YEREL HABERLER - 23 Haziran 2015 Salı 13:46

Koruyucu Aileler İftar Yemeğinde Bir Araya Geldi

A
A
A
Koruyucu Aileler İftar Yemeğinde Bir Araya Geldi

Korunma ihtiyacı olan çocukların aile ortamında bakımlarının sağlanmasına yönelik yapılan çalışmalar kapsamında, Edirne’de 54 koruyucu aile çocuklarıyla birlikte iftar yemeğinde bir araya geldi.
Aile ve Sosyal Politikalar Edirne İl Müdürlüğü’nce huzurevinde düzenlenen iftar yemeğine Vali Yardımcısı Mustafa Serdar Bakır, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin’in eşi Melahat Şahin, Edirne Milletvekili Şemsettin Emir’in eşi Tuğba Emir, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş, il müdür yardımcıları, kuruluş müdürleri, çocuk hizmetleri alanında çalışan meslek elemanları, huzurevi yaşlıları ile çok sayıda koruyucu aile katıldı.
Oruçların açılması ve yapılan duanın ardından, davetlilerin masalarını gezen protokol üyeleri, çocuklarla ve aileleri ile tek tek sohbet ederek hediyeler verdi. Babalar Günü olması nedeniyle hediyelerini alan çocuklar, ellerini öperek hediyelerini koruyucu babalarına verdi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak en çok tercih edilen modelin çocuğun aile ortamında bakılması olduğunu belirten İl Müdürü Bilgin Özbaş, çocuklara aile şefkatini yaşattıkları için koruyucu ailelere teşekkür ederek, "Sizler annesiz çocuklarımıza anne, babasız çocuklarımıza baba oldunuz. Onlara aile şefkatini yaşattınız. Devlet olarak bizler çocuklarımızın her türlü ihtiyacını karşılıyoruz. Ama bütün imkanlarımıza rağmen kurum bakımındaki çocuklarımıza aile şefkatini yaşatamıyoruz. Bizim bu eksiğimizi sizler tamamlıyorsunuz. Kendinizle ne kadar övünseniz azdır. Gönül elçileri projesi kapsamında başlatmış olduğumuz çalışmalarla son iki yılda 4 olan koruyucu ailelerdeki çocuk sayımız 54’e çıkmıştır. Halen koruyucu aile olmak için bekleyen ailelerimiz var. Sağ olun, var olun" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir