YEREL HABERLER - 14 Nisan 2012 Cumartesi 14:56

TÜRKİYE KAMU-SEN NEVŞEHİR İL TEMSİLCİSİ TURGAY ÇETİN:

A
A
A
TÜRKİYE KAMU-SEN NEVŞEHİR İL TEMSİLCİSİ TURGAY ÇETİN:

Sen Nevşehir İl Temsilcisi Turgay Çetin, Nevşehir`deki bazı sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin görev ve sorumluluklarının dışına çıktığını söyledi.
Türkiye Kamu-Sen Nevşehir İl Temsilcisi Turgay Çetin düzenlediği basın toplantısında, geçtiğimiz günlerde sendikaları ve sendikalarının şube başkanlarına yönelik Memur-Sen İl Temsilcisi Mustafa Özdemir ve Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği Başkanı Ramazan Çiftçi`nin açıklamalarına cevap verdi.
Duygu ve düşüncelerinin, Nevşehir`de görev yapan tüm idari ve adli yetkililerin, bütün sivil toplum kuruluşlarının yönetici ve üyelerinin, vatandaşların engin sağduyularıyla değerlendirmesini isteyen Çetin, bağlı bulundukları konfederasyonlarının yetkili kurulları ile yaptıkları İnceleme ve araştırmada; Nevşehir`de faaliyette bulunan bazı sivil toplum kuruluşlarının, kanunlardan kaynaklanan görev ve sorumluluk alanlarının dışına çıktıkları ve sorumlu oldukları kanunları hiçe saydıklarını gözlemlediklerini kaydetti.
Tüm kamuoyunun önünde cereyan eden olaylara ve gelişmelere baktıklarında, bazı sendika ve dernek yöneticilerinin sürekli olarak konfederasyonlarına, şube başkanlarına ve dolayısıyla üyelerine hakaret etmeye özel gayret gösterdiklerini ifade eden Turgay Çetin:
``Yaptıkları tüm açıklama ve demeçlerinde tarafımıza husumet gösterdikleri, eleştiri ve değerlendirme sınırlarını aştıkları, hakkımızdaki duygu ve düşüncelerini açıklamak yerine, içlerindeki kin ve nefreti ortalığa saçtıkları anlaşılmaktadır.Yaptıkları tüm uygulama ve açıklamalarında konfederasyonumuzu ve üyelerini sürekli olarak aşağılamakta ve töhmet altında bırakmaya çalışmakta oldukları, planlı olarak kışkırtıcı açıklamalarla, devlet bürokrasisi içerisinde ve toplum nazarında üyelerimizin ve dolayısıyla konfederasyonumuzun itibar kaybetmesine özel bir gayret göstermekte oldukları anlaşılmaktadır. Halkımızın daha mutlu ve daha müreffeh yaşamasını amaçlamak yerine, hasbelkader ele geçirmiş oldukları mevkilerini, kendi ikballeri için gaddarca kullandıkları, çeşitli nedenlerle ellerine geçirdikleri kamu gücünü, gönülleri kazanmak yerine, gönülleri daha çok nasıl kırarız diye kullandıkları, devlet memurları arasında ve toplum içerisinde sürekli kavga çıkartarak, gerginlikler üzerinden kendi menfaat alanlarını genişletmekte oldukları anlaşılmaktadır.İlimizdeki bazı sendika ve derneklerin, siyasi parti edasıyla açıklamalar yaptıkları, sivil toplum örgütü maskesi takarak her türlü siyasi gelişmelerde öncü kuvvet olarak parti propagandası yaptıkları anlaşılmaktadır. Günümüzdeki ortamdan güç ve cesaret alarak büyük bir gurur ve kibre kapıldıkları, kendilerine katılmayan, kendileri gibi düşünmeyen her kese, her kuruma en ufak bir tahammül göstermedikleri ve sürekli hakaret ettikleri anlaşılmaktadır.Siyasal ortamdan güç ve cesaret aldıkları belli olan bazı mevki sahibi şahısların, kendileri gibi düşünmeyen herkesi dışlamakta ve ötelemekte oldukları, dedikodu, gıybet, yalan, iftira, haset, çekememezlik, kin, nefret, riya, gösteriş ve ğulül günahlarına, gün geçtikçe battıkları anlaşılmaktadır.
Yaptıkları iyilikleri, gazetelerde çarşaf çarşaf anlatarak, hatta anlatmak az kalır, köpürterek, bağırarak haykıran bu mevki sahibi kişiler hakkında ne söylenebilir? Aynı mevki sahibi kişiler, yaptıkları iyilikler üzerinden herkesi suçlarlarsa, buna nasıl cevap verilir? Allah rızası için yapılmışsa bir iyilik, her yerde bunu anlatarak kendilerine paye çıkaran şahıslarda, ar ve haya var mıdır?`` dedi.
Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği Başkanı Ramazan Çiftçi`yi kasteden Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Turgay Çetin, bazı sivil l toplum kuruluşu yöneticilerinin şehit, gazi ve yakınlarına yönelik gerçekleştirmiş oldukları hizmetlerla övündüğünü ifade ederek bundan duydukları rahatsızlığı dile getirdi.Çetin açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:
``Söz konusu şahısların, bu tutumlarını ısrarla ve devamla tekrarlamakta oldukları da müşahede edilmektedir. Ayrıca, aynı şahısların, ``Sen iyilik yaptın mı?`` diyerek başkalarını da suçladıkları, başkalarını da töhmet altında bırakmaya çalıştıkları müşahede edilmektedir. Bütün sivil toplum kuruluşlarının yasalardan kaynaklanan görev ve sorumluluklarına odaklanmaları ve bu kapsamda bazı sendika ve dernek başkanlık mevkilerini işgal eden şahısların kendi ikballeri için sağa sola çamur atmaktan vazgeçmeleri konularında, ümidimizi koruduğumuzu belirtiyoruz. Siyasi ortamdan güç bularak gurur ve kibre kapılmamalarını, fitne ve fesat tohumları ekmek yerine, toplumda iyiliği ve güzelliği yaymalarını, siyasi-ideolojik kin gütmemelerini, intikam alma hırsıyla gönüller kırmamalarını, samimi olarak bir kez daha belirtiyoruz``
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Bodrum’da kedi ve köpek katliamı Muğla’nın Bodrum ilçesinde 5 köpek ve 2 kedi zehirlendi. Hayvanlardan 3’ü yapılan müdahale ile kurtulurken, 4’ü telef oldu. Yalıçiftlik Mahallesi’nde kimliği belirsiz kişi veya kişilerce bırakılan zehir, mahalleye bir ay önce taşınan Gizem Sümer’in köpeğinin zehirlenmesine neden oldu. Köpeğini ölü bulan Sümer, evinin çevresinde ölü halde başka bir köpek ile bir kedi de buldu. Bölgede yapılan aramada Sümer’in komşunun 3 köpeği de zehirlenmiş halde bulundu. 3 köpek ise, sahiplerinin erken fark etmesiyle müdahale edilerek kurtarıldı. Aynı bölgede inşaat işçileri tarafından da bir kedinin zehirlenmesi sonucu telef olduğu belirlendi. 6 aylık Yoda isimli köpeği telef olan Gizem Sümer, "Ben Yalıçiftlik’e yeni taşındım. Bir ay oldu. Dün maalesef köpeğimi ölü buldum, zehirlenmiş. Dün akşam da bir tane ölü kedi buldum. Bu sabah evimin bahçesinin yukarısında bir ölü köpek daha buldum. Bir komşumun 3 tane köpeğini zehirlemişler. Onlar fark edip zeytinyağı içirmişler. Kusunca iyileşmişler, bir tanesi pek iyi değilmiş. Onlara köylülerden birisi köpeklerini öldüreceğini söylemiş fakat kim yaptı, nasıl oldu hiç bilmiyorum. Kameralara bakacağım ama ben başka hayvanların da başka bu şekilde ölmesini istemiyorum. Elimden ne geliyorsa yapmak istiyorum. Bodrum Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü’nden gelip ölü köpekleri aldılar" diyerek hayvanların zehirlenmesine tepki gösterdi.