YEREL HABERLER - 13 Nisan 2012 Cuma 16:19

BOLU BELEDİYESİ`NE 10 YENİ ARAÇ HİBE EDİLDİ

A
A
A
BOLU BELEDİYESİ`NE 10 YENİ ARAÇ HİBE EDİLDİ

Bolu`da faaliyet gösteren firmaların Bolu Belediyesi`ne hibe ettikleri 10 yeni araç düzenlenen törenle teslim alındı. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, firmalara desteklerinden dolayı teşekkür etti.
Belediye Meydanı`nda düzenlenen yeni araç tanıtım törenine Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Başkan Yardımcıları İhsan Ağcan, Abdulkadir Key, AK Parti İl Başkanı Ömer Sayın, İl Müftüsü Mehmet Şahin, Belediye Meclis Üyeleri, hibe araç veren kuruluşların temsilcileri, merkez mahalle muhtarları ve çok sayıda davetli katıldı. Program Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz`ın konuşmasıyla başladı.
Belediyenin şehir merkezinde yürüttüğü çalışmalardan bahseden Alaaddin Yılmaz, ``Kurulu bir şehirde içme suyunu sıfırdan yapıyoruz. Türkiye`de hiçbir belediye kurulu bir şehirde içme suyu şebekesini sıfırdan çekme cesaretini gösteremez. Bu kadar büyük bir çalışma tek başına bile hiçbir şehirde yapılamazken biz bunun yanında birde yağmur suyu ve kanalizasyon suyunu birbirinden tamamını ayırıyoruz. Ayrıca birde kullanma suyu şebekesi çekerek bir ilke imza atıyoruz. Çünkü böyle bir şebeke Türkiye`de olmadığı gibi Avrupa`da da yok`` şeklinde konuştu.
Başkan Yılmaz, hibe araç alarak katkıda bulunan kuruluşlara teşekkür ederek, ``Belediye çalışmalarına vatandaşlarımızın yanı sıra ilimizde faaliyetlerini sürdüren önemli firmalarda çok büyük destekler veriyorlar. Bolu`da istihdam sağlayan, şehrimizin önünü açan firmalarımızın aynı zamanda Bolu Belediyesi`ne de çok büyük katkıları olmuştur. Örneğin Arçelik AŞ, hem Bolu`da çok büyük istihdam sağlıyor, hem de Bolu Belediyesi`ne destek veriyor. Aynı zamanda Arçelik Isıtıcı Cihazlar Ürün Direktörü Adnan Tüfekçi beyefendi de Koç`dan aldığımız bazı araçların uygun fiyatta alınması ile ilgili de çok büyük destekler veriyor. Bu kapsamda iki adet otobüs alındı. İki otobüsü neredeyse bir otobüs fiyatına alınması konusunda bize çok büyük önderlik etmiştir. Kendilerine teşekkür ediyorum`` ifadelerini kullandı.
Başkan Yılmaz`ın konuşmalarının ardından plaket törenine geçildi. Törende Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz tarafından Arçelik A.Ş adına Adnan Tüfekçi`ye, Kipa A.Ş adına Mehmet Aksuyek`e, Erpiliç A.Ş adına Ömer Mete`ye, Ak Mercan adına Ramazan Ak Mercan`a, Becikoğlu A.Ş adına Taner Becikoğlu`na, Bolu Dağı A.Ş adına Adnan Daylan`a Beypi A.Ş adına Özgen Koca`ya ve Taymek Unlu Mamuller adına Erkan Sak`a katkılarından dolayı teşekkür edilerek plaketleri takdim edildi.
Plaket töreninin ardından İl Müftüsü Mehmet Şahin tarafından yeni araçların kazasız belasız hizmet vermesi için dua yapıldı. Duanın ardından Başkan Yılmaz ve katılımcılar tarafından hibe araçların kurdelesi kesilerek hayırlı uğurlu olsun dileklerinde bulunuldu.
