YEREL HABERLER - 18 Mayıs 2017 Perşembe 10:01

Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti’nin 30. yılı kutlandı

A
A
A
Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti’nin 30. yılı kutlandı

Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti’nin (FGHC) 30.

Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti’nin (FGHC) 30. kuruluş yıldönümü düzenlenen etkinlikle kutlandı.


21 Nisan 1988 tarihinde İçişleri bakanlığının izniyle kurulan FHGC’nin 30. yılı nedeniyle Kültür Park Mamuratül Aziz Salonu’nda program düzenledi. Düzenlenen kutlama programında yöresel halk oyunları sergilendi.


Programda hür basının demokratik rejimlerin vazgeçilmez temel unsurlarından bir tanesi olduğunu belirten Vali Murat Zorluoğlu, "Basın sadece kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi göreviyle sınırlı bir araç değildir. Aynı zamanda orta ve uzun vadede toplumların yönlendirilmesi, doğru bir şekilde dönüştürülmesi içinde basının çok önemli bir rolü vardır. Elazığ ilimizde bundan 130 yıl önce yerel bir gazetenin olması ise ilimizdeki yerel basının bugünü hakkında da önemli ip uçları veriyor" dedi.


Gazeteciliğin toplumların aydınlatılmasında büyük bir işlevi olduğunu aktaran Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Karataş ise , "İlimizde gazetecilik mesleğini ve basın sektörünün son yıllarda gerçekleştirdiği büyüme ve gelişmesini desteklemekten gurur duyuyorum. Mehmet Topal tarafından 1988 yılında kurulan Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti’nin 30. yılını kutluyorum" şeklinde konuştu.


FHGC’nin Elazığ’ın en eski cemiyeti olduğunu dile getiren FHGC Başkanı Mehmet Topal," Elazığ’da bir gazeteciler cemiyeti kurma fikri bundan tam 31 yıl önce bendeniz tarafından düşünüldü. Elazığ’da bir cemiyet kültürünün gelişmesinde temellerini atmış olduk. Cemiyetimiz Elazığ Merkez olmak üzere Malatya , Tunceli, Bingöl illerinde gazetecilik yapan meslektaşlarımızın üye olabildikleri bir cemiyettir. Cemiyetimiz o dönem içişleri bakanlığının onayı ile kurulmuştur" ifadelerini kullandı.


Kutlama programında davetlilere 30. yıl anısına plaket verildi.


Programa, Vali Murat Zorluoğlu,Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Karataş, İl Jandarma Komutanı Albay Özay Eryürek, İl Emniyet Müdürü Doğan Cangül, AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, FHGC Başkanı Mehmet Topal, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, cemiyet üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Gaziantep’te esrarengiz patlama sesi korku ve paniğe neden oldu Gaziantep’in Nizip ilçesine bağlı Suriye sınır hattındaki kırsal mahallelerde şiddetli bir patlama sesi duyuldu. Bölgede yaşayan vatandaşları tedirgin eden patlama sesi ile ilgili geniş çaplı inceleme başlatılırken boş araziye havan mermisi düşmüş olabileceği ihtimali üzerinde durulduğu öğrenildi. Olay, Gaziantep’in Nizip ilçesine bağlı Suriye sınır hattındaki kırsal mahallelerde meydana geldi. İddiaya göre, özellikle bölgedeki kırsal Gökçeli Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar bir anda çok yüksek bir patlama sesi duydu. Duydukları sesle korku ve panik yaşayan vatandaşlar 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulundu. İhbar üzerine sesin duyulduğu bölgelere jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ölen ya da yaralanan kimsenin olmadığı olay sonrası patlama sesinin kaynağı ile ilgili geniş çaplı inceleme başlatıldı. Olayla ilgili çalışma yapan ekiplerin boş araziye havan mermisi düşmüş olabileceği ihtimali üzerinde durduğu öğrenildi. Korku ve panik yaşayan vatandaşlar o anları anlattı Yaşadıkları korku ve paniği anlatan Çapan Köse ve Adil Yılmaz isimli vatandaşlar, önce kısa süreli keskin bir ışık gördüklerini sonrasında ise şiddetli bir patlama sesiyle irkildiklerini söyledi. Vatandaşlar, Suriye’ye yakın olduklarını ve oradan bir şey düşme ihtimalinin akıllarına geldiğini de ifade etti. Konu ile ilgili geniş çaplı soruşturmanın sürdüğü bildirildi.