YEREL HABERLER - 02 Mart 2015 Pazartesi 17:15

Edirne Balkanlar'a Yine Ev Sahipliği Yapacak

A
A
A
Edirne Balkanlar'a Yine Ev Sahipliği Yapacak

’Dış Politikamızda Balkanların Yeri ve Önemi’ adlı toplantı yarın Trakya Üniversitesi (TÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.
TÜ ile Dışişleri Bakanlığı organizasyonunda düzenlenecek olan toplantı İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Prof.Dr. Fehmi Yıldız Konferans Salonunda yapılacak. Moderatörlüğünü Prof. Dr. Sibel Turan’ın yapacağı toplantıya konuşmacı olarak Büyükelçi Gürcan Türkoğlu, Büyükelçi Babür Hızlan ve Büyükelçi Ahmet Yörük katılacak.
Programa konuşmacı olarak katılan ve Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Büyükelçi Ahmet Yörük, Balkanlar’ın Türk dış politikası açısından son derece önemli bir coğrafya olduğunu söyledi. Balkanlar’ın uluslararası siyaset açısından önem arz ettiğini dile getiren Yörük, Bakanlığın temsilciliğinin Edirne’de bulunmasının Balkanlar’ın öneminin bir göstergesi olduğunun altını çizdi.
Konferansın İstanbul, İzmir ya da Bursa’da da düzenlenebileceğini dile getiren Yörük, "Ama biz bu konferansı Edirne’de yapmak istedik. Edirne, hepimizin malumu olduğu tarihsel ve kültürel birikimini arkasına almış olarak Trakya bölgesinde lokomotif rol oynamaya namzet bir şehir" ifadelerini kullandı.
Son dönemde Edirne’de yapılması planlanan projeler arasında hızlı tren, havaalanı, serbest sağlık bölgesi projeleri gibi yatırımların yapılacak olmasına dikkat çeken Yörük, Edirne’nin Balkan coğrafyasında bir cazibe merkezi ve kültürel başkent olma yolunda ilerlediğini söyledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir