ASAYİŞ - 24 Haziran 2015 Çarşamba 11:57

Jandarma Yazlık Farelerine Göz Açtırmıyor

A
A
A
Jandarma Yazlık Farelerine Göz Açtırmıyor

Edirne’de, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan operasyonda, Enez ilçesinde bulunan Erikli ve Yayla bölgesindeki yazlıklardan hırsızlık yapan suç şebekesi çökertildi. 1 yıldır kayıp olan 13 yaşındaki bir çocuk da suç şebekesinin elinde kurtarılarak, ailesine teslim edildi.
Yaz aylarının gelmesiyle birlikte Erikli ve Yayla sahillerinde nüfus artışının başladığı bu günlerde, yazlıkçıların bölgeye gelmesi ile birlikte suç şebekelerinin de evden hırsızlık ve oto hırsızlığı gibi suçları işlemek maksadıyla sahillere yöneldiği belirtildi.
Edinilen bilgiye göre, Keşan İlçe Jandarma Komutanlığı ve Erikli Jandarma Karakolu’na bağlı ekiplerce yapılan operasyonda, İstanbul’dan Erikli ve Yayla sahilindeki yazlık evlerden cep telefonu, dizüstü bilgisayar, altın ve para gibi kıymetli malzemeleri çalmak amacıyla bölgeye gelerek, Erikli sahilinde bulunan 2 yazlık evden hırsızlık yapan ve 5 kişiden oluşan şebeke çökertildi.
Hırsızlık şebekesinin lideri olan M.C.D. (23) ve M.T.’nin (19) İstanbul’dan küçük yaşta çocukları yanlarına alarak kiralık araçlarla geldikleri sahil bölgelerinde hırsızlık yaptırdıkları öğrenildi.
1 YILDIR KAYIPTI, HIRSIZLIK YAPARKEN BULUNDU
Olayla ilgili yakalanan şahıslardan 13 yaşında olan M.A.’nın İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yaklaşık 1 yıldır kayıp olarak arandığı belirtildi. 1 yıldır suç şebekesi ile birlikte hırsızlık yaptırılmaya zorlanan M.A.’nın, adliyedeki işlemlerinin ardından jandarma tarafından ailesine teslim edildiği öğrenildi.
Suç şebekesinin lideri olduğu tespit edilen M.C.D. (23) ve M.T. (19) çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken, M.K. (20) ve Ö.Ç. (17) adliyedeki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.
Edirne İl Jandarma Komutanlığı’nın, yaz aylarında özellikle sahil bölgelerinde suç şebekelerine karşı çalışmalarının titizlikle ve kararlılıkla devam edeceği öğrenildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir