YEREL HABERLER - 18 Nisan 2012 Çarşamba 09:54

MAAŞLARINI ALAMAYAN İŞÇİLER FABRİKAYA EL KOYDU

A
A
A
MAAŞLARINI ALAMAYAN İŞÇİLER FABRİKAYA EL KOYDU

Tekirdağ`ın Hayrabolu ilçesinde maaşlarını alamayan tekstil işçileri, makinelere ve diktiği tekstil ürünlerine el koydu. Patronlarının tekstil ürünlerini ve makineleri kaçırmaması için işçiler fabrikada 24 saat nöbet tutmaya başladı.
Tekirdağ`ın Hayrabolu ilçesinde 1,5 aylık maaşlarını alamayan Hayrabolu tekstil fabrikası çalışanı 110 işçi, patronlarının aniden ortadan kaybolması sonucu fabrikadaki makine ve tekstil ürünlerine el koydu. Maaşlarını ve mesailerini alamayan işçiler, patronlarının telefonlara cevap vermemesi üzerine fabrikada el koydukları makinelerin başında nöbet tutmaya başladı. Dikimi yapılan ürünlerin patron tarafından götürülmesine engel olan işçiler, patronlarının dikiş makineleri ve tekstil ürünlerini kaçırmaması
için 24 saat fabrikada beklemeye başladı.
Patronlarının ortadan kaybolduğunu söyleyen Aysun Karakuş isimli işçi, şöyle konuştu: "Biz para dilenmiyoruz, sadece kendi paramızı istiyoruz. Biz hakkımız olan 1.5 aylık paramızı istiyoruz. Burada 110 kişinin parasını ödeyemiyorsa ben ne diyeyim. Bu dünyanın öbür tarafı da var. Orada haklaşacağız. Fabrika yetkilileri ortada yok. Hiçbirine ulaşamıyoruz. Gece fabrikada sahipleri malları kaçırmak istiyor. Arkadaşlarımız engel oldu."
Patronlarının 1.5 aylık maaşlarını vermeden aniden ortadan kaybolduğunu belirten Ahmet Bildik isimli işçi şunları söyledi: "Maaşlarımızı vermiyorlar. Ne gelen var ne giden. Diktiğimiz tekstil ürünlerine ve makinelere el koyduk. Paramızı alana kadar buradaki makine ve ürünleri kimseye vermeyeceğiz."
Fabrika sahibinin makineleri ve tekstil ürünlerini kaçırmaması için sabaha kadar fabrikada nöbet tuttuklarını ifade eden bir işçi, sözlerini şöyle sürdürdü: "Dün gece sabaha kadar burada bekledik. Bize söz verilen tarihe kadar maaşlarımızı ödemesini bekledik. Maaşlarımızı vermeden patronumuz ortadan kayboldu. Hepimiz burada bekliyoruz."
İki senedir aynı problemlerin yaşandığını ifade eden işçiler maaşlarını alana kadar fabrikada bekleyeceklerini söyledi.
Fabrika yetkililerinin ortadan kaybolması sonucu işçilerin mağdur olduğunu ifade eden Hayrabolu Kaymakamı Tamer Orhan, yaptığı açıklamada şöyle konuştu: "Hayrabolu tekstil fabrikasında çalışan işçiler bana geldi. Bende şu an itibariyle bizim yapabileceğimiz bir şey olmadığını hukuki süreci başlatmak için mahkemeye başvurmaları gerektiğini söyledim. Olanların paralarını alabilmeleri için hukuk çerçevesinde mücadelelerini sürdürmelerini söyledim."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara ‘Sincan Roman Kahramanları Festivali’ sokaklarda renkli görüntüler oluşturdu Sincan Kaymakamlığı ile Sincan Belediyesi himayesinde ve Sincan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün katkılarıyla düzenlenen ‘Sincan Roman Kahramanları Festivali’nin ikincisini düzenlendi.Sincan Belediyesi, ‘Sincan Roman Kahramanları Festivali’nin ikincisini düzenledi. Düzenlenen festival kapsamında 2 bini aşkın 7-17 yaş aralığındaki Roman Kahramanları Korteji’nin bando takımı öğrencileri ilk olarak kurgu kitaplarından bazı kahramanların kılığına bürünerek esnafı ziyaret etti. Kitapların afişlerinin pankartı eşliğinde, kitapta yer alan kahramanların cümlelerini söyledi . Öğrenciler çeşitli kitapları esnafa hediye ederek, bu kitapların okunması için esnaftan söz istedi. Düzenlenen etkinlikle beraber edebiyat