GENEL - 18 Nisan 2012 Çarşamba 11:31

EMBRİYO NAKLİ YAPILAN DÜVE DOОURDU

A
A
A
EMBRİYO NAKLİ YAPILAN DÜVE DOОURDU

Manisa Süt Üreticileri Birliği Başkanı Veteriner Hekim Ulvi Murat Tunca tarafından süt üretiminde yüksek verimlilik elde edebilmek için 9 ay önce embriyo nakli yapılan düve doğurdu. Anne ve babası Amerikalı olan ve taşıyıcı anne olarak embriyo nakli yapılan düve, bir yavru dünyaya getirdi.
YAVRU SAОLIKLI
Manisa`nın Salihli ilçesine bağlı Çökelek köyünde Mehmet İzmirlioğlu`na ait çiftlikte bulunan ve 9 ay önce Veteriner Hekim Ulvi Murat Tunca tarafından embriyo nakli yapılan düve, doğurdu. Anne ve babası Amerikalı olan ve taşıyıcı anne olarak embriyo nakli yapılan düvenin doğumunu Veteriner Murat Tunca gerçekleştirdi.
Düvenin doğumunu gerçekleştiren Tunca, "Anne ve babası Amerikalı olan yavrumuz 34 kg ağırlığında sağlıklı bir şekilde dünyaya geldi" dedi.
Embriyo naklini gerçekleştiren Manisa Süt Üreticileri Birliği Başkanı Veteriner Hekim Ulvi Murat Tunca ise "Manisa Süt Birliği olarak süt üreticilerimizin ihtiyacı olan yüksek verimli inekler için ithalat yerine embriyo transferi ile bu hayvanları saha şartlarında elde edeceğimizi bu yavrumuzla gösterdik" dedi.
Süt üreticileri istemesi halinde veteriner hekimlerimizin embriyo transferini yapacak bilgi ve beceriye sahip olduğunu anlatan
Tunca, şöyle konuştu: "Üstün ırkların oluşmasında suni tohumlamanın dışında embriyo transferini de süt üreticilerimiz kolaylıkla yaptırabileceklerdir"
Embriyo transferinde taşıyıcı annenin önemli olmadığını vurgulayan Tunca, sözlerini şöyle sürdürdü: "Süt üreticilerimizin unutmaması gereken taşıyıcı annenin özellikleri transfer için çok önemli değildir. Ancak, embriyoyu taşıyabilecek yapıda olması yeterlidir. Bunun için ülkemizdeki hayvan varlığından yararlanmalıyız"
"Nazar değmesin diye mavi boncuk"
Embriyo naklini gerçekleştiren Manisa Süt Üreticileri Birliği Başkanı Veteriner Hekim Ulvi Murat Tunca, embriyo nakli ile dünyaya gelen yavruya nazar değmesin diye mavi boncuk taktı.
İşletme sahibi Mehmet İzmirlioğlu ise, yıllardır işletmelerinde suni tohumlama işlemi yaptıklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Fakat daha iyi ırklar ve daha iyi süt veren hayvanlar elde etmek için Manisa Süt Üreticileri Birliği ile organize olarak çiftliğimizde bulunan düveye embriyo transferi işlemini gerçekleştirmiştik. Her şey yolunda gitti ve bugün doğum gerçekleşti. İşletmemizde artık bu işi yaygınlaştırarak Türkiye`nin geleceği olan düveleri, süt ırkını elde etmek için bu tür yönetme daha
iyi çalışacağız."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine ilişkin karar Resmi Gazete’de Yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine ilişkin Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün; yeni kurulan Sandıklı, Serik, Suşehri ve Ortaca ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesi teklifine ilişkin 13 Mayıs tarihli yazısı, Hâkimler ve Savcılar Kurulu Genel Kurulunca görüşüldü. Genel Kurul; Sandıklı ilçesinin Afyonkarahisar Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinden çıkarılarak Sandıklı Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinin "Sandıklı, Hocalar ve Kızılören ilçeleri" olarak belirlenmesine, Serik ilçesinin Manavgat Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinden çıkarılarak Serik Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinin "Serik ilçesi" olarak belirlenmesine, Suşehri ilçesinin Şebinkarahisar Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinden çıkarılarak Suşehri Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinin "Suşehri, Akıncılar, Gölova, İmranlı ve Koyulhisar ilçeleri" olarak belirlenmesine, Ortaca ilçesinin Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinden çıkarılarak Ortaca Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinin "Ortaca, Dalaman ve Köyceğiz ilçeleri" olarak belirlenmesine karar verdi. Adalet Bakanı Akın Gürlek, yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine ilişkin sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "Hâkimler ve Savcılar Kurulu’nun, yeni kurulan mahkemelerin yargı çevrelerini belirleyen Genel Kurul Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Vatandaşlarımızın adalete erişimini kolaylaştırmak amacıyla kurulan Sandıklı, Serik, Suşehri ve Ortaca ağır ceza mahkemelerinin; ülkemize, milletimize ve yargı camiamıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Adalet hizmetlerini daha hızlı, daha etkin ve daha erişilebilir kılmak için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.