YEREL HABERLER - 12 Nisan 2012 Perşembe 16:28

ALTINDAОLI GENÇLER POLİS HAFTASINI UNUTMADI

A
A
A
ALTINDAОLI GENÇLER POLİS HAFTASINI UNUTMADI

Türk Polis Teşkilatının 167. kuruluş yıldönümü kapsamında kutlanan Polis Haftasında Ulubeyli gençler, Altındağ`ın huzurlu bir ilçe olması için gece gündüz çalışan polisleri unutmadılar.
Ulubey Gençlik Merkezi üyesi gençler Altındağ İlçe Emniyet Müdürlüğüne gerçekleştirdikleri ziyarette İlçe Emniyet Müdürü Ömer Barlas ve Müdür Yardımcısı Erol Alkan ile bir araya geldi. Gençler Polis Haftası dolayısıyla Barlas`a tebrik için çiçek sundular. Polislik mesleği ile ilgili merak ettiklerini soran Ulubeyli gençlerin birbirinden ilginç sorularına içtenlikle yanıt veren Barlas, ziyaretin sonunda müdür koltuğuna oturttuğu gençler ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hatay Bin dönüm arazide ekimi yapılan fasulyede bereketli hasat Hatay’ın Dörtyol ilçesinde yaklaşık bin dönüm arazide ekimi yapılan fasulyede hasat başladı. Dörtyol Kaymakamı Mehmet Keklik, bin ton fasulye rekoltesi beklendiğini ifade ederek mahsulün büyükşehirlere gönderildiğini söyledi. Türkiye’nin en bereketli topraklarından Hatay’da havaların ısınmasıyla birlikte tarımsal ürünlerde hasatlar başladı. Dörtyol ilçesinde çiftçiler tarafından yaklaşık bin dönüm araziye ekimi yapılan fasulyede de hasat başladı. Dörtyol Kaymakamı Mehmet Keklik’in katılımıyla Yeniyurt Mahallesi’nde fasulye hasadı gerçekleştirildi. Tarım işçileriyle birlikte hasat yapan Keklik, çiftçilere bereketli hasat diledi. Kaymakam Keklik, Dörtyol’da üretilen fasulyelerin İstanbul, Ankara, Adana gibi büyükşehirlere gönderildiğini ifade ederek, "Şehrimizde de bin dönüme yakın fasulye tarlası mevcut. Yaklaşık bin tonluk bir rekolte var. Bu açıdan da hakikatten Dörtyol’umuz hem narenciyede çok önemli bir yere sahip, aynı zamanda da birçok tarım ürününün üretildiği çok önemli bir tarım merkezi. Bu noktada başta Dörtyol’da çiftçilikle uğraşan olmak üzere buradan bütün çiftçilerimizin gününü tebrik ediyorum. Allahım, yüce Rabbim nasip hepsinden razı olsun. Çünkü onlar gerçekten üretiyorlar, onlar alın teriyle üretiyorlar. Çok büyük bir fedakarlıkla, çok büyük bir zorlukla üretiyorlar. Yazın sıcağında, kışın soğuğunda sürekli dışarıdalar bu anlamda hakikaten büyük bir özveriyle bu mesleği icra ediyorlar yüce rabbimiz hepsinden de razı olsun. Buradan fasulyeler İstanbul’a gidiyor. Konservelik ürünler ise Çanakkale ve Bursa’ya gidiyor" dedi.
Kastamonu Kastamonu Üniversitesi’nde Kıraç rüzgarı Kastamonu Üniversitesi Gençlik Festivali’nde sahne alan sanatçı Kıraç, binlerce öğrenciye unutulmaz bir gece yaşattı. Kastamonu Üniversitesi’nin kuruluşunun 20. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen Gençlik Festivali, konserle tamamlandı. Festival alanını dolduran binlerce öğrenci ve vatandaş, sanatçı Kıraç’ın söylediği şarkılara hep bir ağızdan eşlik etti. Sanatçının sahne performansı boyunca festival alanında büyük bir coşku yaşandı. Katılımcılar şarkılarla unutulmaz bir gece geçirdi. Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, sanatçıya çiçek takdim ederek katkılarından dolayı teşekkür etti. Kıraç’ın ardından sahne alan DJ Onur Can ise hareketli performansıyla katılımcılara eğlence dolu anlar yaşattı. Gece geç saatlere kadar devam eden müzik ve dans etkinlikleriyle öğrenciler festival heyecanını doyasıya yaşadı. Yaklaşan sınavlar öncesinde düzenlenen etkinliklerin kendileri için büyük bir moral kaynağı olduğunu belirten öğrencilerden Ceren Merey, "Kastamonu Üniversitesi öğrencisiyim. Üniversitemize Kıraç’ın gelmesi ve ardından gerçekleştirilen DJ performansı çok eğlenceliydi. Hepimiz çok keyif aldık; sınavlar öncesinde bizim için çok güzel bir motivasyon oldu" dedi. Umut Timuçin ise sınav yoğunluğuna dikkat çekerek, "Sınavlarımıza çok sıkı çalışıyoruz, böyle ara zamanlarda düzenlenen etkinlikler bizler için gerçekten çok gerekli. Her şey çok güzel geçti. Kıraç’ı çok seviyoruz, yaşasın Fenerbahçe. Çok güzel bir organizasyon oldu, aşırı eğlendik" ifadelerini kullandı.
