YEREL HABERLER - 11 Nisan 2012 Çarşamba 12:13

ÖDEMİŞLİ ŞOFÖRLERDEN HATIRA ORMANI

A
A
A
ÖDEMİŞLİ ŞOFÖRLERDEN HATIRA ORMANI

Ödemiş Şoförler ve Otomobilciler Odası, Ziraat Fakültesi işbirliğinde bir hatıra ormanı oluşturuyor.
Geçmişte odaya hizmet verenlerin anısına oluşturulacak ormanın fidan dikme törenine aileleriyle birlikte katılan oda üyeleri ve fakülte mensupları, geleceğe mesaj taşımanın heyecanını yaşadılar. Hatıra Ormanı ile farklı amaçlar güttüklerini belirten Ödemiş Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Tahir Silay, "Yaptığımız çalışma, geçmişten geleceğe ses vermenin bir yoludur. Odamıza emeği geçmiş ve vefat etmiş oda başkanlarımızın, yöneticilerimizin ve üyelerimizin anısını gelecek nesillere bu şekilde aktaracağız. Hatıra Ormanımız yarın bizlerin de adını gelecekteki oda üyelerine ve yöneticilerine hatırlatacak ve toplumsal dayanışma için iyi bir örnek oluşturacaktır" dedi.
Hatıra Ormanı oluşturarak sosyal bir sorumluluğu da yerine getirdiklerini dile getiren Silay, "Hatıra Ormanı oluşturarak Türk toplumuna ağaç sevgisini, doğa bilincini aşılamayı da gözettik. Yurdumuzun orman varlığının arttırılmasında halkın katılım sağlamak, vatandaşlarımıza ağaç ve orman sevgisini benimsetmek, fidan dikme alışkanlığını kazandırmak diğer gayelerimiz. Mevcut ormanları korumak, geliştirmek için ağaç dikmek bize göre bir vatan borcudur" diye konuştu.
Bayramlarda ve özel günlerde de benzer etkinliklerle toplumsal dayanışmayı desteklemek istediklerini kaydeden Silay, "Odamız tarihinde ilk kez otogarda ve belde araçlarının kalkış noktasında lokma döktürdü. Bu tür çalışmaları artırmak ve alışkanlık haline getirmek istiyoruz" dedi.
Fidan dikmek için aileleriyle birlikte toplanan oda üyeleri ve fakülteden gelen katılımcılar, önce alanı çöp ve atıklardan temizledi. Fidanları büyük özenle diken ve ilk sularını veren aileler, daha sonra piknik yaparak güzel bir gün geçirdiler.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir