YEREL HABERLER - 10 Nisan 2012 Salı 13:23

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MECLİS KARARLARI

A
A
A
ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MECLİS KARARLARI

Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında Belediye Encümeni ve İhtisas Komisyonlarına üye seçimleri yapılırken, Başkent gündemine ilişkin alt yapıdan, sosyal ve kültürel etkinliklere kadar pek çok önerge ile başkanlık yazısı görüşülerek karara bağlandı.
Belediye Meclisi`nde 8 Haziran-1 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek Alışveriş Festivali (Shopping Fest) için cadde ve sokakların ışıklandırılması, kukla gösterileri ve moda günlerinde kullanılmak üzere ücretsiz olarak EGO otobüslerinin tahsis edilmesi kararları oy birliği ile alındı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında geçen yıllarda olduğu gibi kortej düzenlenmesi ile 9 Mayıs Avrupa Günü`nün Ankara`da kutlanması için gerekli hazırlıkların yapılmasına karar verildi. Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan ayı olağan toplantısının ilk günü Melih Gökçek başkanlığında gerçekleştirildi. Meclisi toplantısında ilk olarak, Belediye Encümeni ve İhtisas Komisyonu üyelerinin seçimi yapıldı. Belediye Encümeni`ne 1 yıl süre için Nihat Özçelik, Yusuf Yalçınkaya, Murat Köse, Yunus Erdem ve Mustafa Demir seçildi. Gündemin bir başka maddesi gereği de Belediye Meclisi İhtisas Komisyonu üyeleri seçimi için teklif yazısı okunarak, oybirliğiyle kabul edildi.
9 MAYIS AVRUPA GÜNÜ`NÜN ANKARA KUTLANMASI
Meclis gündeminin Başkenti ilgilendiren önemli kararlarından biri de bahar ve yaz aylarında düzenlenecek büyük çaplı etkinliklerle ilgili oldu.
9 Mayıs tarihinin bütün Avrupa`da `Avrupa Günü` olarak kutlandığı belirtilerek ``Geçtiğimiz yıllarda da büyükşehir belediyemiz yaptığı çeşitli etkinliklerle Ankara`da Avrupa Günü kutlamaları yapmış ve bundan dolayı büyük beğeni almıştır. 2012 ve 2013`ün 9 Mayıs tarihlerinde Avrupa Günü`nün Ankara`da kutlanması, yapılacak etkinlik konusunda AB Bakanlığı, diğer kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri ile protokol yapılması konusunda Büyükşehir Belediye Başkanı ve Genel Sekreterlik makamının yetkili kılınması`` konusundaki önerge meclis üyelerinin tümünün evet oyu ile kabul edildi.
23 NİSAN` DA DEV KORTEJ
Geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı`nın görkemli bir şekilde kutlanması için kortej düzenlenmesi Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine taşındı. Meclis gündemine sunulan ve oybirliği ile kabul edilen önerge doğrultusunda bu yıl 23 Nisan yine çok coşkulu geçecek. Bu sene 23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yine 23 Nisan korteji düzenlenecek. Bu kortejde geçen senelerde olduğu gibi ışıklı ve sesli figürler yer alacak. Ünlü iki sanatçı konser verecek ve 23 Nisan günü Gençlik Parkı`ndaki su, ışık, lazer, müzik sisteminin açılışı muhteşem bir gösteri ile gerçekleştirilecek. Etkinlikler bilboard, raket pano, yazılı sesli ve görsel medya ile internet ortamında ilan verilerek duyurulacak.
