YEREL HABERLER - 16 Nisan 2012 Pazartesi 16:15

YENİMAHALLE YILDIZLARINI ARIYOR

A
A
A
YENİMAHALLE YILDIZLARINI ARIYOR

Yenimahalle Belediyesi Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı (AYBESK), yıldız oyuncularını yetiştirmek üzere çalışmalara başladı.
7-15 yaş grubu kız ve erkek bedensel engelli gençlere kapılarını açan AYBESK, kurduğu yıldızlar takımı ile engelli gençleri evlerinden çıkarıp spor yapmalarına olanak sağlıyor. Haftada iki gün Batıkent Celal Yardımcı Lisesi Spor Salonu`nda bir buçuk saat antrenman yapan yıldız oyuncuların ulaşımları ise Yenimahalle Belediyesi tarafından sağlanıyor. Antrenman öncesi görevli personeller tarafından engelli aracı ile evlerinden alınan oyuncular, antrenman sonrası tekrar evlerine bırakılıyor.
Engellilere yönelik projeleri ile dikkat çeken Yenimahalle Belediyesi Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı ve Belediye Başkan Yardımcısı Şenol Balaban, yıldız oyuncularının çalışmalarını yakından takip ediyor. Yenimahalle Belediyesi Başkan Yardımcısı Erhan Aras ile birlikte çalışmaları izleyen Balaban, Yenimahalle Belediyesi olarak engellilere sosyal belediyecilik politikası ile hizmet üretmek için çalıştıklarını belirterek, "Engelli çocuklarımızın sosyal hayattan kopuk olarak evlerinde oturmaları
bizleri üzüyor. Kurduğumuz yıldız takımlarla çocuklarımızı evlerinden çıkararak spora yönlendirmek istiyoruz. Engelli vatandaşlarımızın topluma kazandırılmaları için çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir