YEREL HABERLER - 13 Nisan 2012 Cuma 10:42

TURHAL BELEDİYESİ`NDE 25 YIL SONRA BİR İLK

A
A
A
TURHAL BELEDİYESİ`NDE 25 YIL SONRA BİR İLK

Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, ``Bugün itibariyle tam 25 yıl sonra ilk defa Turhal Belediyesi`nin personeline bir kuruş dahi borcu kalmadı`` dedi.
Türkiye genelinde birçok belediye borçla boğuşurken Turhal Belediyesi hizmet üretirken hem personelin alacaklarını hem de piyasaya ve resmi kurumlara olan ödemelerini zamanında yapıyor. Makamında konuyla ilgili basın açıklaması yapan Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, ilk defa 1987 yılından bugüne kadar Turhal Belediyesi personelinin hiçbir alacağının kalmadığını söyledi. Turhal Belediyesi`nin bugüne kadar personele ya maaş ya da birikmiş ikramiye borçları devrederek geldiğini belirten Başkan Gözen, ``Fakat belediye yönetimini devralmamız ile birlikte hem personele hem de piyasaya ve resmi kurumlara olan borçları ödeme gayreti içinde olduk. Çok şükür 2012 yılının Nisan ayı itibariyle belediyemizin personeline olan borçların tamamını ödedik. Bugün itibariyle tam 25 yıl sonra ilk defa Turhal Belediyesi`nin personeline bir kuruş dahi borcu kalmadı. Zaten 8 yıldır personel maaşlarını günü gününe ödedik. Bunun haricinde personele olan ikramiye ve zorunlu tasarruf kesintisi gibi hiçbir borcumuz kalmadı. Demek ki bir belediye düzgün yönetildikten sonra hiç bir sorun kalmıyormuş`` diye konuştu.
Başkan Gözen, belediye olarak SGK, Vergi Dairesi, TEDAŞ ve Emekli Sandığı`na olan tüm borçları yapılandırarak zamanında ödeme yaptıklarını belirterek, ``Turhal Belediyesi bugün borcu karşısında ezilen bir kurum değil, borcunu ödeyebilen bir kurum haline gelmiştir. Tüm bu ödemelerimizi yaparken de hizmetlerimizi de aksatmadan halkımıza ulaştırıyoruz. Bunun en açık göstergesi ise 2012 yılına kadar yaptığımız projeler ve 2012 yılında yapacağımız yeni projelerdir`` diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Rize Ayder’in çevreci otoparkı hizmete girdi Rize’nin dünyaca ünlü Ayder Yaylası’nın trafik sorununa çözüm olarak yapılan çevreci otopark hizmete açıldı. Rize’nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı dünyaca ünlü turizm merkezi Ayder Yaylası’nın en büyük sorunlarından olan trafiğe çözüm bulundu. Turizm sezonunda yayaların bile yürümekte zorluk çektiği yaylada yaklaşık 4 yıl önce çevreci otopark inşaatına başlandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yaylanın girişinde 72 bin metrekare alana inşa edilen otopark 6 blok halinde 11 katlı, toplam 1780 araçlık kapalı otopark tamamlanarak hizmete açıldı. Tamamen çevreci olarak inşaat edilen otopark sayesinde yaylada araç trafiği olmayacak. Otoparka araçlarını bırakan vatandaşlar için de özel minibüsler ile yaylaya kadar taşınacak. “Ana tema Ayder’i trafikten kurtarmak” Şantiye sorumlusu Ali Faik Kal, yaptığı açıklamada “Kapalı otopark 11 kattan oluşmaktadır. 72 bin metrekarelik kapalı alandan ibarettir. 9 katı toprağın altındadır. 2 girişi ve 2 çıkışı bulunan bir otoparkımız. Bin 700 normal otomobilin alabileceği kapasitededir. Ayrıca 66 tane de engelli araçlar için yer tahsis edilmiştir. Çevreci niteliğinde bir otoparktır. Tamamı ile yeşil örtüyle kaplanmıştır. Elektrikli araçlar için de şarj istasyonu koyuldu. 17 tane otobüsün park edebileceği alanda mevcuttur. Ayrıca otoparka gelip araçlarını park eden misafirlerimiz için ücretsiz ring servisi otopark yönetimi tarafından sağlanmıştır. Ana tema Ayder’i trafikten kurtarmak. Yaklaşık 4 yıl süren bir şantiye oldu. Çok zor bir süreç yürütüldü. Şükürler olsun teslim etmeyi başardık. Burada Ayder’de özellikle sezonda 4-5 aylık bir dönemde çok fazla trafik oluyor. Yaya bile yürüyemeyecek hale geliyordu. Yeşil örtünün korunmasına özen gösterildi. Hatta coğrafi konumu itibariyle eski hali nasıl ise şimdi ki hali de aynı oldu. Doğaya uygun bir şekilde yöreye ait ağaçlar seçildi. Çevreye uygun bir otopark yapmış bulunmaktayız” ifadelerini kullandı.