Programda son olarak açılışı yapılan yeni araçlarla konvoy halinde şehir turu atıldı. Tura katılan basın mensuplarına ise Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan tarafından belediyenin çalışmaları ve araçların teknik özellikleri ile ilgili bilgiler verildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Enişteye yeğenine istismar davasında 15 yıl hapis cezası Zonguldak’ta 13 yaşındaki yeğenine cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan enişte, 15 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırıldı. Karadeniz Ereğli 1. Ağır Ceza Mahkemesi, 13 yaşındaki M.D.’ye cinsel istismar suçundan yargılanan H.K. hakkındaki kararını açıkladı. Mahkeme heyeti, sanığa 15 yıl 7 ay 7 gün hapis cezası verdi. Yaklaşık 15 ay süren davanın ardından açıklama yapan anne Yasemin D. ve baba Volkan D., kararın başkalarına da emsal teşkil ettiğini söyledi. Adaletin yerini bulduğunu belirten Yasemin D., kızının okulundaki rehber öğretmenin durumu fark ederek polise bildirmesiyle konudan haberdar olduklarını ve sürecin başladığını söyledi. Yasemin D., sanığın dört ayrı suç dosyasından yargılandığını belirtti. Aile hukuk mücadelesine devam edecek Yasemin D., kızının bu süreçte büyük bir cesaret örneği sergilediğini ifade ederek, "Kızım Ereğli’de bir okula gidiyordu. Rehber öğretmeninin şikayeti üzerine karakoldan çağrıldık. Kızımın eniştem, öz ablamın eşi tarafından istismar edildiği bilgisini karakoldan aldık ve zorlu süreç bizim için başlamıştı. Tam olarak 1 sene 3 ay olmuştu bu süreçte. Bu süreçte gitgellerimiz oldu. Sonrasında bugün adaletimiz şaşmadı, beklediğimiz karar çıktı. Çok şükür çocuğa istismar suçundan kendisi 15 yıl 7 ay ceza aldı. Adalet bir kere daha yerini buldu. İnanıyorduk yüce adalete. Hiç şüphemiz yoktu bu konuda. Bu konuyla alakalı davalarımız devam etmekte. Bir üst mahkemelere müracaatlarımız söz konusu. Yetkililere gerekli cezaların verilmesini, bu cezalarda indirim olmamasını talep ediyorum. Benim kızım kahraman. Adını söylemekten çekinmeyeceğim. Benim kızım bir kahraman, çünkü o boyun bükmedi, susmadı. Tehdit edildi, annesinin öldürülmesiyle tehdit edildi. Babasının öldürülmesiyle tehdit edildi. Ama kızım eninde sonunda uzun bir süreçten sonra kendi özgüvenini toplayarak konuşmaya karar verdi" dedi. "Kimse korkmasın" İstismar vakalarında sessiz kalınmaması gerektiğini vurgulayan anne Yasemin D., ailelere uyarılarda bulundu. Yasemin D., "Hiç kimse korkmasın. En ufak bir istismar edildiğinde hemen annelerine, babalarına, gerekli mevkilere, polis olur, jandarma olur mutlaka gitsinler çekinmesinler. Adalet er ya da geç yerini buluyor. Bundan hiç şüpheleri olmasın. Annelere, babalara da şunları söylemek istiyorum. En önemlisi olarak bunu söylemek istiyorum. Aman amcasıdır öpsün. Aman eniştesidir sevsin. Aman gezmeye götürsün demesin. Biz böyle yaptık. Aman eniştesidir, iyi geliyordur dedik gönderdik. Çok samimiydik. Sonucunu çok ağır ödedik ama çok şükür gereken cezayı aldığını düşünüyorum. Davanın burada kapanmayacağını, yargı sürecini de diğer açtığımız davalarla devam ettireceğimi bildirmek istiyorum. Daha üst mahkemelere gideceğiz. Başka davalardan şikayetçi olacağız. Bu kişinin sadece benim kızımla da tabii ki kalmadığını şu anda sadece söylemek istiyorum" şeklinde konuştu.