GENEL - 10 Nisan 2012 Salı 16:51

MEDİNE HABERAL DEFNEDİLDİ

A
A
A
MEDİNE HABERAL DEFNEDİLDİ

İkinci Ergenekon tutuklusu Prof. Dr. Mehmet Haberal, önceki gün vefat eden annesi Medine Haberal`ı toprağa verdi.
Zonguldak Acılık Camii`nde kılınan cenaze namazının ardından Asri mezarlığına getirilen Medine Haberal burada gözyaşları arasında toprağa verildi. Annesine son görevini yapmak için 72 saatlik izin ile Zonguldak`a gelen Mehmet Haberal`ın bitkin ve üzgün olmasına rağmen dinç gözükmeye çalıştığı gözlendi. Üzerindeki ceketini çıkararak mezarın içine giren Haberal, annesini mezarlığa kendisi yerleştirdi. Annesini mezara yerleştiren Haberal daha sonra toprak atarak, Kuran-ı Kerim dinledi. Kuran dinlediği sırada eski Başbakan yardımcılarından Hüsmatettin Özkan, Haberal`ın elinden tutarak teselli etti.
Kuran sonra mezarlıktan ayrılan Haberal`a vatandaşlarda büyük ilgi gösterdi. Alkışlarla ambulansa kadar yoğun güvenlik önlemi altında getirildi. Haberal, vatandaşların taziyelerini kabul ettiği sırada yaşanan izdihamdan dolayı sivil askerler vatandaşlara itmesine kızarak, ``24 saat ben burada beklerim. Bu insanlar buraya bizim için geldiler. Hiç kusura bakmayın. Hiç kimsenin kılına zarar gelmesini istemem. Beni mazur görün, ben bakın arkadaşlar bu insanlar buraya keyif için gelmediler. Hiçkimsenin sakın ola ki böyle gelip itilmesini istemiyorum. Bu insanlar vefa göstermiş, ben de bu vefayı bilmek zorundayım. Vefa bilmezseniz sefa süremezsiniz`` dedi.
Vatandaşlara müdahale edilmemesi gerektiğini söyleyen Haberal, "Burada sorumluluk benim. Bir makale yazdım, `Yetmez` diye. Hiçbirimiz bunu düşünmüyoruz, yaptıklarınız var ama yetmez" diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir