YEREL HABERLER - 11 Nisan 2012 Çarşamba 09:11

VALİLİK KUPASI FUTBOL TURNUVASI BAŞLADI

A
A
A
VALİLİK KUPASI FUTBOL TURNUVASI BAŞLADI

Erzincan Valiliğinin bünyesinde, bu yıl üçüncüsü düzenlenen ``˜Sporcu canlar kardeş okullar` sloganı ile ``˜Valilik Kupası 3. Erkekler Halı Saha Futbol Turnuvası` başladı.
Erzincanspor Halı Saha Tesislerinde düzenlenen turnuva açılış törenine Vali Selman Yenigün, Vali Yardımcıları Abdullah Çiftçi ve Mehmet Kurt, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Şireci, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Emniyet Müdürü Mustafa Elaman, Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Habip Yılmaz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Atanur Köseoğlu, bazı kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.
Valilik, Belediye Başkanlığı, Emniyet Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün koordinesinde düzenlenen ``˜Valilik Kupası 3. Erkekler Halı Saha Turnuvası` Nisan ve Mayıs aylarında yapılacak. Geleceğin Türkiye`sini şekillendirecek olan gençlerin, sporun birleştirici etkisi ile spora ve sporcuya özendirerek, sosyal etkinlikler ile toplumsal ilişkilerinin geliştirilmesini destekleyecek olan futbol turnuvası projesine 20 liseden 200 öğrenci katılıyor.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunması ile başlayan programda açıklama yapan Vali Selman Yenigün, Polis Teşkilatının kuruluşunun 167. Yıl dönümü kutlamalarının yapıldığı ve bu kutlamalar kapsamımda da bu turnuvanın başlamasının sevindirici olduğunu söyledi. Vali Yenigün, ``Bütün liselerimiz, bütün öğrencilerimiz inanıyorum ki sporda aranan centilmenlik, kardeşlik, arkadaşlık, dostluk kavramlarını en iyi şekilde uygulayacaklardır. Tüm liselerimize başta öğretmenleri ve okul yöneticileri olmak üzere, öğrencilerimize üstün başarılar diliyorum. Her yaş gurubunda sporun bize uygun olanını daima uygulamakta yarar vardır. Liselerimizin de kendi yoğun programları içerisinde spora yer vermeli, buna önem vermeleri ve bu alanda da öğrencilerimizi istikbale hazırlamaları önemsediğimiz bir konudur. Bugün bunun küçük bir örneğini yaşıyoruz. Bu tarz çalışmalar giderek, okullar arasında kardeşliği, dostluğu, sevgiyi pekiştiriyor`` şeklinde konuştu. Anadolu Lisesi ile Milli Egemenlik Lisesi arasında oynanacak olan turnuvanın ilk karşılaşmanın başlama vuruşunu Vali Selman Yenigün yaparak turnuvanın startını verdi.
Öte yandan; turnuvaya katılan bütün öğrencilere Türkiye Futbol Federasyonu tarafından düzenlenen katılım sertifikası ve lisans belgesi verilecek.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir