GENEL - 11 Nisan 2012 Çarşamba 13:39

İRLANDALI DAVASI ÜÇÜNCÜ KEZ GÖRÜLDÜ

A
A
A
İRLANDALI DAVASI ÜÇÜNCÜ KEZ GÖRÜLDÜ

Geçen yıl Ağustos ayında, İzmir`in Buca ilçesi Kaynaklar Mahallesindeki ormanlık alanda boğazları kesilerek öldürülen İrlandalı turistler Marion Elizabeth Grahon (54) ve birlikte tatil yaptığı bayan arkadaşı Katy Wins More`yi (54) öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Recep Ç., üçüncü kez hakim karşısına çıktı. Duruşma 7 Haziran Perşembe gününe ertelendi.
Zanlının, İzmir Bayraklı Adliyesi 1. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi`nde yargılanmasına devam edildi. Duruşmaya İrlandalı ailenin yakınları ve İrlanda Hükümet temsilcileri katılmadı. Sanık Recep Ç. de avukatı ile birlikte duruşmada hazır bulundu. 29 Aralık 2011 tarihinde görülen ilk duruşmada hakim tarafından talep edilen kemik testi ve olay yerine ait DNA örnekleri raporlarının tamamlanmadığı öğrenildi. Sabah saat 10.30`da kapalı olarak görülen duruşma sonrasında açıklamada bulunan davacı avukatı Barış Kaşka
görülen davanın Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi`nde olduğunu ve adil yargılamayı ihlal etmemek adına detaylı bilgi vermenin doğru olmadığını belirtti. Avukat Kaşka, davanın devam ettiğini belirterek şöyle konuştu: "Duruşma 7 Haziran`a ertelendi. Gelen kemik testi için aynı zamanda Adli Tıp Kurumu`nda da rapor istendi. Rapor İstanbul Adli Tıp Kurumu`na gönderilecek. Oradan gelen sonucu bekleyeceğiz." Davaya iki İrlandalı turist ile gelen Avukat Barış Kaşka; "Destek için gelmişler herhangi bir alakam yok yani"
diye konuştu.
Davaya destek için geldiklerini söyleyen ve isimlerini açıklamak istemeyen iki İrlanda vatandaşı ise; "Türkiye`de yaşıyoruz. Ölen İrlandalılarla herhangi bir akrabalık bağımız yok. Davaya destek vermeye geldik" dediler.
Duruşma 7 Haziran Perşembe gününe ertelenirken, kemik testi sonucunun İstanbul Adli Tıp Kurumu`ndan gelen raporla değerlendirileceği ifade edildi.
OLAY
Olay, İzmir`in Buca ilçesi Kaynaklar Mahallesinde geçen yıl Ağustos ayında meydana geldi. Ormanlık alanda boğazları kesilerek öldürülen iki kadın cesedi bulunmuş, yapılan incelemenin ardından cesetlerin Aydın`ın Kuşadası ilçesine gelen Kuzey İrlandalı Marion Elizabeth Grahon ve birlikte tatil yaptığı bayan arkadaşı Katy Wins More`ye ait olduğu tespit edilmişti.
Kuşadası`nda tatil yapan İrlandalı Shanon Grahon`un tekne gezisinden döndüğünde annesi Marion Elizabeth Grahon`a ulaşamaması
üzerine olay ortaya çıktı. Annesine ulaşamayan Shanon Grahon, polise başvurmuş polisin, kızın arkadaşlık kurduğu 17 yaşındaki garson Recep Ç.`yi sorgulaması üzerine cinayet ortaya çıkmıştı. Recep Ç. ifadesinde evlenmelerine karşı çıkan anne Marion Elizabeth Grahon`u ve birlikte tatil yaptığı arkadaşı Katy Wins More`yi gezdirme bahanesi ile Kuşadası`ndan İzmir`e M.K. isimli taksici ile birlikte götürdüğünü belirtmiş, babası E.Ç.`nin dükkanına kadar Kuşadası`ndan tuttuğu taksi ile gittiğini burada
babasının arabasını alarak Marion Elizabeth Grahon ve Katy Wins More`yi gezdirme bahanesi ile Buca ilçesine bağlı Kaynaklar Mahallesindeki ormanlık alana götürdükten sonra iki kadını bıçakla öldürdüğünü itiraf etmişti.
ELBİSELERİNİ ÇÖPE ATMIŞ
Recep Ç. ile ilişki yaşayan İrlandalı kızın olay olduğu an tekne turunda olduğunun anlaşılması üzerine ekipler Recep Ç.`nin cinayetten sonra elbiselerini torba içinde çöpe attığı ihbarını edinmiş ve çöpte yapılan aramada üzerinde kan lekeleri olan kıyafetlerin bulunduğu ifade edilmişti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Filistin Dayanışma Platformu, İsrail’in Refah’ta başlattığı saldırıyı Ankara’da protesto etti Ankara’da bulunan Filistin Dayanışma Platformu, "Refah’ta Katliama Hayır" sloganıyla İsrail’in başlattığı saldırıyı protesto etmek için Amerikan Büyükelçiliği önünde toplandı. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının ardından 1 buçuk milyona yakın Gazzeli, Refah kentine sığınmıştı. İsrail’in Refah kentine yönelik başlattığı hava saldırısının ardından Filistin Dayanışma Platformu, "Refah’ta Katliama Hayır" sloganıyla saldırıyı kınamak için Ankara’da bulunan Amerikan Büyükelçiliği önünde çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte İsrail’i protesto etti. Elçilik binası önünde toplanan kalabalık, İsrail’i protesto etmek için "İnsanlık onuru siyonizmi yenecek" ve "Susma haykır soykırıma hayır" sloganları attı. Öte yandan kalabalık, İsrail askerleri tarafından Kudüs’te öldürülen Hasan Saklanan’ı ise rahmetle anmayı unutmadı. Grup adına basın açıklamasında bulunan Zeynel Abidin Özkan, İsrail’in Gazze’ye yönelik düzenlediği saldırıların ardından Refah sınır kapısına sığınan yaklaşık bir buçuk milyona yakın Gazzeli’nin 214 gündür açlıkla boğuştuğuna dikkati çekti. "Soykırımın ortakları ahirete kalmadan dünyada da inşallah gereken cezayı bulacaklar" Refah’a başlatılan saldırılarla birlikte bölgede can güvenliği sorununun da başladığının altını çizen Özkan, “214 gündür dünyanın gözü önünde Filistin’de kardeşlerimiz İsrail soykırımına maruz bırakılıyor. Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde devam eden yargılamalara; İsrail, lobi faaliyetleriyle tüm ülkelere müdahale ettirmeye ve İsrail yetkililerinin ceza almaması için bir çaba içerisine girdi. Hepimiz gördük ki aslında adalet İsrail için varmış ve tüm ülkeler de İsrail’in soykırımını desteklemek için çalışıyormuş. Bugün ortaya çıkan belgelerde görüldü ki Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde İsrail’in soykırımına ortak olan yöneticilerinin ceza almamasına yönelik baskı içeren mektuplar mahkemeyi köşeye sıkıştırmak adına kullanılıyor. Biz inanıyoruz ki hem mahkemede görülen davada hem de Güney Afrika’da devam eden davada soykırımın ortakları ahirete kalmadan dünyada da inşallah gereken cezayı bulacaklar” ifadelerini kullandı.