YEREL HABERLER - 18 Nisan 2012 Çarşamba 09:54

MAAŞLARINI ALAMAYAN İŞÇİLER FABRİKAYA EL KOYDU

A
A
A
MAAŞLARINI ALAMAYAN İŞÇİLER FABRİKAYA EL KOYDU

Tekirdağ`ın Hayrabolu ilçesinde maaşlarını alamayan tekstil işçileri, makinelere ve diktiği tekstil ürünlerine el koydu. Patronlarının tekstil ürünlerini ve makineleri kaçırmaması için işçiler fabrikada 24 saat nöbet tutmaya başladı.
Tekirdağ`ın Hayrabolu ilçesinde 1,5 aylık maaşlarını alamayan Hayrabolu tekstil fabrikası çalışanı 110 işçi, patronlarının aniden ortadan kaybolması sonucu fabrikadaki makine ve tekstil ürünlerine el koydu. Maaşlarını ve mesailerini alamayan işçiler, patronlarının telefonlara cevap vermemesi üzerine fabrikada el koydukları makinelerin başında nöbet tutmaya başladı. Dikimi yapılan ürünlerin patron tarafından götürülmesine engel olan işçiler, patronlarının dikiş makineleri ve tekstil ürünlerini kaçırmaması
için 24 saat fabrikada beklemeye başladı.
Patronlarının ortadan kaybolduğunu söyleyen Aysun Karakuş isimli işçi, şöyle konuştu: "Biz para dilenmiyoruz, sadece kendi paramızı istiyoruz. Biz hakkımız olan 1.5 aylık paramızı istiyoruz. Burada 110 kişinin parasını ödeyemiyorsa ben ne diyeyim. Bu dünyanın öbür tarafı da var. Orada haklaşacağız. Fabrika yetkilileri ortada yok. Hiçbirine ulaşamıyoruz. Gece fabrikada sahipleri malları kaçırmak istiyor. Arkadaşlarımız engel oldu."
Patronlarının 1.5 aylık maaşlarını vermeden aniden ortadan kaybolduğunu belirten Ahmet Bildik isimli işçi şunları söyledi: "Maaşlarımızı vermiyorlar. Ne gelen var ne giden. Diktiğimiz tekstil ürünlerine ve makinelere el koyduk. Paramızı alana kadar buradaki makine ve ürünleri kimseye vermeyeceğiz."
Fabrika sahibinin makineleri ve tekstil ürünlerini kaçırmaması için sabaha kadar fabrikada nöbet tuttuklarını ifade eden bir işçi, sözlerini şöyle sürdürdü: "Dün gece sabaha kadar burada bekledik. Bize söz verilen tarihe kadar maaşlarımızı ödemesini bekledik. Maaşlarımızı vermeden patronumuz ortadan kayboldu. Hepimiz burada bekliyoruz."
İki senedir aynı problemlerin yaşandığını ifade eden işçiler maaşlarını alana kadar fabrikada bekleyeceklerini söyledi.
Fabrika yetkililerinin ortadan kaybolması sonucu işçilerin mağdur olduğunu ifade eden Hayrabolu Kaymakamı Tamer Orhan, yaptığı açıklamada şöyle konuştu: "Hayrabolu tekstil fabrikasında çalışan işçiler bana geldi. Bende şu an itibariyle bizim yapabileceğimiz bir şey olmadığını hukuki süreci başlatmak için mahkemeye başvurmaları gerektiğini söyledim. Olanların paralarını alabilmeleri için hukuk çerçevesinde mücadelelerini sürdürmelerini söyledim."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Samsun’da gece yarısı korku dolu anlar: Kırsal mahallede iki ev alevlere teslim oldu Samsun’un Vezirköprü ilçesine bağlı Kızılkese Mahallesi’nde gece saatlerinde çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek iki ahşap evi küle çevirdi. Yangın, mahalle sakinlerinin ve itfaiye ekiplerinin yoğun çabasıyla çevredeki evlere sıçramadan kontrol altına alındı. Vezirköprü’ye yaklaşık 59 kilometre uzaklıktaki Kızılkese Mahallesi’nde, henüz belirlenemeyen nedenle bir evde yangın çıktı. Gece geç saatlerde başlayan yangın, hızla büyüyerek çevresinde bulunan ve kullanılmayan başka bir eve sıçradı. Ahşap evleri saran yangında alevler göğe yükseldi, geceyi aydınlattı. Alevleri fark eden vatandaşlar, tankerlerle yangına müdahale ederek büyümesini önlemeye çalıştı. Yangın vanası yardımıyla yapılan ilk müdahale sayesinde alevlerin diğer evlere yayılması engellendi. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, yangına müdahale ederek söndürme ve soğutma çalışması gerçekleştirdi. Ekiplerin yoğun çalışması sonucu yangın saat 03.00 sıralarında kontrol altına alındı. Kızılkese Mahallesi Muhtarı Ramazan Karataş, yangının İsmail Ay’a ait evde başladığını, oturulmayan ve Ahmet Öztürk’e ait olan eve sıçradığını belirtti. Karataş, vatandaşların tankerlerle müdahalesinin ardından itfaiye ekiplerinin olay yerine gelerek yangını tamamen söndürdüğünü ve çevredeki evlerin zarar görmesinin önüne geçildiğini ifade etti. Yangın sonucu iki ahşap ev tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.