Eskişehir Yıldırımın düştüğü minare yıkıldı, camide temizlik yapan imam yaralandı Eskişehir’de yıldırım düştüğü cami minaresi yıkılırken, temizlik yapan imam yaralandı.Olay, Odunpazarı ilçesi kırsal Yassıhöyük Mahallesi’nde meydana geldi. Bölgede etkili olan yağmur yağışı sonrası, 158. Sokakta bulunan Yassıhöyük Camii’ne yıldırım düştü. Düşen yıldırımdan dolayı mahallenin merkezinde bulunan caminin minaresi yıkıldı. Minarenin tuğlaları sokağa ve caminin üzerine yıkıldı. Minareden düşen tuğlalar, caminin çatısını delerek içeri girdi. Yıkımın şiddetiyle minarenin kapısı 50 metre öteye uçtu.İmam yaralandıYıkımın yaşandığı esnada cami içerisinde temizlik yapan imam Ramazan Ş. cam kırıklarından ve tuğla parçalarından yaralandı. Cami imamı Ramazan Ş. hastaneye kaldırıldı. Olayın ikindi namazından önce olması ve yıkılan minarenin parçalarının boş bir sokağı düşmesi, facianın ucuz atlatılmasına neden oldu. İhbar üzerine bölgeye jandarma, sağlık ve AFAD Eskişehir İl Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Şeritle kapatılan sokakta bulunan cami girişine "Çökme riski var, uzak durun" yazıları asıldı. Jandarma ve AFAD bölgede çalışma başlattı.Mahalle muhtarı Serkan Algan, "Saat 16.00 suları burada oturuyorduk. Yüksek sesle bir gürültü geldi. Çıktık hepimiz trafonu patladığını düşündük ama ondan sonra baktık minaremiz yıkılmış. Yıldırım önce cami minaresine geldi, yukarısına düşmüş sonra minare patladı. Parçaları da buraya kadar geldi. Minare caminin üzerine devrildi gördüğünüz gibi. Biz içerideydik işte muhtarlıkta oturuyorduk şimşek çakınca komple yaktı her yeri. Şu anda komple elektrik tesisatı ve kamera sisteminde zarar var"dedi.Mahalle sakinlerinden Cengiz Algan ise, "Kahvede oturuyorduk, yağışlardan dolayı tarlaya gitmedik. Elektrik tellerini sallandığını gördük, ondan sonra bir gürleme duyduk. Dışarı çıktık minarenin yıkıldığını gördük. Patlama etkisiyle minarenin kapısı yaklaşık 50 metre fırlayarak köy meydanına kadar geldi. Çevredeki arabalar da zarar gördü. Cami hocası içerdeymiş temizlik yapıyormuş o sırada o da yaralanmış. Önümüzdeki pazar yağmur duamız vardı. Ekipler geldi sağ olsun bakıyorlar" dedi.
Manisa ÇEDES’le değerler eğlenceli etkinliklerle yaşatıldı Sarıgöl’de düzenlenen ÇEDES yıl sonu etkinliklerinde öğrenciler hem eğlendi hem öğrendi. Oyunlar, yarışmalar ve dini müziklerle renklenen programda milli ve manevi değerlerin yaşatılması hedeflendi. Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında hayata geçirilen "Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesi" (ÇEDES) çerçevesinde Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde yıl sonu etkinlikleri düzenlendi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile İlçe Müftülüğü’nün ortaklaşa organize ettiği etkinlik, Aşağı Koçaklar Camisi bahçesinde gerçekleştirildi. Programa Sarıgöl Kaymakamı Halil Dalak, Belediye Başkanı Tahsin Akdeniz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cezmi Yıldırak ve İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Gökhan Yıldırım katıldı. Birim amirleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği programda çeşitli oyunlar, yarışmalar, etkinlikler ve dini müziklerden oluşan mini bir konser düzenlendi. Gün boyunca yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. Çocuklara çeşitli ikramların da sunulduğu etkinlik, renkli görüntülere sahne olurken toplu hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi. Etkinliklerle çocukların akademik gelişimlerinin yanı sıra milli, manevi ve ahlaki değerlerle yetişmelerine katkı sağlanmasının amaçlandığı belirtildi.
Hatay Ters yönde ilerleyerek çalan kornalara ve uyarılara aldırış etmeyen sürücü hayrete düşürdü Hatay’da ters yönde metrelerce ilerleyen ve trafikteki diğer sürücülerin kornaya basmalarına aldırış etmeyen kadın sürücünün o anları cep telefonu kamerasına yansıdı. Tepkilere neden olan ve trafiği tehlikeye düşüren sürücüye 20 bin TL trafik cezası uygulandı. İskenderun kent merkezindeki alt geçitte bir aracın ters yönde ilerlediğini fark eden diğer sürücüler, kornaya basarak sürücüyü uyarmaya çalıştı. Yaşanan ilginç ve tehlikeli olay anlarını ise bir tır sürücüsü kayıt altına aldı. Görüntülerde, diğer sürücülerin kadın sürücüye tepki amaçlı defalarca kornaya bastıkları ve ters yönde ilerleyen sürücünün başka bir araçla kafa kafaya gelince geri döndüğü görüldü. Hayrete düşüren anların sosyal medyada paylaşılması üzerine Hatay Emniyet Müdürlüğü görevlileri konuyla ilgili çalışma başlattı. Yapılan kimlik tespiti sonucu trafiği tehlikeye düşüren T.K. isimli kadına toplam 20 bin TL idari para cezası uygulandı. Yaşanan hata sonrası trafiğin tehlikeye düştüğünü söyleyen Mesut Çetin, "Burası İskenderun’un merkezi ve kalbi. Battıçıktı olarak tabir etiğimiz nokta. Adana yönünden gelen araçlarımız, Antakya istikametine gidiyorlar. Diğer şeritten de Antakya bölgesinden gelen araçlar Adana yönüne doğru gidiyorlar. Görüntüdeki arkadaşımız muhtemelen Adana’dan Antakya istikametine giderken ileride ters yöne girmiş oldu ve tehlikeye neden oldu" dedi.