SHOPPİNG FEST`E ÖZEL 13 OTOBÜS
Belediye Meclisi gündemine gelen bir başka büyük etkinlik ise 8 Haziran-1 Temmuz tarihlerinde Ankara`yı alışveriş cennetine dönüştürecek Shopping Fest (Alışveriş Festivali) oldu. Meclis`te, Büyükşehir Belediyesi`nin büyük ortaklığıyla düzenlenecek festivale ilişkin önemli kararlar alındı. Festivali daha da güçlü kılacak, oybirliği ile kabul edilen kararlar doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığınca tespit edilecek caddeler acilen ışıklandırılacak, ayrıca festival kortejleri teşkil edilecek. Belediyeye bağlı kuruluş ve şirket personeli gönüllü olarak bu festivalin etkinliklerinde görev alacak. Özellikle Aile Yaşam Merkezleri, Hanım Lokalleri, Çocuk Kulüpleri, Gençlik Lokalleri, Çocuk Meclisi, Sokakta Çalışan Çocuklar Merkezi, BELMEK ve BELTEK kurslarındaki müzik, folklor gösteri ekipleri bu festivale yoğun bir şekilde katkıda bulunacak. Ayrıca festival kapsamında iki otobüs kukla aracı olarak, bir otobüs moda günleri, on adet otobüs de alışveriş yapanları ücretsiz gezdirmek için turizm otobüsü olarak EGO Genel Müdürlüğünce dizayn edilecek. Shopping Fest (Alışveriş Festivali) dolayısıyla esnafın daha fazla alışveriş yapmalarının temini maksadıyla 20 Mayıs -1 Temmuz tarihleri arasında kentin dört bir tarafına damla bayrak veya plaj bayrağı tarzında bayrak ve flamalardan ücret alınmadan asılmasına müsaade edilecek.
EYMİR KAMUOYU YOKLAMASINA KATILAN 100 KİŞİYE AОAÇ VERİLECEK
Büyükşehir Belediye Meclisi`nde, Eymir Gölü`nün halka açılıp açılmaması konusunda yapılacak kamuoyu yoklamasına katılacak vatandaşlardan belirlenecek 100 kişiye bahçesine yetişkin ağaç ve çalı grubu verilmesi hakkındaki önerge oldu. Önerge mecliste oy birliğiyle karara bağlandı.
EОİTİM UÇUŞLARI İLE İLGİLİ TAVSİYE KARARI
Büyükşehir Belediye Meclisi`nin olağan toplantısında Ankara üzerindeki eğitim uçuşlarının can ve mal güvenliği ile ilgili tehlike oluşturduğu da gündeme geldi. Toplantıda çeşitli tarihlerde Ankara üzerinde düşen uçaklarla ilgili bilgiler verilerek, ``Ankara şehri yerleşik alanlar üzerinde yapılmakta olan eğitim uçuşlarının kaldırılması ihtiyacı gündeme gelmiştir. Ankara şehri yerleşik alanları üzerinde yapılmakta olan eğitim uçuşlarının, Başkent halkının can ve mal güvenliği ile çağdaş havacılık ilke ve esasları doğrultusunda kaldırılması amacıyla Milli Savunma Bakanlığı ve Genel Kurmay Başkanlığına sunulmak üzere tavsiye kararı alınması`` oybirliği ile kabul edildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Yılmaz: “Göstereceğiniz anlayışa sığınıyorum” Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlama etkinlikleri kapsamında düzenlenecek olan 19 Mayıs Gençlik Konseri öncesinde, konserin yapılacağı alanda ikamet eden yurttaşlara karanfille birlikte bir mektup gönderdi. Pancarlı Festival Alanı’nda gerçekleşecek olan konser, 18 Mayıs 2024 Cumartesi günü saat 20.00’de Warm Up-DJ Zen’in performansıyla başlayacak, saat 21.30’da Gülşen ve saat 23.00’te İlkay Sencan sahne alacak. Şehitkamil Belediyesi tarafından görevlendirilen personel, konserin yapılacağı alanın çevresinde ikamet eden yurttaşlara mektupları