YEREL HABERLER - 11 Nisan 2012 Çarşamba 09:58

KIRSAL KALKINMA PROJESİ SALİHLİ`DE HAYATA GEÇİRİLİYOR

A
A
A
KIRSAL KALKINMA PROJESİ SALİHLİ`DE HAYATA GEÇİRİLİYOR

Salihli Dibek Dağı Köyleri Sürdürülebilir Kırsal Kalkınma Projesi kapsamında düzenlenen eğitim seminerleri başladı. Gema Vakfı, Ticaret Borsası ve Ziraat Odası işbirliği ile düzenlenen seminer 4 gün sürecek.
Seminerde "İletişim, Kırsal Kalkınma, Yayın, Yenilikler ve Çatışma" konularının ele alındığını ifade eden Gema Vakfı Başkanı Şener Kilimci, ``Seminerlerimiz, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomini Bölümü`nden Doçent Doktor Murat Boyacı koordinatörlüğünde devam ediyor. Bu proje ile yaklaşık 20 köyde kırsal kalkınma çalışmaları yürütülecek. Her köyde birer ziraat mühendisi görevlendirilecek" dedi.
TARIM, BİLİMSEL YÖNTEMLERLE YAPILACAK
Salihli Kaymakamlığı, İlçe Tarım Müdürlüğü ve Ziraat Odası`nın da proje ortakları arasında yer aldığını kaydeden Kilimci, "Bu proje uygulanmaya başladığında kırsal köylerimizde sulama yatırımları yapılacak. Ayrıca meyvecilik, hayvancılık, seracılık, çilek ve zeytincilik ile ilgili her köyde kooperatif kurulacak. Bu köylerin tamamında sondaj kuyuları açılacak ve sulu tarıma geçiş sağlanacak. Proje kapsamında İlçe Tarım Müdürlüğü`nden 18 ziraat mühendisi ve veteriner, Ziraat Odası`ndan 3 ziraat mühendisi ve 1 veteriner ile Gema Vakfı`ndan toplam 5 kişi olmak üzere 27 kişilik ekip eğitim alıyor`` diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir