GENEL - 09 Nisan 2012 Pazartesi 20:27

BAKAN ÇELİK, İNŞAAT USTALARINA BELGELERİNİ VERDİ

A
A
A
BAKAN ÇELİK, İNŞAAT USTALARINA BELGELERİNİ VERDİ

Bir dizi program ve açılışlar için Şanlıurfa`ya gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, İnşaatçılar ve Yapıcılar Derneği tarafından düzenlenen, İnşaat Ustalık Belgesi dağıtım törenine katıldı.
Sosyal Güvenlik Kurumu Konferans Salonu`nda düzenlenen sertifika törenine; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Mehmet Akyürek, Abdülkerim Gök, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala, Harran Üniversitesi Rektörü Prof Dr. İ. Halil Mutlu, İnşaatçılar ve Yapıcılar Derneği Başkanı Emin Demirkol, inşaat ustaları ve çok sayıda davetliler katıldı.
Törenin açılış konuşmasını yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, teşvik yasasına değinerek, "Seçim öncesi caddelerde sokaklarda koştururken, dedik ki, bu bölgede Şanlıurfa bir yıldız gibi parlayacak dedik, birileri dediler ki `nasıl olacak bu iş` oldu işte. Mesela Teşvik yasası çıktı. Teşvik`te size açık söylüyorum. 15 il 6. bölgeye kaldı ama, 15 ilin içerisinde en cazip il Şanlıurfa`dır. Yani Şanlıurfa bu iki yıl içerisinde, Şanlıurfa, Gaziantep, Adana, Bursa Kahramanmaraş İzmir, İstanbul
dahil, yatırımcıları ağırlamaya başlayacak. Artık işsizlik değil, belki de işçinin arandığı bir il konumuna Şanlıurfa`yı getireceğiz. Bir kez daha demiştik ki, Şanlıurfa o kadar önemli ki, 500 Milyar ihracat gerçekleştireceğiz 2023 yılında. Oraya giderken, bunun alt yapısını oluşturacağımız il Şanlıurfa`dır. Yani başrolde olacak il Şanlıurfa demiştik. İşte onun temelleri şimdi atılıyor, bir bir buradan gerçekleşiyor. Çocuklarımızın vasıflı elaman olması konusunda, bir bilincin Şanlıurfa`ya oturması
gerekiyor. Yoksa herkese iş var diye bir şey yok. İşi bilene iş var bundan sonra, işi doğru yapana, iş var. Bunu özellikle dikkatlerinize sunuyorum. Eğitim sistemimizi değiştirdik. 4+4+4 diye aylarca kavgası yapılıyordu ya. Bunun esas amacı, mesleksizden insanı çıkarıp, genç yaşta, gelişim çağında, mesleğe yönlendirmek, iş ararken, iş bulmada zorlanmayacak diye eğitim sistemimizde değişiklik yaptık" dedi.
Yapılan açılış konuşmalarının ardından, Bakan Çelik ve protokol üyeleri, inşaat ustalarına sertifikalarını dağıttı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir