YEREL HABERLER - 16 Nisan 2012 Pazartesi 13:17

KARTAL, KONGREYİ DEОERLENDİRDİ

A
A
A
KARTAL, KONGREYİ DEОERLENDİRDİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kdz. Ereğli ilçe Başkanı Hayrettin Kartal, kongreyi değerlendirdi.
CHP Kdz.Ereğli İlçe Teşkilatının 9. Olağan Genel Kurulunda başkanlığa seçilen Hayrettin Kartal, kongreyi değerlendirdi.
Kongrenin demokratik bir ortamda gerçekleştirdiklerini belirten Kartal, ``Gerçekten son yıllarda CHP Kdz. Ereğli ilçe Örgütünün kongrelerinden çok daha farklı bir kongre izledik. Uzun süre hafızalardan silinmeyecek kadar heyecanlı, son ana kadar sonucun belli olmadığı ve başa baş giden bir seçim oldu. CHP açısından son derece önemli bir kongre idi, çünkü AK Parti ve diğer partilerde iki adaylı ilçede kongre yapılamama sıkıntısı çekilirken biz iki adayla bir demokrasi örneği göstererek kongre gerçekleştirdik. Hafızalardan silinmeyecek bir kongre oldu. Biz parti tabanımıza, partililerin bizlerden beklediği mesajları verebildiğimize inanıyoruz. Bu delege de bizlere inandığı için böyle bir tablonun çıktığını düşünüyorum. Ebetteki bu kongrede Yaşar Balcı arkadaşımızın da büyük bir emeği var bu partide, zaten yıl tam 4 yıl bir birliktelik içinde çalışmıştık. Bundan sonraki süreçte de birlikte çalışacağımızı umuyorum. Tabi burada şu gerçeği de görmek gerekiyordu Ereğli`de kamuoyunun bildiği sıkıntılar vardı. Bu sıkıntıları bir an önce açıp yeni bir sayfa açmak gerekiyordu. Biz böyle bir şiarla yola çıktık. Delegemizde bu şiarı anlayarak, mesajı alarak bize destek verdi. Sonuçta partinin bundan sonraki süreçte daha dinamik, birbiriyle dayanışma içeresinde sevgi, saygı ve hoşgörü temelinde bir mücadele hattı geliştirebilecek bir anlayış ortaya koyduğumuzu düşünüyorum. Partimizin 2014 yılında ve ondan sonraki süreçteki başarısı da ancak buradaki partililerin tam bir dayanışma içerisinde hareket etmesi ile olacağını düşünüyorum. Kongremizden bu sonuç çıktı, partililerimizde bunu anladı. Ben kongrenin ilçemize, bölgemize hayırlı olmasını diliyorum`` dedi.
2013 yılında yapılması gündemde olan yerel seçimlerde, Kdz. Ereğli`deki CHP yerel yönetim bayrağını kesinlikle yere düşürmeyeceklerini belirten Kartal, ``Arkadaşlarımızdan eski yönetimimizden bir arkadaşımızın dışında tamamen diğer isimler yine partimizin içinden olan isimler ama eski yönetim kurulu arkadaşlarımız yok, ama yeni yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımız örgütsel bilinci yüksek, parti ideolojisini önemsemiş, gerçekten parti kimliği oturmuş arkadaşlarımız var. Önümüzdeki 2013 yılı, 2013 yılı derken yerel seçimlerin öne alınması durumu var. Biz bu seçime şimdiden hazırlanacağız. Ebetteki AK Partinin Özellikle CHP`nin kalesi diye tabir edilen çağdaş Atatürkçü kimliği ile öne çıkmış kentlerin belediyelerini alma düşüncesi var. İzmir, Ankara, Çankaya, Kadıköy gibi kentlerde belediyeleri almak istemektedir. Bu kentlerden biri de Kdz. Ereğli`dir. Kdz. Ereğli çağdaş Atatürkçü kimliği ile öne çıkmış kentlerimizden birisidir. AK Partinin bu ilçe ile ilgili planlarını bozacağız. Kdz. Ereğli`de CHP yerel yönetim bayrağını kesinlikle yere düşürmeyeceğiz. Bu bilinç ve kararlılıkla seçim çalışmalarını başlatacağız. Bu ekibimizde bunu başarabilecek güçtedir`` diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tekirdağ Tekirdağ’da Türk Mutfağı Haftası "Bir Sofrada Miras" temasıyla başladı Tekirdağ’da, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde ve Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinesinde düzenlenen "Türk Mutfağı Haftası" etkinlikleri kapsamında, kente özgü yöresel lezzetler tanıtıldı. Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte, Tekirdağ mutfağının kültürel mirası ve gastronomi potansiyeli ön plana çıkarıldı. 2022 yılından itibaren Cumhurbaşkanlığı ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayelerinde hayata geçirilen "Türk Mutfağı Haftası", her yıl 21-27 Mayıs tarihleri arasında Türkiye genelinde ve yurt dışında çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. "Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı" kitabından hareketle düzenlenen organizasyon kapsamında, yöresel mutfak kültürünün tanıtılması ve gelecek nesillere aktarılması hedefleniyor. Program kapsamında, Emine Erdoğan’ın Türk Mutfağı Haftası dolayısıyla yayımladığı video mesaj katılımcılara izletildi. Daha sonra açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Faruk Karaküçük, Türk mutfağının köklü geçmişine ve Tekirdağ’ın gastronomik değerlerine ilişkin bilgiler verdi. Etkinlikte ayrıca, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hamide Salha moderatörlüğünde "Bir Sofrada Miras" konulu panel gerçekleştirildi. Panelde Türk mutfağının kültürel mirası, yöresel ürünlerin korunması ve gastronomi turizminin geliştirilmesi konuları ele alındı. Program sonunda katılımcılara Tekirdağ’a özgü yöresel ürünler ikram edilirken, Vali Recep Soytürk etkinlik alanında kurulan stantları ziyaret etti. Soytürk, Tekirdağ gastronomisinin gelişimine ve markalaşmasına katkı sunan üretici ve işletmelere teşekkür etti. Tekirdağ’da Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa; Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, Süleymanpaşa Kaymakamı Nedim Tunçer, Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Faruk Karaküçük, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve siyasi parti temsilcileri katıldı.