YEREL HABERLER - 16 Nisan 2012 Pazartesi 17:00

VARTO MÜFTÜLÜОÜ`NDEN BİLGİ YARIŞMASI

A
A
A
VARTO MÜFTÜLÜОÜ`NDEN BİLGİ YARIŞMASI

Muş`un Varto İlçe Müftülüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında ilköğretim okulları arasında bilgi kültür yarışması düzenlendi.
Toplam 7 okuldan 21 öğrencinin katıldığı bilgi yarışmasında sorulan 20 sorunun tamamına doğru cevap veren Varto Merkez Yatılı İlköğretim Okulu ile Hürriyet İlköğretim Okulu öğrencileri birinciliği paylaştı. Yarışmanın ardından bir konuşma yapan Varto Müftüsü Abdulkadir Özkan, bilgi yarışmasının öğrencilerin din bilgilerini test etme açısından son derece faydalı olduğunu ve bu bilgi yarışmasını her yıl geleneksel hale getireceklerini belirtti. Özkan "Hazreti Peygamber, mutluluğu esas alan İslam`ın evrensel ve çağlar üstü mesajını bizlere ulaştıran bir insandır. O bütün insanlığa kucak açan bir barış ve sevgi öğretisinin takipçisi olmuştur. Doğruluk ve güzellik ahlakın en iyi örneğini kendi hayatıyla bizlere göstermiştir. Örnek bir şahsiyet olan Efendimizi daha iyi tanıdıkça ve anladıkça inanıyorum ki, insanlık gerek mutluluğu, huzuru o evrensel barışı o zaman bulacaktır`` diye konuştu.
Yarışmaya katılan bütün öğrencilere müftülük tarafından çeşitli hediyeler verildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Atakum sahili uçurtma şenliği ile renklendi Atakum Belediyesi ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Ondokuz Mayıs Şubesi iş birliğinde Çobanlı İskelesi’nde düzenlenen uçurtma şenliğinde renkli görüntüler yaşandı. Atakum Sahili’ndeki etkinlik, Atakum Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu’nun gösterisi ile başladı. Değişik yörelerden halk oyunlarının sergilendiği gösteriye vatandaşlar alkışlarla eşlik etti. Programın uçurtma uçurma bölümüne, çocuklar kadar farklı yaş grubundan vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi. Atakum semalarının çeşitli renk ve desende uçurtmalarla renklendiği etkinlikte katılımcılar, rüzgarın şiddeti nedeniyle büyük efor harcadılar. Uçurtmaları gökyüzünde süzülürken heyecanlı anlar yaşayan minikler, sevinçlerini aileleriyle paylaştı. Uçurtma uçurma etabını başarıyla tamamlayan çocuklar, yüz boyama etkinliği ve eğlenceli yarışmalarla şenliğin tadını doyasıya çıkardılar. Program, Ali Cevat Şahvelioğlu yönetimindeki Atakum Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu’nun konseri ile devam etti. Koronun repertuarındaki türküler, seyircilerden büyük beğeni topladı. Çağdaş Müzik Grubu’nun konseriyle sanat şöleni yaşayan vatandaşlar, tulum ve akordeon eşliğinde halay çektiler. Aileleriyle dolu dolu bir gün geçiren vatandaşlar, organizasyon için Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel’e teşekkür ederek, bir sonraki etkinliği heyecanla beklediklerini söylediler. Programa Atakum Belediye Başkan Yardımcısı Nurşen Dikmen, ÇYDD Ondokuz Mayıs Şube Başkanı Dr. Osman Demiröz, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.