YEREL HABERLER - 18 Mayıs 2015 Pazartesi 16:34

Edirne'de Müzeler Günü'nde Unesco Alanları Anlatıldı

A
A
A
Edirne'de Müzeler Günü'nde Unesco Alanları Anlatıldı

Dünya Kültür Mirasının korunması ve müzeciliğin tanıtılması amacıyla her yıl kutlanan ’18 Mayıs Müzeler Günü’ kapsamında Edirne’de ’Dünya Mirası Alanlarımız’ konulu konferans verildi.
Deveci Han Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansta UNESCO Somut Kültürel Miras İhtisas Komitesi Başkan Vekili Doç. Dr. Ufuk Kocabaş katılımcılara UNESCO’ya yapılan başvurular ve yaşanan süreç hakkında bilgi verdi.
Yenikapı batıkları kazısı ve konservasyon projesi başkanlığını yürüten Doç. Dr. Ufuk Kocabaş, UNESCO Dünya Kültür Miras alanlarından bahsederek, Tükiye’nin UNESCO’nun içinde 70’inci yılını kutladığını söyledi. Türkiye’nin kurucu 20 ülkeden birisi olduğuna dikkat çeken Doç.Dr. Kocabaş, "UNESCO’nun temel kuruluş amaçlarından bir tanesi küresel barışın tesis edilmesidir. Diğer bir amacı fakirliğin ortadan kaldırılması, sürdürülebilir kalkınmanın tesis edilmesi ve paylaşılan ortak değerlere dayalı bir toplumlar arası diyaloğun ortamının oluşturulmasına hizmet etmek. Bunu da üye ülkeler kendi oluşturdukları üye komisyonlarla gerçekleştirmeye çalışıyor. UNESCO’nun genel merkezi Paris’te yer alıyor. UNESCO’nun misyonu doğal ve kültürlerin mirasın koruma altına alınması ve bunun tesis edilmesi için Dünya miras sözleşmesine ülkelerin taraf olmasıdır" dedi.
UNESCO alanında verdiği bilgilerin ardından Doç.Dr. Kocabaş, İstanbul Yenikapı kazıları hakkında bilgiler verdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir