YEREL HABERLER - 16 Nisan 2012 Pazartesi 10:24

SALİHLİ`DE KUTLU DOОUM HAFTASI KUTLAMALARI BAŞLADI

A
A
A
SALİHLİ`DE KUTLU DOОUM HAFTASI KUTLAMALARI BAŞLADI

Salihli İlçe Müftülüğü, Kutlu Doğum Haftası kutlamalarına kamu kurum ve kuruluşlarını ziyaret ederek başladı.
Salihli İlçe Müftüsü Nurullah Sadıç, ilk ziyaretini Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu`na yaptı. İlçe Müftüsü Sadıç ziyarette, bu yıl etkinliklerde kardeşlik konusunun vurgulanacağını söyledi. Sadıç, toplumda kardeşlik vurgusuna ihtiyacın olduğunu belirterek, düzenlenen programlarda kardeşliğe vurgu yapılacağını kaydetti.
Sadıç, "Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Kur`an Kursu öğreticileri tarafından Salihli Kültür Merkez`inde 16-20 Nisan arasında düzenlenecek olan kermese tüm halkımızı davet ediyoruz. Haftanın İslam kardeşliğine vesile olmasını temenni ediyorum" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul merkezli 4 ilde pırlanta kaçakçılığı operasyonunda ikinci dalga: 81 gözaltı Türkiye’ye kaçak getirilen pırlantaların ticaretine ilişkin yürütülen soruşturmada ikinci dalga operasyon başlatıldı. İstanbul, Antalya, İzmir ve Hatay’da düzenlenen "2. Dalga" operasyonda 81 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı, çok sayıda pırlanta ele geçirildi. İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yurt dışından yasa dışı yollarla değerli taş kaçakçılığı yapan şüphelilerin deşifre edilerek yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalarda ikinci dalga operasyon başlattı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen ve ilki geçtiğimiz yılın Ağustos ayında düzenlenen operasyonda gözaltına alınan şüpheliler ve ele geçirilen deliller doğrultusunda yeni bir şebeke tespit edildi. Yurt dışından organize şekilde ülkeye sokulan pırlanta kaçakçılığı ile büyük bir vurgun yapan söz konusu şebekenin izini süren polis, ilk operasyon ile bu soruşturma kapsamında devam eden ve "2. Dalga" olarak nitelendirilen son operasyonun hazırlık sürecinde, toplam piyasa değeri yaklaşık 349 milyon lirayı aşan pırlanta ele geçirdi. Elde edilen delil ve bulguların incelenmesi neticesinde bu sabah İstanbul, Antalya, İzmir ve Hatay’ı kapsayan toplam 4 ilde eş zamanlı düzenlenen "2. Dalga" operasyonda 81 şüpheli yakalandı. Gözaltına alınan zanlılar emniyete götürülürken, bu şüphelilere ait ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda pırlanta ele geçirildi. Operasyonla ilgili yürütülen tahkikat işlemlerinin devam ettiği aktarılırken, gözaltı sayısının artabileceği ifade ediliyor.