POLİTİKA - 15 Nisan 2012 Pazar 17:10

MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI DURMAZ, ÇORUM İL KONGRESİNE KATILDI

A
A
A
MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI DURMAZ, ÇORUM İL KONGRESİNE KATILDI

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Çorum İl Kongresi yapıldı. Tek listenin seçimlere katıldığı genel kurulda il başkanlığına tekrar seçilen Ercan Daşdan güven tazeledi.
Kongreye MHP Yozgat Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, MHP Genel Başkan Baş Danışmanı Mustafa Hidayet Vahapoğlu, MHP İl Başkanı Ercan Daşdan, MHP Merkez İlçe Başkanı Zeki Aşgın ve partililer katıldı. Kongrede bir konuşma yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Suriye`de yaşanan gelişmelere değinerek, Türkiye ile Suriye`nin köklü bir akrabalık ve komşuluk ilişkisine sahip olduğunu söyledi. Suriye`ye müdahale için her yolun denendiğini belirten Durmaz, Suriye`deki yanlışlıklar
için askeri müdahale yerine siyasi müdahale yapılması gerektiğini belirtti. Hükümetin bununla ilgili görevlendirildiğini, görevinin verdiği heyecanla ne yaptığını bilmediğini savunan Durmaz, "Türkiye`de Suriye dostları toplantıları yapılıyor. Yarın Suriye`de sular durulur işler rayına girdiğinde bir kısım mihrakların katılımıyla Türkiye dostları toplantıları yapılırsa ne yapacaksınız" dedi.
Adalet sisteminin AK Parti eliyle boşaltıldığını öne süren Durmaz, adaletin olmadığı yerde zulme davetiye çıkarıldığını, zulmün olduğu yerde de devletin olmayacağını belirtti. Durmaz, ülkede Habur`a başka, Silivri`ye başka, muhalefet partili belediyelere farklı, Deniz Feneri davasına farklı bir adalet sisteminin işletildiğini belirtti. MHP`nin dün söylediklerinin bugün arkasında olduğunu dile getiren Durmaz, MHP`nin kimsenin vagonu olmadığını, ancak Türk milletinin lokomotifi olacağını kaydetti.
MHP İl Başkanı Ercan Daşdan da MHP`yi tüm partililerle birlikte yöneterek, Çorum`da MHP`yi birinci parti yapacaklarını söyledi. Hata yapabileceklerini ve bu hatalardan ders çıkardıklarını dile getiren Daşdan, MHP`yi iktidar yapmak için durmaksızın çalışacaklarını sözlerine ekledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Yılbaşı gecesi Mersin’de güvenlik ve sağlık seferberliği Mersin genelinde yılbaşı dolayısıyla alınan güvenlik, sağlık ve denetim tedbirleri kapsamında kamu kurumları tarafından geniş çaplı çalışmalar gerçekleştirildi. Vatandaşların yeni yıla huzur ve güven ortamında girmesi amacıyla yürütülen denetimlerde binlerce kişi ve araç kontrol edilirken, çok sayıda işlem yapıldı. Yılbaşı tedbirleri kapsamında İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan denetimlerde 10 bin 598 şahıs ve 12 bin 446 araç kontrol edildi. Çalışmalar neticesinde 166 şahıs yakalanırken, 21 araç trafikten men edildi, 212 araç sürücüsüne ise işlem yapıldı. Denetimlerde ayrıca 6 tabanca, 2 tüfek ile uyuşturucu madde ele geçirildi. Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı ekipleri de yılbaşı süresince denetimlerini artırdı. Bu kapsamda 42 liman, barınak ve marina denetlenirken, 9 tekne kontrol edildi, 377 şahsın kimlik sorgulaması yapıldı. Yılbaşı tedbirleri çerçevesinde İl Göç İdaresi Müdürlüğü Mobil Göç Araçları ile yürütülen çalışmalarda 523 kimlik kontrolü gerçekleştirildi, yapılan kontrollerde 4 kişi Düzensiz Göçmen Ön Kabul ve Sevk Merkezine gönderildi. Sağlık hizmetlerinde de yoğun mesai harcandı. İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yılbaşı süresince 10 bin 887 hastaya tedavi hizmeti sunulurken, 432 hasta ambulanslarla sağlık kuruluşlarına nakledildi. Öte yandan Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan piyasa denetimlerinde 436 firma ve 55 bin 418 ürün denetlendi. Tespit edilen aykırılıklar nedeniyle 85 bin 482 TL idari para cezası uygulandı.
