GENEL - 03 Ocak 2018 Çarşamba 13:39

Elazığ’da işçilerin "Kadro" heyecanı

A
A
A
Elazığ’da işçilerin "Kadro" heyecanı

Türkiye genelinde olduğu gibi Elazığ’da da taşeron işçiler kadro heyecanı yaşadı.

Türkiye genelinde olduğu gibi Elazığ’da da taşeron işçiler kadro heyecanı yaşadı. Kadro için başvuru yapan işçiler, kendileri için hayal olanın gerçekleştiğini aktardı. Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz da başvuru yapılan yerde işçilerle bir araya gelerek kadroya geçiş için müracaat edenlerin başvurusunu aldı.


696 sayılı KHK ile getirilen haklar kapsamında yüzbinlerce taşeron işçi, kadroya geçiyor. Elazığ Belediyesi bünyesinde çalışan işçiler için resmi süreç başlatıldı. Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, kadroya geçiş için müracaatları kabul ederken, yıllarca taşeron olarak çalışan işçiler ise büyük sevinç yaşadı. SGK Kaydı, adli sicil raporu, sabıka kaydı, fotoğraf ve diploma örneği ile başvuruları kabul edilen işçiler, daha sonra yazılı ve sözlü sınava tabii tutulacak. Sınavda başarılı olanlar ise, güvenlik soruşturmasının ardından kadrolu olarak çalışmaya devam edecek.


Taşeron işçilerin kadroya geçişleriyle ilgili müracaatların başladığını belirten Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, “Tüm çalışanlarımıza hayırlı olsun. Bu konuda Cumhurbaşkanımıza minnettarız. Hükümetimizin almış olduğu kararla Türkiye’deki taşeron personellerimizin kadroya alınmasıyla ilgili çalışmalar başlatıldı. Kanun Hükmünde Kararnamenin yayınlanmasıyla dünden itibaren bizde müracaatları almaya başladık. Burada izdihama gerek olmadan gece geç vakte kadar müracaatları alacağız. Tüm personellerimiz müracaatlarını yapacaklar. Kanun hükmündeki kararnamenin gerektirdiği tüm haklardan da fiilen faydalanmış olacaklar. Buradaki çalışma mesai saatleri dışında da olmak üzere ayın 11’ine kadar devam edecek” dedi.



"Önemli bir adım atıldı"


Taşeron işçilerin Türkiye’nin problemi olduğunu dile getiren Başkan Yanılmaz, “Türkiye’de bir çok kurumlarda maalesef yıllardır çalışan kardeşlerimiz, bir noktada gerçek haklarına sahip olamamışlardı. Cumhurbaşkanımızın talimatı ve hükümetimizin girişimleriyle ülkedeki tüm taşeron işçilerinin haklarına kavuşacağı önemli bir adım atılmış oldu. 13 Ocak’ta Cumhurbaşkanımız Elazığ’a gelecek. Tüm taşeron işçilerimiz olmak üzere Cumhurbaşkanımızı en iyi şekilde karşılayacağız. Bir dünya liderini ilimizde karşılamaktan, konuk etmekten ve birlikte olmaktan hepimiz şeref duyarız. Cumhurbaşkanımızın iradesiyle ortaya koymuş olduğu dünya dengelerini idare etme yeteneği, mazlumların sesi, zalimlerin korkulu rüyası oldu. Kanun Hükmündeki Kararname ile kadroya geçecek olan taşeron personelimize hayırlı uğurlu olsun. Allah mahcup etmesin, hayırlı hizmetlere vesile kılsın. Hükümetimizi başımızdan eksik etmesin” diye konuştu.



"Bizim bir hayalimizdi, gerçek oldu"


Emekliliğine 4 sene kaldığını ifade eden Temizlik İşleri Müdürlüğünde Çalışan 49 yaşındaki Selami Güven de kadro için başvurusunu yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür eden Güven, "Bu bizim bir hayalimizdi ve o da gerçek oldu. Tüm arkadaşlarımız çok memnun ve mutlu. Kadro başvurumu da yaptım. Belediye başkanımız kendileri kabul etti” ifadelerini kullandı.


İtfaiye Müdürlüğünde görevli olan Kadir Çiçek ise kadro için imzasını attığını ve mutlu olduğunu kaydetti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir