ASAYİŞ - 14 Nisan 2012 Cumartesi 18:53

KOCAELİ`NDEN KISA KISA

A
A
A
KOCAELİ`NDEN KISA KISA

Kocaeli`nde bir şahıs, sevgilisine zorla uyuşturucu içirdiği ve kendisine tecavüz ettiği iddiasıyla gözaltına alındı.
Alınan bilgiye göre, M.Ç (19) isimli genç kız, polise başvurarak, sevgilisi Burak K.`den kendisine tecavüz ettiği gerekçesi ile şikayetçi oldu. Genç kız, Burak K.`nin (20) kendisini Tekkeköy`de bir eve götürdüğünü, burada zorla uyuşturucu verdiğini ve defalarca tecavüz ettiğini iddia etti. İddia üzerine polis ekipleri, Burak Y.`yi Mehmetalipaşa Mahallesi`ndeki evinde gözaltına aldı.
Uyuşturucu madde kullanmaktan sabıkası bulunduğu öğrenilen Burak K.`nin suçlamaları kabul etmediği, ifadesinde, "M.Ç. zaten uyuşturucu kullanıyor. Ben kesinlikle zorlamadım. Birlikte olduğumuz doğru ama kendi rızasıyla oldu" dediği öğrenildi. Şahıs, sorgulanmasının ardından adliyeye sevk edildi.
- DARICA`DA SİLAHLI ÇATIŞMA
KOCAELİ (İHA) - Kocaeli`nin Darıca ilçesinde alacak verecek meselesi yüzünden çıkan tartışmada silahlar konuştu. Alacağını tahsil etmek isteyen Ş.A, alacaklı olduğu E.K.`ya sokak ortasında 8 el ateş etti.
Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz günlerde Nenehatun Mahallesi Atatürk Caddesi üzerinde buluşan gelen E.K. ve Ş.A., alacak verecek meselesi yüzünden tartışmaya başladı. Tartışma sonucunda çıkan kavgada silahını çeken Ş.A., havaya 8 el ateş açtı. Daha sonra olay yerinden hızla uzaklaşan Ş.A., Darıca Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri tarafından düzenlenen operasyonla yakalandı. Ateş açtığı silahına el konulan Ş.A., ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Teknolojinin kalbi Bursa’da attı Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Google Developers Group (GDG) Bursa Topluluğu tarafından düzenlenen ‘DevFest’25 Bursa Teknoloji Festivali’, her yaştan teknoloji meraklısını bir araya getirdi. Yazılım ve yapay zekâ başta olmak üzere dijital üretim alanlarının konuşulduğu ve teknoloji dünyasının nabzının tutulduğu DevFest’25 Bursa Teknoloji Festivali, Atatürk Kültür Merkezi Merinos Yerleşkesi’nde gerçekleştirildi. Birçok etkinliğin ve atölye çalışmasının yapıldığı festivalde, uzman isimler tarafından mobil ve web teknolojileri, bulut sistemleri, girişimcilik ve dijital üretim başlıklarında ilham verici konuşmalar yapıldı. 40’tan fazla konuşmacının katıldığı ve 15’ten fazla atölye çalışmasının yapıldığı festival, 20’yi aşkın partner ve 3 bin 500’ün üzerinde sektör temsilcisini buluşturdu. "Çağın gerisinde kalmamak hayati önem taşıyor" Bursa’nın en büyük teknoloji festivali ‘DevFest’25 Bursa Teknoloji Festivali’ne katılarak teknoloji tutkunlarıyla bir araya gelen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, her geçen gün daha fazla dijitalleşen dünyada yeni fikirlerin, girişimlerin ve icatların yaşamın doğal bir parçası haline geldiğini ifade etti. Teknoloji dünyasının, girişimcilerin, yazılımcıların ve gençlerin katkısıyla her geçen gün daha da geliştiğini vurgulayan Başkan Mustafa Bozbey, "Yapay zekanın hayatın her alanında konuşulduğu bir ortamda gelişmeleri takip etmek, yeni teknolojileri ve yazılım dillerini yakalamak, çağın gerisinde kalmamak hayati önem taşıyor. İşte bu yüzden DevFest 2025, dijital aklın ortaya koyduğu yenilikleri keşfettiğimiz, güncel gelişmeleri doğrudan deneyimlediğimiz ve geleceği birlikte tartıştığımız çok değerli bir platformdur" dedi. "Yenilikçi kamu hizmetleri konusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz" Üreten, geliştiren ve yön veren bir kent yapısını Bursa’da kalıcı hâle getirmek istediklerini söyleyen Başkan Mustafa Bozbey, "Teknoloji artık kentlerin yönetiminde de belirleyici bir role sahiptir. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak akıllı şehir uygulamaları, dijital belediyecilik, veriye dayalı karar alma süreçleri ve yenilikçi kamu hizmetleri konusunda çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. Gençleri teknolojiyle buluşturan GDG Bursa gibi toplulukları önemsiyoruz. Bu tür girişimlere destek vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.