karanfillerle birlikte teslim etti. Mektupta, Başkan Umut Yılmaz, “Değerli Şehitkamilli Komşum, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı coşkuyla kutlamak için hazırlıklarımızı heyecanla tamamladık. Sizi ve sevdiklerinizi, 18 Mayıs 2024 Cumartesi günü Pancarlı Festival Alanı’nda düzenleyeceğimiz muhteşem konser etkinliğine davet etmekten büyük bir mutluluk duyuyorum. Bu özel günde, gençlerimizin enerjisini ve coşkusunu zirveye taşıyacak unutulmaz bir program sizi bekliyor. Saat 20.00’de başlayacak olan etkinliğimizde önce, Warm Up-DJ Zen ile müziğin ritmine kapılacak, ardından saat 21.30’da pop müziğin sevilen ismi Gülşen ile coşkulu dakikalar yaşayacak ve geceyi saat 23.00’te İlkay Sencan’ın muhteşem performansıyla tamamlayacağız. Sizleri, sevdiklerinizle birlikte bu muhteşem atmosferde ağırlamaktan büyük bir onur duyacağımızı belirtmek isterim. Unutulmaz anlar ve bayram coşkusu için hepinizi Pancarlı Festival Alanı’nda görmeyi sabırsızlıkla bekliyorum. Etkinliğe katılamamanız durumunda oluşabilecek yüksek ses konusunda göstereceğiniz anlayışa sığınıyorum. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun! Sevgi ve saygılarımla” ifadelerine yer verdi.
Erzurum İçişleri Bakan Yardımcısı Turan: "Türkiye’nin huzuru için çok büyük bir mesai harcıyoruz" Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen kitap fuarı törenle açıldı. Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezi’nde açılan kitap fuarı, 27 Mayıs’a kadar söyleşi, imza günü ve farklı etkinliklerle devam edecek. Kitap fuarının açılış törenine katılan İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan, 6-8 Ekim davasıyla ilgili yaptığı paylaşıma yönelik eleştirilere sert tepki gösterdi. Turan, "Bu ülke güçlü bir ülke. Bu devlet güçlü bir devlet. Herkes te devleti tanımak durumunda. Tanımayana da bu millet tanıtmak durumunda" dedi. İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan, kitap fuarının açılışında yaptığı konuşmada, "Bu yıl altıncısını yapıyoruz. Rabbim lütfetsin on altısı olsun. Yirmi altısı olsun. Bunlar kıymetli işler. Altyapıyı, yolu, suyu, bir şekilde yapıyoruz. Ama kültürel faaliyetlerimizin bölgemiz için, ülkemiz için, gençler için ne kadar kıymetli olduğunu hepimiz biliyoruz" dedi. Sadece kılıçla değil, kalemle, defterle, ilimle, mimariyle buralarda Anadolu’daki varlığımızın sadece kılıçla kazanılan zaferlerle olmadığını anlatan İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan, "Anadolu’daki varlığımız bin yıldan beri kılıcın yanında alimlerimizle, sanatkarlarımızla, mimarimizle, hepsiyle beraber bu topraklara kalıcı olduk. Bu milletin dönüp arkaya baktığımızda ilim ve sanatı savaştaki zaferlerinden, destanlarından çok daha fazla. Nene Hatunlarla, Kara Fatmalarla, Kazım Karabekirlerle savaşta destan yazan Erzurum, İbrahim Hakkı hazretleriyle, Hasan Bahri hazretleriyle, Ahmet Hamdi Tanpınar’la, Ziya Paşa’dan Nefi’ye kadar içerisine çıkardığı, barındırdığı birçok alimle ilim erbabıyla bugünlere geldi. O yüzden Erzurum’da olmaktan ayrı bir bahtiyarlık duyuyoruz. Her kitap kıymetli medeniyetimize atılan bir imzadır; küçük imzadır, büyük