YEREL HABERLER - 10 Nisan 2012 Salı 16:01

VAN YYÜ REKTÖRÜ PROF. DR. BATTAL`DAN YARDIM ÇAОRISI

A
A
A
VAN YYÜ REKTÖRÜ PROF. DR. BATTAL`DAN YARDIM ÇAОRISI

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, öğrenciler için başlattığı yardım kampanyası için destek istedi.
Van`da 23 Ekim ve 9 Kasım tarihlerinde yaşanan depremlerin ardından eğitime ve öğretime ancak 27 Aralık`ta bazı fakülteler ile başlayan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal harç paralarını ödeyemeyen öğrencileri için 19 Mart`ta bir yardım kampanyası başlatmıştı. Şuana kadarda 150 bin TL para toplanan kampanyanın bitimine az bir sürenin kaldığını belirten Prof. Dr. Battal, harç paralarını ödeyemeyen öğrencileri için her kesimden destek beklediklerini söyledi. Kampanyanın 18 Nisan`da sona ereceğini de hatırlatan Rektör Battal, ``Depremle beraber öğrencilerimizde etkilendi. Bu kapsamda öğrencilerimiz için yardım kampanyası başlattık. Kampanyaya destek veren herkese teşekkür ediyorum. Kampanyamız halen devam ediyor. Ancak bitimine az bir süre kaldı. Şuana kadar 150 bin TL para toplandı. Biz bir komisyon kurduk. Bu komisyonla dağılım gerçekleşiyor. Yaklaşık bin kadar öğrencimizin harç kredisini karşılamış olacağız. Tabi ki şuanda en zor durumda olanlar ikinci öğretim okuyan çocuklarımızdır. Onlar, hem kredi alamıyorlar hem de harç paraları çok yüksek. Örneğin Veteriner Fakültesi`nde okuyan bir öğrencimizin harç parası bin 200 TL civarındadır. Dolayısıyla bunu ödemekte oldukça sıkıntı yaşıyorlar. Özellikle depremi yaşayan ailelerin iş yerleri zarar gördü. Daha önce orta düzeyde gelirleri olan bu aileler şuanda zor durumdalar. O yüzden bu öğrencilerimiz için başlattığımız kampanyaya herkesten destek bekliyoruz. Ellerinden ne geliyorsa. 3-5 lirayı küçümsememek lazım. Harç paralarını ödeyemeyen bu öğrencilerin ihtiyaçları var" dedi.
Rektör Prof. Dr. Battal, nakdi yardımda bulunmak isteyenler için ise Ziraat Bankası Van Şubesi`nde "360238185044- IBAN-TR:20001000096360238185044" ile "360 238 185 046" nolu hesapların açıldığını belirtti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da mandıra çöktü: 750 küçükbaş hayvan göçük altında kaldı Aksaray’da şiddetli yağış nedeniyle mandıra çöktü. 750 küçükbaş hayvanın göçük altında kaldığı mandıra enkazında kurtarma çalışması başlatıldı. Aksaray’da 3 gündür aralıklarla devam eden şiddetli yağış birçok olumsuzlukları da beraberinde getirirken, sel ve su baskınlarının ardından bugün de içerisinde 750 küçükbaş hayvanın bulunduğu bir mandıra çöktü. Aksaray’ın merkeze bağlı Yeşilova beldesinde yaşanan göçük nedeniyle vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine haber vermesi üzerine olay yerine İl Afet Acil Durum (AFAD), Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine intikal eden ekipler iş makinelerinin de desteğiyle kurtarma çalışması başlattı. Mandıra enkazında kurtarma çalışmaları halen devam ederken İl Afet Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, “Yeşilova beldemizde aşırı yağışlar sonucu bir ahırın çöktüğü ihbarı üzerine iki ekiple olay yerine geldik. Şu anda telef olan hayvanlar var. Toplam hayvan sayısının 750 olduğu söyleniyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kurtarma operasyonumuz bittikten sonra net sayı belli olacak” dedi. Yeşilova Köseli Mahalle Muhtarı Kemal İlgün ise “Bölgede 3 gündür yağış devam etmekte. Bizim burada mandıramızın çökmesinden dolayı 750’ye yakın küçükbaş hayvanımız göçük altında kaldı. Ağıl altında kalan hayvanlardan ne kadar zayiat verdiğini bilmiyoruz. Zayiat sabah sayımında çıkacak. Allah izin verirse burayı kurtarmaya çalışıyoruz. Yağışlardan dolayı mandıra çöktü” diye konuştu.