YEREL HABERLER - 14 Nisan 2012 Cumartesi 15:19

KUTLU DOОUM HAFTASI ETKİNLİKLERİ BAŞLADI

A
A
A
KUTLU DOОUM HAFTASI ETKİNLİKLERİ BAŞLADI

Siirt Müftülüğü`nce düzenlenen ve bir hafta sürecek olan Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Güres Caddesi`nde kutlu doğum çadırının açılışı yapıldı.
Kur`an-ı Kerim okunması, saygı duruşu, İstiklal Marşı`nın okunması ile başlayan çadırın açılış töreninde, bir çocuğun şiir okumasının ardından Vali Musa Çolak konuşma yaptı. Kur`an-ı Kerim`in bizlere okumayı, düşünmeyi ve cehaletle mücadeleyi emrettiğini ifade eden Vali Çolak, "Kutlu Doğum Haftası`nın aynı coğrafyayı, aynı değerleri paylaşan insanlarımıza korku ve düşmanlığı sevgiye, kavgayı barışa, bencilliği fedakarlığa, haksızlığı adalete, kin ve nefretin hoşgörüye dönüştürmesini temenni ederim" dedi.
İçinde Peygamber Efendimizin öğütleri ve onun için söylenenleri içeren sözlerle kutsal emanetlerden bazılarının fotoğraflarının yer aldığı çadır, Vali Musa Çolak, AK Parti Siirt Milletvekili Afif Demirkiran, Belediye Başkanı Selim Sadak ve Rektör Prof. Dr. Recep Ziyadanoğulları tarafından açıldı. Sergiyi gezen vatandaşlara kitap ve gül dağıtıldı.
Serginin açılışına ayrıca, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanvekili Nedim Kuzu, Memur-Sen İl Başkanı Beşir Özyeşil, kamu kurum ve kuruluş müdürleri ile vatandaşlar katıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir