YEREL HABERLER - 11 Nisan 2012 Çarşamba 14:06

BURSA`DA DOKUMA SANAYİİ TARTIŞILDI

A
A
A
BURSA`DA DOKUMA SANAYİİ TARTIŞILDI

Marmara Belediyeler Birliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kent Konseyi`nin konuğu olan Prof. Dr. Ayhan Aktar, Bursa`daki dokuma sanayiinin dönüşümünü anlattı.
Marmara Belediyeler Birliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kent Konseyi organizasyonuyla ``˜Bursa`da dokuma sanayinin dönüşümü` konulu seminer düzenlendi. Prof. Dr. Ayhan Aktar`ın konuşmacı olarak katıldığı seminere, belediyeye bağlı kuruluşların yöneticileri, Bursa Kent Konseyi üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Bursa`da dokuma sanayi hakkında bilgi veren Prof. Dr. Ayhan Aktar, şehrin tarih boyunca dokumada Anadolu`nun öncüsü olduğunu söyledi. Duyun-u Umumiye İdaresi`nin ipek böceği üretimini teşvik etmek maksadıyla 1894 yılında İpekçilik Okulu`nu açtığını hatırlatan Aktar, o devirde Bursa`nın hammadde arayan Avrupalı tüccarların gözdesi olduğunu belirtti.
Bu dönemde halkın da koza imalatı yaptığını dile getiren Aktar, Gemlik`teki suni ipek fabrikası ile Merinos fabrikasının kurulmasıyla Bursa`nın dokuma sektöründe atağa kalktığını söyledi. Dokuma sektöründe faaliyet gösteren yabancı yatırımcıların Bursa`ya ilgi gösterdiğini anlatan Aktar, Şehirde yaşayanların yüzde 10`unun da bu fabrikalarda çalıştığını belirtti. Seminerin sonunda Prof. Dr. Ayhan Aktar`a belediye yayınların oluşan set hediye edildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir