YEREL HABERLER - 19 Nisan 2015 Pazar 14:11

Edesob Ve KOSGEB'ten Girişimcilere Eğitim Protokolü

A
A
A
Edesob Ve KOSGEB'ten Girişimcilere Eğitim Protokolü

Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (EDESOB) ile KOSGEB Edirne Hizmet Merkezi Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile Girişimcilik Eğitimleri düzenlenecek.
EDESOB Başkanı Emin İnağ ile KOSGEB Edirne Hizmet Merkezi Müdürü Bedri Döngel işbirliğinde imzalandı. Protokol çerçevesinde düzenlenecek eğitimler sonunda, katılımcılara “KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Katılım Belgesi” verilecek. Belge almaya hak kazanan girişimci adaylarına KOSGEB tarafından 30 bin TL, hibe 70 bin TL’de faizsiz kredi olmak üzere toplam 100 bin TL’ye kadar destek sağlanacak.
İmzalanan protokol çerçevesinde EDESOB Başkanı Emin İnağ “KOSGEB ile uzun yıllardan beri işbirliği kapsamında çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Edirne’de KOSGEB adına kurulu bir merkez yokken merkez kurulması için çok çaba harcadıklarını ve sonunda başardıklarını kaydeden İnağ, “Şuan KOSGEB Desteklerine Edirne Hizmet Merkezi Müdürlüğümüz aracılığı ile direk ulaşabiliyoruz. Müdürümüz Bedri Döngel ile çok önemli ve güzel çalışmalara birlikte imza attık. İmzaladığımız Girişimcilik Protokolü ile önemli bir proje daha başlatmış oluyoruz. EDESOB olarak kendi işini kuracak ya da gelecekte yeni bir iş kurmak isteyenlere önemli avantajlar sağlayacak olan girişimcilik eğitimlerine başlayacağız. KOSGEB tarafından verilen destekler yeni girişimcilerimize büyük avantaj sağlayacaktır. Bu eğitimlerde hedef katılımcılara proje bazlı çalışma yeteneği kazandırmaktır. 11 Mayıs ile 22 Mayıs 2015 tarihleri arasında düzenlenecek eğitimlere katılmak isteyen adayları Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğine başvuruda bulunacaklar. 20 Nisan 2015 tarihinden itibaren başvuruları kabul etmeye başlayacağız. Başvurular sonucu yapılacak değerlendirmenin ardından oluşturulacak sınıfımız ile eğitimlerimize başlayacağız” dedi.
Edirne KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürü Bedri Döngel imzalanan protokol ile Edirne ilinde yeni iş kurmayı hedefleyen kişilere destek olacaklarını belirtti. KOSGEB Edirne Hizmet Merkezi Müdürü Bedri Döngel “KOSGEB olarak Edirne ilinde paydaşlarımız ile yapmakta olduğumuz Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerine Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile imzaladığımız protokol ile bir yenisini daha ekliyoruz. EDESOB Hizmet binasında girişimcilik eğitimlerimize başlayacağız. Eğitimlerini başarı ile bitiren katılımcılara KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Katılım Belgesi vereceğiz. Bu aşamadan sonra yeni bir iş yeri açacak olan girişimcilerimize KOSGEB aracılığı ile destek olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir