YEREL HABERLER - 12 Nisan 2012 Perşembe 09:54

DALAMAN`DA MOBESE KURMA ÇALIŞMALARI BAŞLADI

A
A
A
DALAMAN`DA MOBESE KURMA ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Dalaman İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Dalaman Belediye Başkanlığı arasında imzalanan protokol gereği ilçe içindeki caddelerde mobese kurulma çalışmalarına başlandı.
İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Çeribaş`ın gözetiminde yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Çeribaş; `` Dalaman Belediyesi ile yaptığımız protokol gereği, caddelerde MOBESE çalışmaları ile boru döşemesi ihalesi yapılıp, boru döşeme çalışmaları başlandı. Mobese çalışmalarında Vayner sistemleri, uydudan uyduya yani kablosuz sistemden vaz geçip, kablolu sistemin projesini hazırladık. Bu konu ile belediyemiz ile yeni bir protokol yaptık. Karayolları Ulaştırma Bölge Müdürlüğü ile protokol yaptık. Mobese kaplolarınn çalışmaları yapılırken orta refüjlerden geçirmeye planladık. İlerideki dönemlerdeki yolların çalışmaları sırasında maliyet 3-4 kat artacağından çalışmalarımızı hızlandırdık. Bunu avantajı dönüştürmek için Mobese çalışmasının alt yapı çalışmasını hazırladık. Belediye ile yapmış olduğumuz protokol gereği, alt yapıda hattın geçeceği boruların döşenmesi, fiber optiğin geçeceği boruların döşenme çalışmalarını ile belediye şu an kent kavşağından Atakent`te kadar; Sarıgerme Kavşağına kadar olan yere komple belediye Mobese ile ilgili boru çekme çalışmalarına başlattı. Çalışmaların ilk aşaması bu oldu.
Mobeselerin kurulması zamanı hakkında da bilgi veren İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Çeribaş; `` Alt yapı çalışmalarında boru döşemelerinden sonra ileriki aşamada sadece Emniyet Genel Müdürlüğü`nden kurulum giderleri isteyeceğiz. Kamera ve direklerin dikilmesi için ve borulardan geçecek olan fiber optikler için para talip edilecek; edilen para doğrultusunda, gelen paraya göre mobeselere faaliyete geçireceğiz`` dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Demans hastalarına sanatla farkındalık çağrısı Manisa’da sahnelenen "Demans Pratiği" adlı tiyatro oyunu, demans hastalarına bakım veren bireylerin yaşadığı zorlukları gözler önüne sererken, izleyicilerden yoğun ilgi gördü. Sanat aracılığıyla toplumsal bilinç oluşturmayı amaçlayan etkinlikte duygu dolu anlar yaşandı. Yunusemre Belediyesi ile Manisa Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde sahnelenen "Demans Pratiği - Navigate Projesi" adlı tiyatro oyunu, vatandaşlarla buluştu. Demans hastalarına bakım veren bireylerin yaşadığı sorunlara dikkat çekmeyi amaçlayan etkinlik, Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Uğur Mumcu Sahnesi’nde yoğun katılımla gerçekleştirildi. Manisa Büyükşehir Belediyesi, Yunusemre Belediyesi, Türkiye Alzheimer Derneği Manisa Şubesi ve Manisa Tabip Odası’nın ortaklaşa düzenlediği etkinlik, "Bakımverenler için tiyatro oyunu ile eğitim" sloganıyla sahnelendi. Oyunun yönetmenliğini Doç. Dr. Armağan Uysal üstlenirken, oyuncu kadrosunda Armağan Uysal, Güzin Sönmez ve Fatma Kılıçsoy yer aldı. Tiyatro oyunu, bakım veren bireylerin günlük yaşamda karşılaştığı fiziksel ve duygusal zorlukları sanatın diliyle izleyiciye aktarırken, demans hastalarının yaşadığı sosyal süreçlere de dikkat çekti. İzleyicilerin büyük ilgi gösterdiği oyunda zaman zaman duygu dolu anlar yaşandı. Etkinliğe Şehzadeler Kaymakamı Fatih Genel, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Mesut Doğan, Ferdi Zeyrek Vakfı Başkanı Nurcan Zeyrek, Türkiye Alzheimer Derneği Manisa Şubesi Başkanı Prof. Dr. Hatice Mavioğlu, Manisa Büyükşehir Belediyesi Koordinatörü Derya Hüner, şube müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Sosyal sorumluluk projelerine önem veren Manisa Büyükşehir Belediyesi ile Yunusemre Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği program, katılımcılar tarafından takdirle karşılandı.
Kars Kars’ta Sazangiller avcılığına 3 aylık yasak Kars İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, su ürünleri kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir balıkçılığın sağlanması amacıyla sazangiller avcılığına yönelik yasak döneminin başladığını duyurdu. Yapılan açıklamada, 15 Mayıs 2026 ile 15 Ağustos 2026 tarihleri arasında il genelindeki tüm iç sularda sazangillerin avlanmasının yasak olduğu bildirildi. 11 Ağustos 2024 tarih ve 32629 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren "6/1 Numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığının Düzenlenmesi Hakkında Tebliğ" ile "6/2 Numaralı Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığının Düzenlenmesi Hakkında Tebliğ" hükümleri doğrultusunda uygulanacak yasak kapsamında; sazangillerin avlanması, satışı, nakli ve imalatta kullanılması da yasak kapsamına alındı. Yetkililer, üreme döneminde balık popülasyonunun korunmasının doğal yaşamın devamlılığı açısından büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, vatandaşların kurallara hassasiyetle uyması gerektiğini vurguladı. Açıklamada ayrıca, yasağa aykırı hareket eden kişiler hakkında 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu kapsamında yasal işlem uygulanacağı belirtildi. Denetimlerin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından aralıksız sürdürüleceği ifade edildi. Kars’taki göl, gölet, baraj ve akarsularda uygulanacak yasakla birlikte, su ürünleri kaynaklarının gelecek nesillere aktarılması ve ekolojik dengenin korunmasının hedeflendiği kaydedildi.