Mardin Mardin’de son yılların en yoğun kar yağışı Mardin, son 10 yılın en yoğun kar yağışıyla mücadele ediyor. Kar kalınlığının yarım metreyi aştığı kentte, olumsuz hava şartları nedeniyle bu hafta eğitime toplamda 4 gün ara verildi. Mardin genelinde etkisini sürdüren kar, şehri adeta beyaza hapsetti. Kar kalınlığının bazı bölgelerde 50 santimetreyi geçmesiyle birlikte ulaşım, ticaret ve eğitim faaliyetleri büyük sekteye uğradı. Hava muhalefetinin etkisini bir türlü yitirmemesi üzerine, valilik kararıyla bu hafta içerisinde 4 kez ayrı ayrı tatil kararı alındı. Hafta içindeki her gün şartların yeniden değerlendirilmesiyle, toplamda 4 gün boyunca okullar kapalı kaldı. Veliler ve öğrenciler gözünü bir sonraki günün kararına dikerken, eğitime ara verilmesi buzlanma riskine karşı alınan önlemlerin başında yer aldı. Mazıdağı’nda çatılar çöktü Karın ağırlığına dayanamayan yapılar çöktü. Mazıdağı ilçesinde yer alan kapalı halı sahanın çatısı büyük bir gürültüyle çökerken, Temel Yapı Sitesinde dükkanlar için henüz yeni inşa edilen çatı sistemleri de kar yükü altında kalarak kullanılamaz hale geldi. Her iki olayda da büyük maddi hasar oluşurken, facianın eşiğinden dönüldü. Kar yağışı nedeniyle sadece binalar değil, ulaşım ağları da felç oldu. Çok sayıda ana yolun kapanması sonucu onlarca vatandaş araçlarında mahsur kaldı. Çok sayıda maddi hasarlı kazanın meydana geldiği kentte, belediye ve karayolları ekipleri mahsur kalanları kurtarmak ve kapalı köy yollarını açmak için 24 saat esasına göre çalışıyor. Yetkililer, kar yağışının ve don olaylarının devam edebileceği uyarısında bulunarak, vatandaşların mecbur kalmadıkça trafiğe çıkmamasını istedi.
Hakkari Şemdinli’de çığ altında can pazarı: Karayolları ekipleri zamanla yarışarak 3 kişiyi kurtardı Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde çığ altında kalan otomobilde mahsur kalan 3 kişi, karayolları ekiplerinin 1 saatlik yoğun çalışması sonucu kurtarıldı. Bölgede bir haftadır aralıklarla etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, özellikle Şemdinli-Yüksekova karayolunda çığ riski üst seviyeye ulaştı. Şabatan Geçidi mevkisinde seyir halinde olan ve içerisinde 3 kişinin bulunduğu bir araç, çığın altında kaldı. İhbar üzerine bölgeye vakit kaybetmeden Karayolları 117. Yüksekova Şube Şefliğine bağlı ekipler sevk edildi. Ekipler, dondurucu soğuk ve zorlu hava şartlarında adeta zamanla yarıştı. 1 saatlik kritik müdahale İş makineleriyle kar yığınlarını titizlikle temizleyen ekipler, yaklaşık 1 saatlik mücadelenin ardından araca ulaştı. Araç içerisinden sağ çıkarılan 3 vatandaşın sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Kurtarma çalışmasını yerinde izleyen çevre sakinleri, Karayolları ekiplerine özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti. "Sürücülere zorunlu olmadıkça çıkmayın" uyarısı" 117. Yüksekova Şube Şefliği ekipleri; Yüksekova, Şemdinli ve Derecik üçgeninde karla mücadele çalışmalarını 7/24 esasına göre sürdürüyor. Öte yandan Karayolları yetkilileri, bölgede devam eden yoğun yağış ve yüksek çığ riski nedeniyle vatandaşlara, "Sürücülerin can güvenliği için zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları, trafiğe çıkacak olanların ise mutlaka zincir ve çekme halatı bulundurarak trafik işaretlerine uymaları büyük önem arz etmektedir" uyarısında bulundu.