YEREL HABERLER - 17 Nisan 2012 Salı 11:35

SAMSUN`DA KIŞ YARIŞMA BİRİNCİSİ FOKUS`TAN

A
A
A
SAMSUN`DA KIŞ YARIŞMA BİRİNCİSİ FOKUS`TAN

Samsun`da kış fotoğraf yarışmasında birincilik dahil 3 ödül, FOKUS üyeleri tarafından kazanıldı.
48 kişi ve 201 fotoğraf ile katılım sağlanan yarışmanın ilk ayağı olan Samsun`da kış kategorisi sonuçlarında FOKUS önemli dereceler aldı. Samsun`da faaliyetlerini sürdüren, ücretsiz fotoğraf eğitimleri vererek fotoğraf sanatının geniş alanlara yayılmasını amaçlayan Fotoğraf ve Kültür Sanat Derneği (FOKUS) üyeleri ``Samsun`da Kış Fotoğraf Yarışması``na yoğun ilgi gösterdi.
45 kayıtlı üyesi bulunan FOKUS`un Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Güral`ın eseri seçici kurul tarafından yapılan değerlendirme sonucu 1.lik ödülüne layık görüldü. Yine FOKUS`a üye olan Orhan Köksalan ve Mustafa Bozkurt`un birer eseri sergileme ödülü aldı.
FOKUS`un her pazartesi düzenlenen 48. hafta etkinliğinde Samsun`da Kış Fotoğraf Yarışması`nda 1.lik ve sergileme ödülü kazanan üyelere FOKUS Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bülbül tarafından teşekkür plaketi verildi.
Ödül alan üyelerine plaket veren Bülbül, Samsun`da ilk defa böyle büyük bir fotoğraf organizasyonu düzenlendiğini, bu yarışmada emeği geçen başta Samsun Valisi olmak üzere tüm yetkililere teşekkürlerini sunduğunu belirtti. Bülbül ayrıca, böyle büyük bir organizasyonda FOKUS olarak görev almaktan gurur ve mutluluk duyduklarını vurguladı.
Bülbül, 2010 yılında kurulan ve oldukça genç bir dernek olan FOKUS`un, ulusal olarak düzenlenen ve ilk adımı sonuçlanan Samsun`da Kış Fotoğraf Yarışması`nda 1.lik dahil 3 ödül kazanmasının büyük bir başarı olduğunu, bu yönde dernekçe verilmiş eğitimler ve düzenlenen gezilerin meyvelerini verdiğini, yarışmanın diğer 3 bölümü için de FOKUS olarak hedeflerinin ödüllerle dönmek olduğunu sözlerine ekledi.
FOKUS`un önümüzdeki dönem eğitimlerinde Samsun`da İlkbahar Yarışması için eğitimleri programa aldığı belirtildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa’da asayiş uygulaması: Aranan şahıslar yakalandı, uyuşturucu madde ele geçirildi Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde gerçekleştirilen geniş kapsamlı asayiş uygulamalarında aranan şahıslar yakalanırken, uyuşturucu madde ele geçirildi, çok sayıda araç ve iş yeri denetlendi. Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde 12 ayrı noktada yapılan sabit asayiş uygulamasında 291 araç sorgulandı. Uygulamada 504 şahıs sorgulanmış olup, yoklama kaçağı olduğu tespit edilen 2 aranan şahıs yakalandı. Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde Asayiş, Terörle Mücadele, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Çevik Kuvvet, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve ilçe emniyet birimlerinin katılımıyla 24 farklı noktada sabit, hareketli yol ve umuma açık iş yeri uygulaması gerçekleştirildi. Yapılan yol uygulamalarında 2 bin 741 şahıs sorgulanırken 4 aranan şahıs yakalandı. Denetimler sırasında 1 şahıstan 0,41 gram kokain, 1 şahıstan ise 2,94 gram bonzai ele geçirilerek şüpheliler hakkında adli işlem yapıldı. Ayrıca 1 şahıstan havalı tabanca ele geçirilirken, şahıs hakkında idari işlem uygulandı. Uygulamalar kapsamında bin 230 araç sorgulandı, 1 araç trafikten men edilirken 17 araca toplam 115 bin 800 TL idari para cezası kesildi. Umuma açık iş yerlerine yönelik denetimlerde ise 12 iş yeri kontrol edildi, 129 şahıs sorgulandı ve herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmadı. Denetimler sonucunda 1 iş yerinin ruhsatsız faaliyet gösterdiği tespit edilirken, 5 iş yerine idari para cezası uygulandı. Bursa Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin il genelinde huzur ve güvenliğin sağlanmasına yönelik denetim ve uygulamalarının aralıksız devam edeceği bildirildi.