imzadır. Büyük yazardır, küçük yazardır. Ama her imzanın kıymeti bu tarihte mutlaka vardır. O yüzden tekrar hem emeği geçenlerimizi kutluyorum, hem de tüm yazarlarımızı, yeni evlerimizi saygıyla selamlıyorum" diye konuştu. "Türkiye’nin huzuru için çok büyük bir mesai harcıyoruz" Dünyanın çok kaotik bir süreçten geçtiğini ifade eden İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan, “Güvenlik sorumluluğumuz her zamankinden daha fazla, Altı yüz bin kişiye varan İçişleri ailesiyle terörle mücadele başta olmak üzere tüm alanlarda terörle mücadele, uyuşturucuyla mücadele, kişi siber suçlarla mücadele, mafyayla mücadele, bütün alanlarda Türkiye’nin huzuru için çok büyük bir mesai harcıyoruz. Jandarma Sahil Güvenliği emniyeti, bütün yan kollarıyla beraber büyük bir mücadele içerisindeyiz. Türkiye’de saha hakimiyetinin adeta devletin dışında hiçbir güce ait olmadığı dönemi yaşıyoruz. Terörün bitmeye başladığı bir dönemi yaşıyoruz. Bunlar çok kıymetli adımlar. Terörle mücadele bütün toplumların, bütün partilerin, sivil toplumun aynı derecede mücadele etmesi gereken en sorumlu alanımız. Bakınız dün bir karar açıklandı. Sokağımızı yakan yıkan, elliden fazla insanımızı maalesef öldüren bütün mahallelerimizi ateşe veren insanlara dün mahkeme nezdinde hak ettiği cezalar verildi. Bir tweet attık. Dedik ki konu yargınındır. Beraat da var, masumiyet de var. Hayırlı olsun. Vay efendim nasıl atarsınız. Bize bunu diyenler duruşma salonlarında basın toplantısı yapanlara niye bunu yapalım demediler. Ama bir daha söylüyorum. Biz siyasi insanlarız aynı zamanda. Ben size buradan çıkın sokağa desem. Bunun bedeli olmaz mı? Bu yanlışın yargı nezdinde bir karşılığı olmaz mı? Bir evi yakan da sorumludur, yakmaya davet eden de. Yasin Börü katliamı ceza aldı ama dünkü duruşma Yasin Börü’yü öldüren, sokağa çıkan eylemleri davet edenlerdir. O yüzden bu bilgileri iyi okumak, iyi bakmak zorundayız. Hiç kimsenin malına, canına, bir başkasına zarar verme hakkını doğrula atamayız. Yargıya devam edecektir Bakın değerli arkadaşlar. Bu ülke güçlü bir ülke. Bu devlet güçlü bir devlet. Herkesi bu devleti tanımak durumunda. Tanımayana da bu millet tanıtmak durumunda. Büyüklerimiz, Devlet-i ebed müddet derken boşa söylememişler Bugün bir bu güzel salonda, bu harika fuar alanında, bu kitap fuarını keyifle açıyorsak, tüm yayın evleriyle, bu bölgenin tüm illerini, öğrencilerini buluşturuyorsak bunun ilk şartı güvenliktir. Güvenin olmadığı yerde fuar olabilir mi? Mahallede sokağın Her yerde fuar olabilir mi? O yüzden fuar kadar önce konuşacağımız konu güvenin devamıdır. Hiç taviz vermeyeceğim zaman da güvenlik alanıdır. Türkiye’nin huzuru fuarda olması yoludur. O yüzden dünkü kararı sokağa bakan, davet eden kim varsa tekrar gözden geçirmesini öneririm. Çok farklı konulara toplantılara katılıyoruz. Ama bugün çok onurla, keyifle bu toplantıdayız. En kıymetli şeylerimizi yapıyoruz. Sosyal medyanın çok güçlü olduğu, gençlerimizin adeta kopamadığı bir imkandan zamandan alıp kitapla, esasla buluşturuyoruz. İlk emri ’oku’ olan bu medeniyetin tam karşılığını inşa etmeye çalışıyoruz o yüzden” şeklinde konuştu.