DÜNYA - 09 Nisan 2012 Pazartesi 22:10

AVRUPA HALTER ŞAMPİYONASI

A
A
A
AVRUPA HALTER ŞAMPİYONASI

Avrupa Halter Şampiyonası`nda 56 kiloda Azeri Valentin Snezhev Hristov, silkmede 155 kiloyla Avrupa Gençler rekorunu kırarken, altın madalyayı da kazandı. Milli halterci Gökhan Kılıç, toplamda bronz madalya kazandı.
Antalya Kepez Spor Salonu`ndaki yarışmada, 56 kilo erkekler silkme müsabakalarında Gökhan Kılıç, toplamda elde ettiği 257 kiloyla bronz madalyanın sahibi oldu. Türk halterci silkmede ise tartı farkıyla dereceye giremedi.
Gökhan Kılıç, silkmedeki ilk hakkında 136 kiloyu kaldırırken, 2. ve 3. denemesinde ise 141 kiloda başarı olamadı. Aynı kiloda yarışan Sedat Artuç ise silkmede 133 kiloyla 6., toplamda da 245 kiloyla 5. sırada yer aldı.
Azeri Valentin Snezhev Hristov, silkmede 155 kiloyla Avrupa Gençler rekorunu kırarken, altın madalyayı da kazanmayı başardı.
Silkmede Moldovalı Oleg Sirghi 146 kiloyla gümüş, Bulgaristan`dan Asen Muradov ise 136 kiloyla bronz madalyaya uzandı.
Azeri halterci toplamda da 280 kiloyla ilk sırada yer almayı başarırken, Moldovalı Oleg Sirghi ise 262 kiloyla gümüş madalyanın sahibi oldu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Jandarmadan kaçamadılar Manisa İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince aranan şahısların yakalanmasına yönelik yürütülen saha araştırması ve istihbarat çalışmaları sonucunda, haklarında toplam 63 yılı aşkın kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü yakalanarak cezaevine gönderildi. Manisa İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk alanında gerçekleştirilen operasyonlarda, çeşitli suçlardan aranan şahıslar tek tek tespit edilerek gözaltına alındı. Yunusemre İlçe Jandarma Komutanlığı Yaylaköy Jandarma Karakol Komutanlığı ekiplerince, "Kasten Öldürme" suçundan aranan ve hakkında 28 yıl 1 ay 15 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan İ.A. (40/E) Yunusemre ilçesinde yakalandı. Manisa Merkez JASAT ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında ise "Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapma" suçundan 17 yıl 5 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan Ş.A. (E/42) ile "Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma" suçundan 11 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan H.A. (E/53) yine Yunusemre ilçesinde yakalandı. Akhisar İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan çalışmalarda ise "Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma" suçundan 7 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan A.S. (E/34) Akhisar ilçesinde gözaltına alındı. Yakalanan 4 şahıs, çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak ilgili ceza infaz kurumlarına teslim edildi. Manisa İl Jandarma Komutanlığı tarafından aranan şahısların yakalanmasına yönelik çalışmaların aralıksız sürdürüleceği bildirildi.
Ordu Ordu’nun içme suyu altyapısı güçlendiriliyor Ordu Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde temiz ve sağlıklı içme suyuna ulaşımı artırmak amacıyla altyapı yatırımlarına devam ediyor. İl genelindeki 19 ilçede altyapı yenileme ve güçlendirme çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, kullanım ömrünü dolduran içme suyu hatlarını yenilerken, hattı olmayan mahallelere de yeni şebeke hatları kazandırıyor. Yapılan yatırımlarla birlikte vatandaşlara sunulan hizmet kalitesinin her geçen gün arttığı belirtildi. 7 bin 400 metrelik yeni hat Karaağaç Mahallesi’nde mevcut hattın yetersiz kalması üzerine Ordu Su ve Kanalizasyon İdaresi (OSKİ) ekipleri tarafından başlatılan proje kapsamında toplam 7 bin 400 metre uzunluğunda ilave içme suyu hattı inşa ediliyor. Geçen ay başlayan çalışmaların bin metrelik bölümü tamamlanırken, kalan 6 bin 400 metrelik kısmın da en kısa sürede bitirilmesi için ekiplerin sahada çalıştığı kaydedildi. "Mahalle için önemli bir çalışma" Karaağaç Mahallesi Muhtarı Kadir Kır, yürütülen çalışmanın mahalle için büyük önem taşıdığını belirtti. Uzun yıllardır yaşanan su sorununun çözülmeye başladığını ifade eden Kır, mahallede uzun süredir susuzluk sorunu yaşandığını, konuyu Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’e iletmelerinin ardından çalışmaların hızla başlatıldığını söyledi. Yaklaşık bir aydır bölgede yoğun bir çalışma yürütüldüğünü vurgulayan Kır, emeği geçenlere teşekkür etti.