YEREL HABERLER - 10 Nisan 2012 Salı 12:23

SUŞEHRİ`NE SOSYAL HİZMET MERKEZİ KURULACAK

A
A
A
SUŞEHRİ`NE SOSYAL HİZMET MERKEZİ KURULACAK

Sivas`ın Suşehri ilçesinde ilçe kaymakamını ziyaret eden Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zafer Yıldırım, kaymakamdan 2013 yılında programa alınacak olan Sosyal Hizmet Merkezi için yer tahsisi istedi.
Konu hakkında açıklama yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zafer Yıldırım, programa alınacak sosyal hizmet merkezi için Kaymakam Mehmet Demiral`den yer tahsis etmelerini istediklerini belirterek, ``Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü`nün başlattığı çalışma kapsamında, her ilde en az bir sosyal hizmet merkezi, ortalama 190 bin nüfusa bir sosyal hizmet merkezi, nüfusu 50 binden fazla ilçelere bir sosyal hizmetler merkezi, en yakın sosyal hizmet merkezine uzaklığı 60 kilometreden fazla nüfusu 40 bini aşan ilçe veya ilçe gruplarına bir sosyal hizmet merkezi, en yakın sosyal hizmet merkezine uzaklığı 100 kilometreden fazla ve nüfusu 20 bini aşan ilçe veya ilçe gruplarına bir sosyal hizmet merkezi kurulması planlanmaktadır. Toplamda 395 sosyal hizmet merkezi kurulması öngörülmektedir. Bu kapsamda 2013 yılında programa alınacak Sosyal Hizmet Merkezi için Suşehri Kaymakamı Mehmet Demiral`i ziyaret ederek yer tahsis edilmesini istedik. Sosyal Hizmet Merkezi, Suşehri`ne kurulduktan sonra Koyulhisar, Zara, Akıncılar, İmranlı, Gölova, Doğanşar ilçeleri de Suşehri Sosyal Hizmet Merkezi`nden işlemlerini halledecekler.`` dedi.
Suşehri Kaymakamı Mehmet Demiral ise, sosyal hizmetler merkezinin önemine değinerek, ``Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zafer Yıldırım, sosyal hizmet merkezi kurulması için Suşehri Kaymakamlığından yer tahsis edilmesini istedi. Biz de bu konuda elimizden gelen desteği göstereceğiz. 20 kişinin istihdam edileceği sosyal hizmet merkezi 2013 yılı programa alındı. İhtiyaç sahiplerinin tespit edilerek sosyal hizmet müdahalesinin ve takibinin gerçekleştirilmesi bazında bu hizmet türünde koruyucu önleyici hizmetlere öncelik verilecek. Kurum bakımı altındaki bireyleri kendi aileleri, yakınları yanında destekleme çalışmaları artırılacak. Müracaat odaklı hizmet sürdürülürken, alan taramaları tespit odaklı uygulamalara geçilecektir. Sosyal hizmetlerin tüm ihtiyaç gurupları için ulaşılabilir olması, bakıma ihtiyaç duyan bireylerin öncelikle yaşadıkları ortamda kendilerine yeterli hale gelmesi için tedbirlerin alınması amaçlanmaktadır. Bu nedenle sosyal hizmetler merkezlerinin ihtiyaç sahiplerinin yerinde tespit edilerek çocuk, genç, kadın, erkek, özürlü, yaşlı bireylere ve ailelerine koruyucu, önleyici, destekleyici, geliştirici hizmetler ile rehberlik ve danışmanlık hizmetlerinin sunulabileceği mekanlar olması gerekmektedir.`` diye konuştu.
Kaymakam Demiral merkezin ilçeye hayırlı olmasını temenni etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir