YEREL HABERLER - 13 Nisan 2012 Cuma 17:46

BÜYÜKŞEHİR`DE ``˜MECLİS` TOPLANDI

A
A
A
BÜYÜKŞEHİR`DE ``˜MECLİS` TOPLANDI

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi, ``˜2012 Yılı Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı`nın son birleşimini gerçekleştirdi. Oturumda merkez ilçe Çukurova`ya ``˜çöp transfer istasyonu` kurulması kararı alındı.
Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz`ın başkanlığında Meclis Toplantı Salonu`nda yapılan toplantıda; Arslandamı Mahallesi üzerinde bulunan ve mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi`ne ait olan Toptancı Hali içerisinde yer alan ``˜Kavun-Karpuz Hali`ndeki 24 işyerinin iptal edilen tahsislerinin, yeniden açılmasıyla ilgili olarak komisyondan gelen rapor, oybirliğiyle kabul edildi. Merkez ilçe Yüreğir`e bağlı Köprülü (Kazım Karabekir) Mahallesi`ndeki sosyal-kültürel tesis alanıyla ilgili ``˜1/5.000 Ölçekli İmar Planı` ile ilgili gündem maddesi mecliste sert tartışmaların yaşanmasına neden oldu.
Konuyla ilgili olarak söz alan bağımsız meclis üyesi Mustafa Esenkurt, şu anda bölgedeki yer alan yeşil alan ve parkın oluşturulabilmesi noktasında belediye kaynaklarının kullanıldığını hatırlatarak, yapılan bir işin bozulup yeniden yapmanın hiçbir anlamı olmadığını savundu. Esenkurt, ``Kültürel ve sosyal tesisler yapılmasına karşı değiliz. Bölgenin buna ihtiyacı var. Ancak yapılan bir işi bozup yeniden yapmak doğru değil. Bu konu benim vicdanımı sızlatıyor. Teklifin, detaylı bir şekilde görüşülmesi için yeniden komisyona havale edilmesini istiyorum`` dedi. Diğer meclis üyeleri de Esenkurt`a destek çıkarken, toplantıyı takip eden ``˜misafir`ler arasında yer alan bir kişi, bu karara tepki gösterdi.
Zihni Aldırmaz, meclis üyeleri dışındakilerin konuşmasına izin vermedi ve ortamın gerilmesine de müsaade etmedi. Yapılan görüşmelerin ardından da teklif, yeniden komisyona havale edildi. Yine Köprülü Mahallesi`ndeki 1124 ada 14 nolu parsele yönelik Yüreğir Belediye Meclisi`nce onaylanan ``˜1/1.000 Ölçekli Uygulama İmar Planı`na yönelik komisyon raporu da kabul edildi. Toplantıda ayrıca merkez ilçe Çukurova`da ``˜çöp transfer istasyonu` oluşturulmasıyla ilgili olarak hazırlanan ``˜1/5.000 Ölçekli İmar Planı` kabul edilirken, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz, karara ``˜çevresel şartların yerine getirilip, gerekli tedbirlerin alınması` şartıyla onay verilmesi maddesini eklettirdi. Ödenek aktarmasına ait komisyon raporu da yapılan görüşmelerin ardından onaylandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Başkan Tetik, şampiyonları ağırladı Aydın’da düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Karate İl Şampiyonası’nda başarı elde eden Nazilli Çelebi Spor Kulübü öğrencileri Nazilli Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik’i ziyaret etti. Nazilli Çelebi Spor Kulübü Kurucusu Tarkan Çelebi ile Yönetici üyesi Yunus Uğurlu eşliğinde 20 madalyalı çocuk sporcu Nazilli Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik’i makamında ziyaret ederek başarılarını paylaştı. Nazilli Çelebi Spor Kulübü olarak genç sporcularını yetiştirerek başarılarına devam etmeyi hedeflediklerini belirten Kulübün Kurucusu ve aynı zamanda antrenörü Tarkan Çelebi; “Nazilli Çelebi Spor Kulübü olarak buradayız. Kulübümüz yeni kuruldu. Aydı İl şampiyonasına katıldık. 22 öğrenci ile katıldığımız şampiyonadan il birincisi olarak 20 madalya ile döndük. Sporcularımız, başarılarını sürdürmek için bundan sonra daha da çok çalışacak. Şu an burada Nazilli Çelebi Kulübü olarak yapmak istediklerimizi ve çok kısa sürede elde ettiğimiz başarımızı sizinle paylaşmak istedik" dedi. Elde ettikleri başarıdan dolayı tüm madalyalı sporcuları tek tek kutlayan Nazilli Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik ise "Amatör spor ve sporcular bizim için çok önemli. Şu an burada gözleri ışıl ışıl parlayan sizler beni çok mutlu ettiniz. Onore ettiniz. Hepiniz pırıl pırıl çocuklarsınız ve belki de sizlerden biri ileride Türkiye şampiyonu ve hatta dünya şampiyonu olacak. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum ve aynı şekilde istikrarlı ve disiplinli çalışmalarınıza devam ederek başarılarınızın devamını diliyorum” şeklinde konuştu.