GÜNDEM - 30 Nisan 2024 Salı 13:56

Başkan Alan: ’’ETAK Projemiz Baskil’i canlandıracak’’

A
A
A
Başkan Alan: ’’ETAK Projemiz Baskil’i canlandıracak’’

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, 31 Mart yerel seçimleri sonrası gerçekleştirdiği ziyaretler çerçevesinde Baskil Belediye Başkanı Tuncer Turus ve vatandaşlarla bir araya geldi.


ETSO Başkanı Alan, ilçe ziyaretlerini sürdürüyor. Başkan, 31 Mart yerel seçimlerindi kazanan Baskil Belediye Başkanı Tuncer Turus’u ziyaret etti. Baskil Belediye Başkanlığını kazanan aynı zamanda Ticaret ve Sanayi Odasında yüksek istişare kurulu üyesi Tuncer Turus’a hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Alan, ‘’Tuncer başkanımızın Baskil’i şaha kaldıracak hizmetleri hayata geçireceğine inanıyoruz. Bizler de iş dünyasını temsilen Ticaret ve Sanayi Odası olarak her konuda Tuncer başkanımızla beraberiz. Baskil yolu ile ilgili olarak Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü Bölge Müdürümüzle görüşmemiz neticesinde Karayolları Bölge Müdürümüz ilk etapta 10 kilometrelik bir yolun yapılacağının müjdesini vermişti. İlimizin tüm milletvekilleriyle birlikte bu sorunu çözeceğimize inanıyorum. Kıvanç Beyarslan’ın proje koordinatörlüğünü üstlendiği Elazığ Tarımsal Kalkınma Kooperatifi olarak yürüttüğümüz proje kapsamında Baskil kaysısı ile ilgili çok ciddi çalışmalarımız var. İnşallah siz değerli belediye başkanımızla birlikte Baskil kayısısını dünyanın her tarafına tanıtıp yeni pazarların oluşmasına katkı sunacağız’’ dedi.


Baskil ziyareti kapsamında esnaf ve ilçe halkıyla da bir araya gelen Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, vatandaşlarla görüşüp sorunları dinledi. Tekstil alanında ilçede bazı adımların atıldığını gördüğünü ifade eden Başkan Alan, “Aktif ve verimli olarak işletildiğinde bu tesiste 150 kişiye istihdam sağlanarak ilçenin ekonomik hayatına katkı sağlanacağına inanıyoruz. Baskil için Elazığ Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Projemiz kapsamında çok ciddi bir çalışmalar yapılıyor. İnşallah tüm bu adımlar birleşerek bir güç olup ilçede ekonomik heyecan ve atılım yaşanacak ve Baskil’in kalkınma süreci de hızlanmış olacak’’ diye konuştu.



Başkan Alan: ’’ETAK Projemiz Baskil’i canlandıracak’’

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karabük AK Partili Belediye Başkanı devraldığı belediyenin borcunu açıkladı Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, mali tabloyu açıklayarak, toplam borcun 623 milyon 734 bin 627 TL olduğu bildirildi. 31 Mart seçimleri sonrası MHP’li Belediye Başkanından koltuğu devralan AK Partili Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, 1 Nisan 2024 tarihi itibariyle belediyenin toplam borcunun 623 milyon 734 bin 627 TL olduğu belirtti. Başkan Çetinkaya yaptığı açıklamada, “Belediyemizin kalem kalem borçları ise şu şekildedir: İller bankasından alınan krediler 182 milyon 145 bin 281 TL, özel bankalardan alınan krediler 130 milyon 747 bin TL, kamu kuruluşlarına olan borçlar 23 milyon 83 bin 868 TL.” dedi. 1 Ocak-31 Mart’ta 287 milyon TL borç yapılmış Açıklamada, belediyenin 1 Ocak-31 Mart 2024 tarihleri arasında yapılan harcamalar ve borçların 287 milyon 758 bin 478 TL olduğu aktarılarak, “Bu veriler dahilinde toplam borcun 287 milyon 758 bin 478 TL’lik kısmının son 3 ay içerisinde yapıldığı ve herhangi bir taksitlendirme ya da yapılandırmanın yapılmadığı görülmüştür. Yapılan incelemeler sonucunda belediyemizin 2024 yılı ilk 3 aylık süreci dikkate alındığında belediyemizin gelirinin 94 milyon TL giderimizin ise 115 milyon TL olduğu tespit edilmiş olup, bu olumsuz mali tabloya rağmen görev süremiz içerisinde vaat ettiğimiz projelerimizi hayata geçirmek için çalışmalarımız titizlikle devam edecektir.” ifadelerine yer verdi.