GENEL - 11 Nisan 2012 Çarşamba 12:38

DİZİ KARAKTERİ HÜRREM SULTAN`IN SAÇINDAN DÜNYAYA AÇILAN PAZAR

A
A
A
DİZİ KARAKTERİ HÜRREM SULTAN`IN SAÇINDAN DÜNYAYA AÇILAN PAZAR

Diyarbakır`da faaliyet gösteren Lila Kozmetik firması ``˜Muhteşem Yüzyıl` dizisindeki Hürrem Sultan karakterinin saç renginden esinlenerek ürettiği ``˜Hürrem Bakırı` saç boyasını dünyaya pazarlıyor.
Yeni üretilen `Hürrem Bakırı` isimli saç boyası tanıtımı için Rönesans Konferans Salonu`nda Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi`nden yaklaşık 500 bayan kuaförünün katıldığı bir etkinlik düzenlendi. Firma sahibi Mehmet Cansız, Muhteşem Yüzyıl dizisinin öne çıkan karakterlerinden Hürrem Sultan`ın saç renginden esinlenerek ürettiği `Hürrem Bakırı` isimli saç boyasını satışa sunduklarını söyledi. Bir süre önce yine aynı dizi karakterinden esinlenerek ``˜Hürrem Karameli` isimli saç boyası ürettiğini belirten Cansız, kadınların 1 yılda buna yoğun rağbet gösterdiğini söyledi. ``˜Hürrem Karameli` saç boyasında bir yılda 1 milyonu aşkın ürün satma başarısını gösterdiklerini belirten Cansız, ``Yine dizideki karakterden esinlenerek Hürrem Bakırı adında bir saç boyası ürettik. Hürrem Bakırı rengi, bahar ayında kadınların kendilerini daha iyi hissetmesini sağlayacaktır. Bu üründen de `Hürrem Karameli` gibi çok talep bekliyoruz. Gören bayanlar çok beğeniyor. Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi`nde 2 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 10 bin metrekare alanda oluşturulan tesiste üretim yapıyoruz. Yılda ürettiğimiz 3 milyon adet saç boyasının 3`de birini 15 ülkeye ihraç ediyoruz. Saç boyası üretimiyle Türkiye`de bu sektörde yer alan 15 firma arasında 3`üncü sıraya yerleşme başarısı gösterdik. Lila Kozmetik`in hedefi yıllık 10 milyon adet boya üretmektir. Geçen yıl 70 kişinin çalıştığı tesisimizde `Hürrem Karameli`ne olan talep üzerine kapasiteyi büyüttük. Bu sayede çalışanlarımızın sayısı 120`ye ulaştı`` dedi.
Daha sonra etkinlikte İstanbul`dan gelen ünlü kuaför Adnan Serter, bayan kuaförlere ilkbahar ve yaz saç modellerini tanıttı. Saç tanıtımının ardından yeni üretimi başlayan ``˜Hürrem Bakırı` boyası yaptıran bayanlar podyuma çıkarak gövde gösterisi yaptı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Kardan dolayı mahsur kalanlara kumanya desteği Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara kumanya desteği yapıldı. Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara yönelik yardım çalışmalar, Van Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü koordinasyonunda aralıksız devam ediyor. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımın aksadığı güzergâhlarda mahsur kalan araçlarda bulunan vatandaşlara, AFAD arama kurtarma ekipleri ile Hayrat Arama Kurtarma ekibi tarafından gıda ve sıcak içecekten oluşan kumanya yardımı ulaştırıldı. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması ve temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla sahada görev yapan ekipler, ilgili kurumlarla koordineli şekilde çalışmalarını sürdürüyor. AFAD koordinesinde; emniyet, jandarma, karayolları, Kızılay, belediye ekipleri ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliği içerisinde yürütülen çalışmalarda, vatandaşların can güvenliği öncelikli tutuldu. Olumsuz hava şartlarının etkisini sürdürmesi nedeniyle ekipler 7-24 görevinin başında. Yetkiler tarafından yapılan açıklamada, "Vatandaşların zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları, yapılan meteorolojik ve resmi uyarıları dikkate almaları ve güncel yol durumunu takip etmeleri konusunda hassasiyet göstermelerini rica ediyoruz. Karla mücadele ve yardım çalışmalarımız hava şartları normale dönene kadar kesintisiz şekilde devam edecektir" denildi.