YEREL HABERLER - 12 Nisan 2012 Perşembe 12:17

YALOVA`DA BİLGİ YARIŞMASI

A
A
A
YALOVA`DA BİLGİ YARIŞMASI

Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü`nce liseler arasında düzenlenen bilgi yarışması sona erdi.
Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü geleneksel hale getirdiği ``˜Liselerarası Genel Kültür ve Aktüalite Yarışması`nın ikincisini gerçekleştirdi. Liseli öğrenciler Atatürk Spor Salonu`nda yapılan final karşılaşmasında birincilik için ter döktü. İl genelinden 18 lisenin katıldığı yarışmada öğrencilere 20 soru yöneltildi. Elemelerden sonra ise 6 okul arasında final yarışması yapıldı. Yarışmanın ardından birinciliği Çiftlikköy Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri elde etti. İkincilik Şehit Osman Altınkuyu Anadolu Lisesi`nin, üçüncülük ise Çiftlikköy Mustafa Kemal Lisesi`nin oldu.
Öğrencilere belge ve başarı kupalarını İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman verdi. Jüri üyelerine belgelerini takdim eden Müdür Yurtman, yarışmayı geleneksel hale getirdiklerini belirtti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırıkkale Kırıkkale’de "kız meselesi" nedeniyle çıkan kavgada 3 kişi yaralandı: 5 gözaltı Kırıkkale’de iki grup arasında "kız meselesi" nedeniyle çıkan tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi sonucu 3 kişi yaralanırken, olayla ilgili 5 şüpheli gözaltına alındı. Olayın ardından firar eden 3 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışma başlatıldı. Olay, Sanayi Mahallesi Alparslan Türkeş Bulvarı üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, O.D. (29), Y.K.K. (21), Y.Ö. (19) ile M.D. (19), T.C. (21), Y.K. (21), M.D. (17), M.K. (23), H.M.C. (23), U.K. (18) ve A.A.U. isimli şahıslar arasında "kız meselesi" nedeniyle tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi üzerine, O.D. tüfekle, Y.Ö. bıçakla, Y.K.K. ise darp edilerek yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri, yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Yaralılar, ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Hastanede tedavileri süren 3 yaralının da hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Saldırının ardından araçla kaçan şüpheliler, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Olayla bağlantılı olduğu belirlenen H.M.C., U.K. ve A.A.U. isimli firari şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi. Silahlı kavganın yaşandığı bölgede Olay Yeri İnceleme ekiplerince yapılan çalışmada, bir adet tabanca ile 4 adet kovan ele geçirildi. Şüphelilerin yakalandığı araçta ise bir adet av tüfeği ve sentetik ecza hapı bulundu. Şüpheliler hakkında "kasten yaralama", "mala zarar verme" ve "genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması" suçlarından adli işlem başlatılırken, her iki tarafın da çeşitli suçlardan sabıkalarının bulunduğu öğrenildi.