EKONOMİ - 12 Ekim 2017 Perşembe 17:28

Elazığ’da İnşaat, mobilya ve dekorasyon fuarı

A
A
A
Elazığ’da İnşaat, mobilya ve dekorasyon fuarı

Elazığ’da inşaat, mobilya ve dekorasyon fuarı açıldı.

Elazığ’da inşaat, mobilya ve dekorasyon fuarı açıldı.


Elazığ Valiliği, Belediyesi, Ticaret Sanayi Odası işbirliğinde inşaat, mobilya ve dekorasyon fuarı açıldı.


İnşaat sektörünün Türkiye açısından önemli çarklardan birisi olduğunu belirten Vali Yardımcısı Erkan Kaçmaz, “İnşaat sektörünün toplam nüfusumuzun yüzde 8’ine gelir sağladığını, ekonomiye dolaylı etkisinin yüzde 33 civarında olduğunu, istihdamdaki payının yüzde 12 olduğu düşünürsek bu önemi bir daha görmüş oluruz. İnşaat sektörü ilimiz açısından da önemini her geçen gün artırmaktadır. Bu önem vesilesi ile fuarımızın açılışını gerçekleştiriyoruz” dedi.


İnşaatın çok farklı ve bileşenlerinin bulunduğu bir alan olduğunu aktaran Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ise , “Sadece bir dairenin yapımında 150 farklı sektör yer alır ve bu 150 farklı sektöründe asgari 23 bin malzeme kullandığını söylersek bu alanın ne kadar önemli olduğu ortaya çıkmış olur. Barajlardan binalara, yollardan okullara, hastanelerden değişik alanlara girdiğimizde karşımıza inşaat çıkar. Elazığımızda inşaat sektörünün gelişimi ve büyümesi noktasında yapmış olduğumuz çalışmalar 2017 yılında etkisini büyük oranda göstermektedir” ifadelerini kullandı.


Fuarların, firmaların hedef pazardaki ürünleri tanıma ve teknolojik yenilikleri yakından takip edebilme imkanı sağladığını dile getiren Elazığ TSO Başkanı İdris Alan’da, “Küreselleşme ile birlikte uluslar arası ticaretin çok hızlı ve dinamik bir şekilde geliştiği günümüzde bu organizasyonların önemi kesinlikle yadırganamaz. Bu nedenle ilimizin ivedi şekilde kalıcı fuar alanı sorununu çözerek bu fuarları sektörel anlamda sürekli hale getirmek ve yıl içerisinde birden fazla fuarla ilimizin ekonomisi ve sanayisini canlandırmamız gerektiğine inanıyorum” diye kaydetti.


Konuşmalar sonrası protokol üyelerine plaket verilmesinin ardından açılış kurdelesi kesildi. Açılışın ardından protokol üyeleri fuar alanını gezerek yetkililerden bilgi aldı.


70 firmanın stant açtığı fuarın 15 Ekim tarihine kadar süreceği bildirildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gümüşhane Gümüşhane’de 322 bin 398 sebze fidesi toprakla buluşacak Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi (TAKE) kapsamında, Gümüşhane’deki küçük aile işletmeciliğinin geliştirilmesi için “Fide Bizden, Üretmek Sizden” projesi kapsamında yüzde 50 hibeli toplam 322 bin 398 adet sebze fidesi dağıtımı başladı. Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüz tarafından son yıllarda sayısı hızla artan ve kırsal kesimdeki vatandaşlara gelir kapısı olan gerek örtü altı yetiştiriciliğine destek olmak ve küçük ve parçalı tarım arazilerini üretime kazandırmak için hazırlanan projenin bedeli 1 milyon 768 bin TL. “Fide Bizden, Üretmek Sizden Projesi” projesi kapsamında Merkez, Kelkit, Şiran, Köse, Torul ve Kürtün ilçelerinde üreticilere 322 bin 398 adet sebze fidesi dağıtımına başlandı. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü bahçesinde yapılan fide dağıtım programında proje hakkında bilgi veren İl Müdürü Dr. Ahmet Mesut Kıraç, Gümüşhane’nin coğrafi konumunu ve kendine has iklim özelliklerini tarımsal üretiminde avantaja çevirmek istediklerini belirterek, Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğümüz tarafından desteklenen ve bütçesi 1 milyon 768 bin TL olan “Fide Bizden Üretmek Sizden Projesi”nin küçük aile işletmeciliğinin geliştirilmesi için hazırlanan bir proje olduğunu, proje ile Gümüşhane genelinde bulunan küçük ve parçalanmış arazileri karlılığı yüksek üretimlerle ekonomiye kazandırılmasının amaçlandığını ve proje kapsamında üreticilere 156 bin 870 adet domates, 115 bin 868 adet biber, 34 bin 440 adet hıyar ve 15 bin 120 adet patlıcan fidesi olmak üzere toplam 322 bin 398 adet sertifikalı sebze fidesi dağıtımı yapılarak, örtü altı ve açık alanlar olmak üzere yaklaşık 100 dekar alanda sebze üretimi gerçekleştirileceğini kaydetti. Gümüşhane’nin iklim özellikleri nedeniyle her ne kadar zor şartlarda üretim yapılsa da üretilen ürünlerin renk, tat ve aroma gibi kalite özelliklerinin çok iyi olduğunu, bu nedenle üretilen ürünlerin gerek İl içinde gerekse komşu illerde çok tercih edildiğini ve pazar değerinin yüksek olduğunu belirten Kıraç, sebze üretimini geliştirmek için farklı proje çalışmalarının da devam ettiğini söyledi. Fide dağıtımına ilk olarak örtü altı yetiştiricilerinden başladıklarını, diğer dağıtımlarının Mayıs ayı içerisinde yapılacağını ifade eden İl Müdürü Kıraç, projenin çiftçilere hayırlı olmasını dileyerek, projede emeği geçenlere teşekkür etti.