ve kitabın sokağa taşınması amaçlandı. İnsanlara kitaplar hatırlatarak, okuma kültürünün yaygınlaşmasına dikkat çekildi."Okumaya teşvik için tiyatro ve koro ile örnek bir Sincan oluşturacağız"Okumanın önemine dikkat çeken ve Sincanlıları okumaya teşvik eden Sincan Kaymakamı Levent Kılıç, "Sabah bana verilen bilgiye göre bu festival dünya rekoruymuş. Milli Eğitimi Müdürlüğümüz ile gurur duyuyorum. Kolay bir süreç değil bu. Trafiği tıkadık, yolları kapadık. Okumaya teşvik için tiyatro ve koro ile de örnek bir Sincan oluşturacağız. Kitap okuyarak uyanık ve Türk gençliğine layık olacağız" diye konuştu."Okuma alışkanlığını büyüklere de aşılamamız gerekiyor"Sincan’da okuma alışkanlığını küçüklerden ziyade büyüklere de tavsiye ettiklerini vurgulayan Kılıç, "Sincan’da 100 bin üzerinde öğrencimiz var. Okuma alışkanlığının sadece küçüklere değil büyüklere de aşılamamız gerekiyor. Çocukların sosyalleşmesi adına yaptığımız etkinliğe katılımınız için teşekkür ederim" şeklinde konuştu."Daha güzel etkinlikler yapacağız"Sincan’da daha kapsamlı ve daha farklı etkinlikler de düzenleyeceklerini ifade eden Sincan İlçe Milli Eğitim Müdürü Alican Kılıç ise, "Yaklaşık 1 saattir bir aradayız. Öğrenciler soğuk havaya rağmen kostümüyle bizlere farklı an yaşatıyorlar. Çocukluğumuza götüren kahraman rollerine büründüler. Kurum üst yöneticilerini ziyaret ettiler. Daha güzel etkinlikler yapacağız. Sabah makamımızda bulunan bu çocuklar belki de devlet büyüğü ile ilk kez yan yana gelme heyecanını bir daha yaşamayacak" ifadelerine yer verdi.Festival Direktörü Feray Koçak’tan edinilen bilgiye göre 45 okuldan 2 bin 230 öğrenci ve veliler ile birlikte toplamda 3 bin kişi Sincan sokaklarında renkli görüntüler oluşturdu. Festivalde konuk olarak Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Koray Üstün , Başkent Üniversitesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Aslı Aytaç ve Doç. Dr. Emine Tuğcu , Abant İzzet Baysal Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Galip Çağ , Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yöneticileri yer aldı.
Bursa Bursa’nın Mudanya ilçesinde H.O.B.A. projesi kapsamında anlamlı yürüyüş Bursa’nın Mudanya ilçesinde, Mudanya İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen H.O.B.A. Projesi kapsamında aile-okul iş birliğini güçlendirmeye yönelik yürüyüş etkinliği düzenlendi. Öğrencilerin sosyal, fiziksel ve duygusal gelişimlerini desteklemeyi amaçlayan etkinlik, Mütareke İlkokulu öncülüğünde gerçekleştirildi. Mütareke İlkokulu öğretmenleri, öğrencileri ve velilerinden oluşan yürüyüş grubuna Mudanya İlçe Millî Eğitim Müdürü Suat Topal ile Şube Müdürü Mehmet Ali Dursun da eşlik etti. Mütareke Alanı’ndan başlayan yürüyüşe öğrenciler ve veliler yoğun ilgi gösterdi. Etkinlik boyunca aileler ve çocuklar birlikte yürüyerek sağlıklı yaşam bilincini pekiştirirken, okul ile aile arasındaki bağların güçlendiği samimi bir ortam oluştu. Yürüyüşle; öğrencilerin aktif yaşam alışkanlığı kazanmaları, ailelerin eğitim sürecine daha etkin katılım sağlamaları ve toplumda hareketli yaşam farkındalığının artırılması hedeflendi. Katılımcıların yüksek motivasyonu ve ilgisi, projenin amacına ulaştığını bir kez daha ortaya koydu. Mudanya İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, öğrencilerin çok yönlü gelişimini destekleyen ve aile katılımını esas alan projelerin kararlılıkla sürdürüleceğini belirterek, etkinliğe katılan tüm öğrenci, veli ve öğretmenlere teşekkür etti.