başkanı Ertuğrul Tanrıkulu hastane önünde yaptığı basın açıklamasında, “Çok üzgünüz. Çok kırgınız. Biz sağlık çalışanları olarak bu umudumuzu burada yeşertmenin mutluluğu içindeyiz. Edirne ve Türkiye’deki bütün sağlık örgütleri, sağlık çalışanları, yöneticilerimiz, başhekimimiz hep birlikte bugün ne yazık ki yaşadığımız o acı olayı protesto etmek için ve kızgınlığımız belirtmek için buradayız” dedi.



“Türkiye’de günde 31 sağlık çalışanı şiddete mağruz kalıyor”


Edirne Tabip Odası Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Dr. Alper Eker, okuduğu basın açıklamasında, “Üzgünüz, kırgınız, öfkeliyiz, isyandayız. 2 Şubat 2018 tarihinde saat 22.30 civarında hastanemizin yoğun bakım ünitesi girişinde nöbetçi hekim Dr. Tuba Çıkmaz, hasta yakınları tarafından ciddi bir şekilde darp edilmiştir. Son yıllarda sağlık çalışanlara yönelik şiddetin bu boyutlara varması kaygı ve endişe vericidir. Sadece kayıtlı olanlar üzerinden bir değerlendirme yapıldığın da bile Türkiye’de günde 31 sağlık çalışanı, sağlık hizmeti sunulan alanlarda şiddete maruz kaldığı görülmektedir” şeklinde konuştu.


Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Gamze Varol Saraçoğlu da yaptığı açıklamada, sağlık çalışanlarına şiddetin arttığını ifade etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Yurtta hava durumu Yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, İç Anadolu’nun doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ve Doğu Akdeniz’in Toroslar kesiminin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer toz taşınımı bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre; hava sıcaklıklarının Marmara ve Kuzey Ege’de mevsim normalleri civarında, diğer bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise önceleri güneyli, öğle saatlerinden itibaren batı bölgelerden başlamak üzere zamanla kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Anadolu ile Doğu Akdeniz ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde güney, güneybatı yönlerden kuvvetli (40-70 kilometre/saat) esmesi bekleniyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Ankara: Parçalı ve çok bulutlu 25 İstanbul: Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 19 İzmir: Parçalı bulutlu, kuzey çevreleri yer yer çok bulutlu 25 Adana: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey çevreleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 33 Antalya: Parçalı ve az bulutlu 25 Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 23 Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27 Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24 Diyarbakır: Az bulutlu 30