YEREL HABERLER - 17 Nisan 2012 Salı 17:39

MAMAK, LALAHAN AİLE OKULU EОİTİME BAŞLADI

A
A
A
MAMAK, LALAHAN AİLE OKULU EОİTİME BAŞLADI

Mamak Belediyesi`nin örnek projelerinden biri olan aile okulları eğitim çalışmalarına devam ediyor. Lalahan Aile Merkezi`nde eğitime başlayan aile okulunda toplam 77 bayan kursiyer eğitim görecek.
Mamak Belediyesi tarafından kurulan Lalahan Aile Merkezi`nde, Aile Okulu eğitime başladı. Temel olarak Mamaklı kadınları daha donanımlı bireyler olarak yetiştirme fikriyle hareket eden aile okullarında çeşitli branşlarda dersler veriliyor. Yetmiş yedi kadının kursiyer olarak katıldığı aile okulunun yaklaşık bir buçuk ay sürmesi hedefleniyor. Sosyal sorumluluk projelerine verdiği destekle adından sıkça söz ettiren Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül`ün de titizlikle takip ettiği sosyal projelerden olan
Aile Okulları`nda yüzlerce Mamaklı kadın eğitim gördü. Aile okullarına devam eden kadınlar kişisel gelişim, cilt bakımı, adab-ı muaşeret ve sağlıklı beslenme gibi konularda teorik ve pratik derslerle kendilerini geliştiriyor. Mamaklı kadınların ihtiyaçlarına göre ekstra derslerinde konulabildiği aile okullarında alanında uzman bir kadroyla eğitim veriyor.
Mamak`ta uygulamaya koyduğu projelerle büyük bir değişim başlatan Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Belediyemiz sınırları içerisinde büyük değişim ve dönüşüm hamleleri ortaya koyduk. Çok yönlü olarak ortaya koyduğumuz bu projelerle Mamak, Başkentin yükselen yıldızı haline geldi. Mamak`ta yürüttüğümüz çalışmalar her alanda birbirini tamamlayan çalışmalardır. Bir taraftan kentsel dönüşüm projelerimizle Mamak çok modern bir şehirleşme yaşarken bir taraftan da vatandaşımızı sosyal dönüşümle geleceğe
hazırlıyoruz. Aile merkezlerimiz bünyesinde eğitim veren aile okulları ile Mamaklı kadınlara kendilerini geliştirme imkanı sunuyoruz. Aile içerisinde annenin eğitici rolünü çok önemsiyoruz. Eğiticilerin eğitimi adı altında yaptığımız çalışmalarda her ailede anne, eğitim sürecine aktif olarak katılıyor. Aile okullarımız büyük teveccüh görüyor, bu yüzden de aile okullarımızın sayısını hızla artırıyoruz" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Tolunay Kafkas: "4 maçımızdan 2 tanesini alıp ligde kalacağımıza çok inanıyorum" Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, Antalyaspor galibiyetiyle ilgili, "Kazanmak bizim için çok önemliydi. Kalan 4 maçımızdan 2 tanesini alıp ligde kalacağımıza çok inanıyorum" dedi. Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında Fatih Karagümrük, Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda karşılaştığı Antalyaspor’u 4-1 mağlup etti. Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu. Maçta pozisyon hataları yaptıklarına değinen Kafkas, "Çok stresli ve gergin maçlar oynuyoruz. Her maç final havasında. Bu oyun daha önceki maçlara göre istediğimiz gibi değildi ama sonuç önemli. Özellikle bizim takımın pres gücü yüksekti. Bunun da nedenleri var tam anlamıyla yapamadık. Sakat oyuncularımızın yeni yeni dönmesi. Bazı pozisyon hataları yaptık. Oyunun belli bölümünde topu rakibe bırakıp kontrol etmeye çalıştık. Aslında oyun planımızın içerisinde yoktu ama plan değişikliğine gittik. Sonuçta kazanmak bizim için çok önemliydi. Kalan 4 maçımızdan 2 tanesini alıp ligde kalacağımıza çok inanıyorum. Antalyaspor ve Sergen Hocaya da başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı. "Her maçı kazanabilecek güçte takımız" Gelecek hafta deplasmanda karşılaşacakları Kayserispor ve ligin kalan bölümüyle ilgili Kafkas şunları söyledi: "Kayseri’de kazanmak istiyoruz. Bizim şöyle bir avantajımız var; son 4 haftaya girerken yükselişimiz var. Hem sonuç olarak hem oyun olarak. Eğer bunu artıya çevirebilirsek her maçı kazanabilecek güçte takımız. Ligde 37-38 ve 40 puanlar tehlikede olduğunu düşünüyorum."