YEREL HABERLER - 16 Nisan 2012 Pazartesi 15:37

ÇOCUK BAKIMI KURSU KURSİYERLERİNDEN ANAOKULU ZİYARETİ

A
A
A
ÇOCUK BAKIMI KURSU KURSİYERLERİNDEN ANAOKULU ZİYARETİ

Nazilli Halk Eğitim Merkezi Çocuk Bakımı Kursu 3. seviye öğrenci ve öğretmenleri kursta edindikleri bilgilerini pekiştirmek, uygulamaları yerinde görmek için Nazilli Zübeyde Hanım Anaokulunu ziyaret etti.
Zübeyde Hanım anaokulu toplumsal sorumluklarını yerine getirmek için her gün farklı bir çalışma yapmaya devam ediyor. Okulun tüm bölümlerini inceleyen kursiyerlere okul müdürü Hicran Toprakçı, okul öncesi eğitim ve okul öncesi eğitim kurumları hakkında ayrıntılı bilgi verdi. Nazilli de böyle güzel bir okulu görmek bizleri çok mutlu etti diyen Kursiyerler, bu kadar güzel bir okul olacağını tahmin edememiştik diyerek okullarının kapılarını kendilerine açan okul yönetimine teşekkür ederek mutluluklarını ifade ettiler.
Okulda öğrencilere eğitim vermenin yanı sıra anne baba eğitimini de çok önemsiyoruz diyen Okul Müdürü Hicran Toprakçı, bugünden itibaren yapacakları eğitimlerde kursiyerleri de aralarında görmek istediklerini ifade etti. Halk Eğitim Merkezi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmeni Dilek Güzel ise Anaokulu ile sürekli iletişim halinde olacaklarını ve işbirlikleri yaparak eğitimin kalitesin artıracak planlamalar yapacaklarını belirtti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ağrı Kar ve tipi nedeniyle Tendürek’te yolda kalanlara Kızılay yardım ulaştırdı Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesi ile Van’ın Çaldıran ilçesini birbirine bağlayan yüksek rakımlı Tendürek Geçidi’nde etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi, ulaşımı durma noktasına getirdi. Geçidin 2 bin 400 rakımlı Somkaya köyü mevkisinde çok sayıda ağır tonajlı araç yolda mahsur kalırken, Türk Kızılay Doğubayazıt Şubesi ekipleri bölgeye giderek sürücülere kumanya dağıttı. Bölgede gün boyunca aralıklarla etkisini gösteren kar yağışı, gece saatlerinde şiddetini artırarak tipiye dönüştü. Görüş mesafesinin yer yer birkaç metreye kadar düştüğü Tendürek Geçidi’nde ilerleyemeyen tırlar ve kamyonlar yol kenarında beklemek zorunda kaldı. Zorlu hava şartları nedeniyle sürücüler saatlerce araçlarında mahsur kaldı. Doğubayazıt Kaymakamlığı koordinesinde harekete geçen Türk Kızılay Doğubayazıt Şubesi ekipleri, olumsuz hava şartlarına rağmen bölgeye ulaşarak mahsur kalan sürücülere sıcak kumanya ikramında bulundu. Soğuk hava ve uzun bekleyiş nedeniyle zor anlar yaşayan sürücüler, yapılan yardımlarla bir nebze olsun rahatladı. Kızılay ekipleri, bölgede mahsur kalan bir vatandaşı da güvenli alana tahliye ederek kurtardı. Yardımlar sırasında sürücülerin temel ihtiyaçları karşılanırken, sağlık durumu yakından takip edildi. Jandarma ekipleri bölgede çalışmalarını sürdürürken, karla mücadele ekipleri de yolu yeniden ulaşıma açmak için yoğun mesai harcıyor. Edinilen bilgilere göre, hava şartlarının zaman zaman daha da ağırlaşabileceği Tendürek Geçidi’nde sürücülerin dikkatli olmaları ve zorunlu olmadıkça yola çıkmamaları istendi.