YEREL HABERLER - 16 Nisan 2012 Pazartesi 19:10

SİDE`DE, TÜRK-ALMAN DOSTLUОU

A
A
A
SİDE`DE, TÜRK-ALMAN DOSTLUОU

Türk Alman Dostluk Federasyonu Genel Başkanı Cihan Sendan, Side Belediye Başkan Kadir Uçar`ın verdiği akşam yemeğine katıldı.
Side Belediye Başkanı A.Kadir Uçar ve eşi Derya Uçar, Türk Alman Dostluk Federasyonu Başkanı Cihan Sendan, Side`ye yerleşmiş Almanlar ve bir süre Almanya`da bulunmuş Türkler Side`de düzenlenen yemekte bir araya geldi.
Yemekte konuşan Side Belediye Başkanı Kadir Uçar, Türkler ve Almanlar arasındaki güçlü dostluk bağlarının geçmişten beri hiç zedelenmeden bugünlere geldiğini söyledi. Bu dostluğun daha da ileri gitmesi için ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden Başkan Uçar, `` Bu işe öncelikli olarak Side`de Türk Alman Dostluk Derneği kurarak başlayacağız`` dedi.
Türk Alman Dostluk Federasyonu Genel Başkanı Cihan Sendan, Side`ye yılda bir kez geldğini hatırlatarak, ``Ama bu sene Side`yi çok farklı gördüm. Burası çok özel ve inanılmaz bir kent olmuş. Bu denli özgün ve nitelikli çalışmaların yürütüldüğü kentin kapatılması adil olmaz. Almanların gözünde Side`nin yerini çok iyi bilen biri olarak, konuyla ilgili benim ve Side sevdalısı Almanların desteklerinin süreceğini belirtmek isterim. İnanıyorum ki başkan ve Sideliler bunun da üstesinden gelecektir`` diye konuştu.
Sendan, son günlerde gündemde olan, köy ve beldelerin kapatılma konusundan Alman turistlerin ise bir hayli tedirgin olduğunu dile getirdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Ergan Dağı sezon için gün sayıyor: Gözler cumartesi gününde! Erzincan’ın kış turizm merkezi Ergan Dağı, 2025-2026 sezonuna "merhaba" demek için hazırlıklarını tamamladı. Üst kesimlerde kar kalınlığı 45 santimetreyi bulurken, kayak pistlerinin açılması için cumartesi günü beklenen yoğun yağışa kilitlenildi. Erzincan Valiliği ve İl Özel İdaresi’nin yatırımlarıyla Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden biri haline gelen Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yeni sezon heyecanı yaşanıyor. Eşsiz Munzur manzarası ve yüksek kar kalitesiyle macera tutkunlarının gözdesi olan merkez, tam kapasite hizmet vermek için son hazırlıklarını yapıyor. Suni karlama ve doğal yağış beklentisi Bu yıl Ergan’ın üst kesimlerinde kar kalınlığı 45 santimetreye kadar ulaşmasına rağmen, alt pistlerde henüz beklenen seviyeye ulaşılamadı. Kayakseverlerin mağdur olmaması adına ekipler, geceleri hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte aralıksız suni karlama çalışması yürütüyor. Meteoroloji verilerine göre cumartesi günü beklenen yoğun kar yağışıyla birlikte sezonun açılması hedefleniyor. Macera üst kesimlerde başladı Pistler henüz açılmasa da adrenalin tutkunları Ergan’ın tadını çıkarmaya başladı. Kar üstü araçlarla yapılan turlar ve üst kesimlerdeki snowboard etkinlikleri ilgi görüyor. Ekstrem sporcusu ve Ergan Dağı Genel Koordinatörü İhsan Bayık, üst bölgelerde karın keyfini süren ziyaretçilerin büyük bir heyecan yaşadığını belirterek, tüm hazırlıkların 2025-2026 sezonunu dolu dolu geçirmek üzere yapıldığını kaydetti. Kış turizminin yeni rotası Modern tesisleri, farklı zorluk derecelerindeki uzun pistleri ve kristal kar yapısıyla dikkat çeken Ergan Dağı; kayak, snowboard ve kızak imkanlarıyla sadece Erzincan’ın değil, bölgenin önemli çekim merkezi olma özelliğini sürdürüyor.
Karaman Karaman’da bir kişi boşanma aşamasındaki karısını öldürerek intihar etti Karaman’da boşanma aşamasındaki 2 çocuk annesi eşini boğarak öldüren koca intihar etti. Olay, gece saat 23.00 sıralarında Valide Sultan Mahallesi 202. Sokak üzerinde bulunan 5 katlı apartmanın son katındaki dairede yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Fatma Çetinkaya’dan (22) öğle saatlerinden itibaren haber alamayan ailesi, polis merkezine giderek kayıp başvurusunda bulundu. İhbar üzerine çalışma başlatan polis ekipleri, kadının boşanma aşamasındaki eşi Mithat Çetinkaya’nın (24) evine gitti. İtfaiye yardımıyla eve giren ekipler, 2 kişinin cansız bedeniyle karşılaştı. Yapılan inceleme sonucunda, Mithat Çetinkaya’nın karısını boğarak öldürdükten sonra kendisini asarak intihar ettiği belirlendi. Olayı duyarak gelen Fatma Çetinkaya’nın annesi kızının öldüğünü öğrenince fenalık geçirdi. Bunun üzerine adrese sağlık ekipleri sevk edildi. Adreste gelen çok sayıda polis ekibi de olayın yaşandığı sokakta güvenlik önlemi aldı. Cumhuriyet Savcısı ve olay yeri inceleme ekibinin yaptığı incelemenin ardından hayatını kaybeden karı kocanın cenazesi otopsi yapılmak üzere Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Morgu’na kaldırıldı. Öte yandan, Mithat Çetinkaya’nın evi terk ederek kendi ailesinin yanına giden karısını avukatla görüştürme bahanesiyle eve çağırdığı ileri sürüldü. Olayla ilgili başlatılan tahkikat sürüyor.