YEREL HABERLER - 09 Nisan 2012 Pazartesi 12:19

ÇAОSAV ONUR ÖDÜLLERİ NEVİDE GÖKAYDIN İLE CERMODERN`E

A
A
A
ÇAОSAV ONUR ÖDÜLLERİ NEVİDE GÖKAYDIN İLE CERMODERN`E

Çağdaş Sanatlar Vakfı (ÇAОSAV) 2012 Onur Ödülleri Eğitimci Ressam Nevide Gökaydın ve CerModern`e verildi.
Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi`nde gerçekleştirilen ödül töreninin açılış konuşmaları ÇAОSAV Başkanı Şefik Kahramankaptan ile Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık tarafından yapıldı.
Bu yılki ÇAОSAV Onur Ödülü, kendini görselsanatlar eğitimine adaması, özgün baskı, heykel, seramik, kumaş baskı, resim, animasyon ve karikatür başta olmak üzere değişik dallarda ürün vermesi, ürünlerinin Amerika, Avrupa ve Türkiye`de çeşitli üniversite ve özel koleksiyonlarda yer alması, yaptığı araştırmaların sonuçlarını toplum yararına kitaba dökmesi, değişik kuşaklardan çok sayıda sanatçı ve eğitimci yetiştirmesi nedeniyle, Cumhuriyetle yaşıt olan eğitimci-ressam Nevide Gökaydın`a verildi.
Kurumsal alanda ise Ankara`da uluslararası çapta büyük sergilerin açılabilmesine olanak sağlaması, görsel sanatların yanısıra, müzik ve benzeri etkinliklere de kapılarını açması, yabancı kültür merkezleriyle olumlu işbirliği içine girmesi, çocukların sanatla tanışması için programlar düzenlemeye başlaması, sanatseverlerin ve ailelerin uzun süre kalabilmesini özendirecek hizmetleri sunması nedeniyle ÇAОSAV Onur Ödülü`nün sahibi CerModern oldu.
Ödül töreninde bir konuşma yapan ÇAОSAV Başkanı Şefik Kahramankaptan CerModern`in kuruluş sürecinde ÇAОSAV olarak verdikleri yıllara yayılan mücadeleyi anlatarak, "Ne yazık ki Ankara sanatsal açıdan terk edilmiş durumda. Kimse Ankara`da dahil olmak üzere İstanbul dışındaki alanlarda sanatsal yatırım ve etkinlik organizasyonuna girişmek istemiyor. Cumhuriyetin sanatsal faaliyetlerin de merkezi olarak oluşturulmuş bulunan başkenti pek çok alanda olduğu gibi, ne yazık ki sanatsal alanda da bir çöküş ve terk
ediliş süreci yaşıyor" dedi.
Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık ise, son süreçte eğitim alanında çok ciddi olumsuzlukların ve geriye gidişlerin yaşandığına dikkat çekerek başladığı konuşmasında, Ankara`nın hala önemli bir eğitim merkezi olma konumunu sürdürdüğünü, sanatsal eğitim de içinde olmak üzere eğitim alanındaki bu konumunun Ankara`nın çöküşten kurtarılması ve yeniden canlandırılması için önemli bir imkan yarattığını söyledi. Tanık, Yıldız`daki 30 bin metrekarelik belediye arsasında 13 metrekare üzerine projelendirilmiş Ulvi
Cemal Erkin Konser Kongre ve Kültür Merkezi`nin yapımı için Çankaya Belediyesi olarak yoğun bir destek arayışında olduklarını, bu doğrultuda Ankara`daki tüm sanatsever çevrelerden ve örgütlerden de destek beklediklerini söyledi. Tanık, "Bu merkezi Ankara`ya kazandırmak Ankara`nın sanatsal yaşamına ciddi bir cansuyu olacaktır" dedi.
Konuşmaların ardından Çağdaş Sanatlar Merkezi`nin tüm katlarında yer alan 33 galeri ve yüzü aşkın sanatçının eserlerinden oluşan AnkArt 2012 sergisine geçildi. Sergi, 14 Nisan`a dek ÇSM`de görülebilir.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir