GENEL - 10 Nisan 2012 Salı 17:28

ŞEHİT EMNİYET MÜDÜRÜNÜN İSMİ PARKTA YAŞAYACAK

A
A
A
ŞEHİT EMNİYET MÜDÜRÜNÜN İSMİ PARKTA YAŞAYACAK

Antalya`da, geçen 22 Şubat tarihinde silahlı bir şahsın ateş açması sonucu görevi başında şehit olan Konyaaltı İlçe Emniyet Müdürünün adını yaşatmak için Uncalı Mahallesi`nde yapılan Konyaaltı Belediyesi Şehit Uğur Gökcan Parkı törenle açıldı.
Türk Polis Teşkilatı`nın 167. kuruluş yıldönümünde yapılan açılış törenine, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, İçişleri eski Bakanı Ahmet Selçuk, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, Konyaaltı Kaymakamı Bayram Yılmaz, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, CHP İl Başkanı Özer Ülken, AKP İl Başkanı Mustafa Köse, Şehit Uğur Gökcan`ın eşi Gülhan Gökcan ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunmasının ardından törenin açılış konuşmasını yapan Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Türk milletinin her zaman polisine güvenip destek verdiğini söyledi. Polis teşkilatının kuruluş yıldönümünü kutlayan Belediye Başkanı Böcek, ``Bugün polis teşkilatının 167. kuruluş yıldönümü. Tüm polis teşkilatımızın emektarlarını yürekten kutluyor, şehitlerimizin önünde saygıyla eğiliyorum. Bugün aynı zamanda mesai arkadaşım kadar yakın olan Konyaaltı İlçe Emniyet Müdürümüz Uğur Gökcan`ın aramızda olmayışının burukluğunu yaşıyorum. İlçemiz için başarılı çalışmalar yapan Uğur Gökcan`a bir kez daha Allah`tan rahmet ailesine ve sevenlerine baş sağlığı diliyorum. Adını yaşatmak için yaptığımız bu 8. şehit parkımızın ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum`` dedi.
Türk polis teşkilatının halkın huzur ve mutluluğu için gerektiğinde canını vermekten çekinmeyen köklü bir teşkilat olduğunu vurgulayan Antalya Emniyet Müdürü Ali Yılmaz da şöyle konuştu: ``Ülkemizin birlik ve bütünlüğü için çok şehit verdik. Gerektiğinde vermeye devam edeceğiz. Üç yıla yakındır Konyaaltı İlçe Emniyet Müdürü olarak görev yapan Uğur Gökcan, dürüst, çalışkan, görevini yerine getiren bir arkadaşımızdı. Halkın huzurunu bozmak isteyen biri tarafından şehit edildi. Ruhu şad olsun. Adının yaşatılmasına vesile olan Konyaaltı Belediye Başkanımız Muhittin Böcek`e ve mesai arkadaşlarına teşekkür ediyorum.``
Şehit Uğur Gökcan`ın acısını unutmayacaklarını ifade eden Antalya Valisi Ahmet Altıparmak ise şunları söyledi: ``Bugün hüzünlüyüz. Çünkü, 50 gün önce bir arkadaşımız şehit olarak aramızdan ayrıldı. Acısını unutmadık, unutmayacağız. Konyaaltı Belediye Başkanımız Muhittin Böcek, büyük vefa örneği gösterip Uğur kardeşimizin ismini vererek, polisimize ve emniyetimize olan vefa duygusunu gösterdi. Örnek bir davranış sergilediler. Kendilerini kutluyorum. Şehidimizin adı burada yaşayacak.``
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.