GENEL - 10 Nisan 2012 Salı 19:42

BAKAN ÇELİK, HASIM AİLELERİ BARIŞTIRDI

A
A
A
BAKAN ÇELİK, HASIM AİLELERİ BARIŞTIRDI

Şanlıurfa`nın Akçakale ilçesinde yaklaşık 6 ay önce 1 kişinin ölümü ve 2 kişinin ağır yaralanması ile başlayan ve kan davasına dönüşmesinden korkulan husumet, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik`in girişimleriyle barışla neticelendi.
Akçakale ilçesinin Naneli köyünde yaklaşık 6 ay önce Parmaksız ile Şedadi aileleri arasında yaşanan ve 1 kişinin ölümü, 2 kişinin ağır yaralanması ile başlayan husumet, Bakan Faruk Çelik ve Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl`ün girişimleri sonucu barışla sonuçlandı. Uğurlaş köyünde gerçekleşen barış yemeğine Bakan Faruk Çelik, Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl, Şanlıurfa Milletvekilleri Halil Özcan, Abdulkadir Gök, Mahmut Kaçar, Mehmet Akyürek, Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan, Karaköprü Belde Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, il jandarma komutanı, il emniyet müdürü, il milli eğitim müdürleri ve her iki ailenin önde gelenleri katıldı.
Bakan Faruk Çelik, her iki ailenin bireylerini yan yana getirerek el sıkıştırıp barıştırdı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, her iki ailenin barışmalarına çaba sarf eden herkese teşekkür ederek, bu tür üzücü olayların bir daha tekrarlanmaması temennisinde bulundu. İki aile barıştırıldıktan sonra Akçakale İlçe Müftüsü Hüseyin Ortaç, dua okuyup barışın kalıcı olması temennisinde bulundu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir