YEREL HABERLER - 13 Nisan 2012 Cuma 12:53

ALAPLI VE GÜLÜÇ KÖPRÜSÜ MERCEK ALTINDA

A
A
A
ALAPLI VE GÜLÜÇ KÖPRÜSÜ MERCEK ALTINDA

Zonguldak`ın Ereğli ve Alaplı ilçelerinde 45 yıl önce yapılan köprülerin eski olması ve uzun yıllardan beri yıl bakımlarının yapılmaması vatandaşları tedirgin ederken, yetkililerden her iki köprüde inceleme yapılması isteniyor.
Çaycuma ilçesinde geçen hafta yaşanan köprü faciasının ardından gözler 45 yıl önce yapılan ve uzun zamandan beri bakım ve onarımları yapılmayan Gülüç ve Alaplı köprülerine çevrildi.
AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan`ın Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık`ı ziyaretinde de gündeme gelen Gülüç köprüsü 45 yıl önce yapılması ve uzun zamandan beri bakım yapılmaması dolayısıyla vatandaşları tedirgin ediyor.
TIR ve kamyonlarda dahil günde binlerce aracın geçtiği Gülüç köprüsüyle ilgili endişesini dile getiren vatandaşlardan Eyüp Savaş, `` Bu köprü çok sallanıyor. Yeni köprüden de geçtim onda böyle bir durum yok. Ancak bu köprü beni korkutuyor. Birkaç yerden açılmaların olduğunu gözlemledim. Yetkililerimizin biran önce önlem almaları gerekiyor. Zaten bu kış Gülüç ırmağının debisi de çok yükselmişti. Köprünün direncinin zayıfladığını düşünüyorum. Otomobil bile geçse köprü deprem oluyor gibi sallanıyor. Endişeliyim`` dedi.
ALAPLI KÖPRÜSÜNE İNCELEME TALEBİ
1967 senesinde yapılan eski Alaplı köprüsü de Gülüç köprüsü gibi şehirler arası bağlantıyı sağlayan ana köprülerden biri olmasına rağmen uzun süredir bakımdan geçmemesi vatandaşları endişelendiriyor.
Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu , Köprünün gözden geçirilmesi için Karayolları Bölge Müdürlüğüne talepte b ulunduklarını belirterek``Çaycuma`da yaşanan Köprü felaketinin ardından bizde Alaplı Belediyesi olarak Karayolları Bölge Müdürlüğü`ne, köprünün bakım ve onarımı için bir yazı yazdık. Köprümüz 1967 yılında ulaşıma açıldı. 45 yıllık bir köprü ve şu an itibariyle bir problem görülmüyor. Ancak her ihtimale karşı karayollarından köprünün gözden geçirilmesini talep ettik`` dedi
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Kocaeli’de motosikletli saldırganların binayı kurşunlama anı kamerada Kocaeli’nin Gebze ilçesinde motosikletli 2 saldırgan tabanca ile 4 katlı binaya ateş etti. Kurşunlardan 3’ü birinci kattaki dairenin oturma odasına isabet ederken, dehşeti yaşayan bir kişi ölümle burun buruna geldi. Saldırı anı anbean güvenlik kamerasınca kaydedildi. Olay, saat 00.15 sıralarında Osman Yılmaz Mahallesi 619/4 Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, kimliği henüz tespit edilemeyen 2 saldırgan motosikletle ilerlerken 4 katlı binaya tabancayla ateş etti. Tabancadan çıkan kurşunlardan 3’ü, binanı 1’inci katındaki dairenin oturma odasının camını kırarak; televizyon, koltuk ve tavana saplandı. 1 kurşun ise zemin kattaki boş dükkana isabet etti. 2 saldırgan motosikletle kaçarak uzaklaştı. Bölgede devriye attıkları esnada tabanca seslerini duyan gece bekçileri hızla adrese geldi. Konunun bildirilmesi üzerine polis ve olay yeri inceleme ekipleri sevk edildi. Ölümle burun buruna Tabancalı saldırının olduğu esnada oturma odasında bulunan S.Y. adeta dehşeti yaşadı. Kurşunların şans eseri isabet etmediği S.Y. ölümden döndü. S.Y.’nin ifadesi alınırken, olay yeri inceleme ekipleri sokakta ve dairede çalışma gerçekleştirdi. Polis, kaçan saldırganları yakalamak için çalışma başlattı. Saldırı anı kamerada Öte yandan saldırı anı anbean güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Görüntüde, motosikletle ilerleyen iki saldırganın tabanca ile binaya ateş ettiği görülüyor. Saldırganların motosikletle kaçtığı anlar da kaydedildi.