GENEL - 11 Nisan 2012 Çarşamba 09:51

DÖRT İLÇENİN TARİHİNİ ÇIKARTTI

A
A
A
DÖRT İLÇENİN TARİHİNİ ÇIKARTTI

Bahçelievler, Bağcılar, Güngören ve Bakırköy ilçelerinin dünü ve bugünü bir eserde toplanıyor.
Bölgesinde 10 yıldır yayın yapan Gazete 365`in sahibi Bayram Kırtaş, Bahçelievler, Bağcılar, Güngören ve Bakırköy ilçelerinin köy, çiftlik, belde ve ilçe oluşlarından bugüne kadar geçen süreci belge ve fotoğraflarla "dün ve bugün" olarak derleyip bir eserde topladığını söyledi.
Çalışma hakkında bilgi veren Gazete 365`in sahibi Bayram Kırtaş, bölgenin tarihi sürecini şöyle anlattı: "İstanbul`u Edirne`ye bağlayan yol üzerinde, Ayamama, Tavukçu ve Çinçin dereleri çevresinde ormanlık alanlar ve çiftlikler bulunuyormuş. Buralara şimdiki adıyla Bahçelievler, Bağcılar ve Güngören ilçeleri kurulmadan önce 1950`li yıllarda Bulgaristan, Yunanistan ve Yugoslavya`dan gelen muhacirlerin oluşturduğu köyler bulunuyormuş. Yenibosna, Kocasinan, Güneşli, Mahmutbey, Bağcılar, Güngören ve Osmaniye
köylüleri, tarım ve hayvancılık yaparak geçimini sağlarken 1960`lı yıllarda Anadolu`dan başlayan göçlerle köyler 1968`de belediyelik olmaya başlamış. Bölgelerdeki göç alış ve nüfustaki artış öyle hızlı gelişti ki bu köy ve beldeler 1992`de Bakırköy`den ayrılıp birer ilçe oldular."
Kısa sürede Anadolu`daki birçok şehirden büyük olan Bahçelievler, Bağcılar ve Güngören`in Bakırköy`den ayrılıp ilçe oluşunun 20. yılı münasebetiyle Gazete 365 olarak kendilerinin yayın bölgesinin tarihini ve bugünü fotoğraflarla derleyip bir eser oluşturmayı düşündüklerini belirten Bayram Kırtaş, ilk eseri Bahçelievler ilçesine hazırlayacaklarını söyledi.
İLK ESER BAHÇELİEVLER İÇİN
Bayram Kırtaş, ilk eseri Bahçelievler ilçesine hazırlarken Osmanlı arşivinden bölgenin tarihini çıkardıklarını ardından ilçenin bilirkişileriyle ve önceki belde belediye başkanlarıyla görüştüklerini söyledi. Bütün bölgenin ileri gelenlerinin ve eşrafın arşivlerinden yararlandıklarını anlatan
Kırtaş, şöyle konuştu: "Bilgi, belge ve fotoğraflar topladık. Yenibosna köyü, Kocasinan köyü, İncirli Çiftliği, Haznedar ve Merter çifliklerinden oluşan Bahçelievler`de ilçemizin tarihçesini ortaya çıkarmış olduk."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Esenler’de 2 kişinin ölü bulunduğu yangında detaylar ortaya çıktı İstanbul Esenler’de 2 kişinin hayatını kaybettiği olayın ayrıntıları ortaya çıktı. Vurulan şahısların alacak-verecek meselesi yüzünden husumetli olduğu öğrenildi. Olay, saat 17.15 sıralarında Esenler Tuna Mahallesi’nde bulunan 5 katlı binanın giriş katında bulunan bir iş yerinde yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin yangına müdahale etmesinin ardından yapılan incelemelerde iş yerinde silahla vurulan 2 kişinin cansız bedeni bulundu. İtfaiyenin haber vermesiyle polis, iş yerinin etrafını güvenlik şeridi ile kapatarak, olay yerinde geniş çaplı inceleme yaptı. yanan binada 2 kişinin cansız bedeninin bulunmasının detayları ortaya çıktı. Polisin yaptığı incelemede alacak verecek kavgası olduğu İsmail Akın’ın Şükrü Yılmaz’ı vurduktan sonra aynı silahla intihar ettiği öğrenildi. Alacak verecek kavgası 2 can aldı Ortaya çıkan detaylarda Akın ile Yılmaz’ın bir süre önce yanan iş yerini ortak olarak işlettikleri, aralarında bu konudan alacak verecek meselesi yüzünden husumet olduğu öğrenildi. Edinilen bilgilerde iki ismin konuşmak için buluştukları ardından çıkan tartışma sonrası İsmail Akın’ın Şükrü Yılmaz’ı silahla vurduğu ardından aynı silahla intihar ettiği belirlendi. Yangının çıkış sebebi belli oldu Öte yandan, iş yerinde çıkan yangının nasıl çıktığı da belirlendi. İş yerinin alt bölümünde yangın çıktığı ve itfaiye tarafından söndürüldüğü, yangının iş yerinin alt katındaki atölye bölümünde bulunan bir motosikletin üzerine yağ dökülüp yakılması sonucu meydana geldiği ortaya çıktı. Yetkililerin yaşanan olayla ilgili geniş ve kapsamlı soruşturmanın titizlikle yürütüldüğü öğrenildi.