YEREL HABERLER - 18 Nisan 2012 Çarşamba 09:18

ÇERKEZKÖY`ÜN SUYUNU İÇEN BİR DAHA BIRAKIP GİDEMEZ

A
A
A
ÇERKEZKÖY`ÜN SUYUNU İÇEN BİR DAHA BIRAKIP GİDEMEZ

Özel Gülerçin Koleji tarafından öğrencilere yönelik düzenlenen Kariyer Günleri etkinliğinin bu haftaki konuğu Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem oldu.
ÖNEMLİ OLAN NE KADAR BAŞARDIОINIZ
Kolej`in Yemekhanesi`nde düzenlenen programda öğrencilerin meslek seçimlerine ilişkin sorularını yanıtlayan Başkan Ertem, özellikle inşaat mühendisliği, diğer mühendislik dalları ve doktorluk gibi mesleklerin avantaj ve dezavantajlarını sıralayarak ``Seçtiğiniz meslek kadar, o mesleği ne kadar başarıyla yürüttüğünüz de önemli. Eminim ki, öğrenim hayatından sonra çok da güzel mevkilerde olacaksınız, ama hangi mesleği seçerseniz seçin çok çalışmak durumundasınız. Çalışarak derslerinizde başarı göstererek ve iyi birer öğrenci olarak inşallah önümüzdeki dönemler de her biriniz bu ülkenin yararına çalışacak elemanlar olacaksınız`` Diye konuştu.
SİYASET MESLEK DEОİLDİR
Siyasetin bir meslek olarak algılanmaması gerektiğini dile getiren Başkan Ertem ``Zaten Belediye Başkanı veya Milletvekili olanlar, herhangi bir meslek grubundan belirlenmiş insanlar değillerdir. Her meslek grubundan insan siyasette yer alabiliyor. Burada önemli olan iki nokta, seçtiğiniz mesleği ne kadar başarılı yaptığınız ve aktif siyasetin içinde yer almanızdır. İleride, öğrenim hayatınızı sekteye uğratmayacak şekilde siyasetin içinde yer alın. Çünkü bir doktor olarak veya bir mühendis olarak, bulunduğunuz ilçenin veya yaşadığınız ülkenin kaderinde rol alamazsınız. Ancak siyasetin içinde yer alarak, ilçenizin, ilinizin veya ülkenizin kaderini değiştirebilirsiniz.`` Diyerek, buna Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ı örnek gösterdi.
ÇERKEZKÖY ANA KUCAОI GİBİDİR
Çerkezköy`e ilişkin duygularını da dile getiren Başkan Ertem ``Yaklaşık 21 sene önce, iş dolayısıyla Çerkezköy`e geldim. Gelen herkesi, ana kucağı sıcaklığıyla kucaklayan bir ilçedir Çerkezköy. Bana da aynı sıcaklıkla kucak açtı. Zaten Çerkezköy`ün suyunu içen, bir daha bırakıp gidemez Çerkezköy`den`` ifadelerini kullandı.
SKATEPARK MÜJDESİ
Öğrencilerin sorusu üzerine, Çerkezköy basınından da övgü ile söz eden Başkan Ertem, yine öğrencilerin bir başka sorusu üzerine Çerkezköy`e yakın zaman için ``˜Skatepark` kuracakları bilgisini de verdi. Ertem ``Skateparkla ilgili olarak da projemizi hazırladık, yakında ihalesi yapılacak. Bir iki ay içinde bitireceğiz ve çok güzel bir Skatepark olacak`` dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayserispor, FIFA ve UEFA’ya gidecek Trendyol Süper Lig’den bir alt lige düşen Kayserispor Kulübü; Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) ligleri tescil etmesinin ardından FIFA ve UEFA’ya başvuruda bulunacağını açıkladı. Kulüpten yapılan açıklamada; TFF’nin tüm teamülleri hiçe sayarak ligleri acele şekilde tescil ettiğini ve yaşanan gelişmeleri UEFA ve FIFA’ya bilgilendirme yapacaklarını açıkladı. Kulüp tarafından yapılan açıklamada; "Kulübümüz için adalet ve eşitlik, rekabet kavramını ayakta tutan iki temel sütundur. Bu iki unsurdan birinin dahi eksikliği futbolun özünü ve sportif rekabetin meşruiyetini ortadan kaldırmaktadır. Kulübümüz; adil ve eşit rekabet anlayışının tesis edilmediği bir ortamda sahada oynanan oyunun sportif gerçeklik taşımadığının altını bir kez daha çizmektedir. Kamuoyunun da yakından takip ettiği süreçte üzülerek ifade etmek isteriz ki; kulübümüzün dile getirdiği ve ülkemizin dört bir yanından destek gören ’adil ve eşit rekabet ortamının sağlanması’ yönündeki çağrılar Türkiye Futbol Federasyonu tarafından dikkate alınmamış, aksine tüm teamülleri hiçe sayan bir yaklaşımla ligler acele şekilde tescil edilmiştir. Oysa futbolun düzenleyici ve denetleyici kurumu olan Türkiye Futbol Federasyonu’nun, adil ve eşit rekabet talebine vereceği karşılık bu olmamalıdır. Bu nedenle kulübümüz, ülkemizde yaşanan gelişmeler hakkında FIFA ve UEFA nezdinde bilgilendirme yapmayı zorunlu görmüştür. Adil ve eşit rekabet ortamı futbolun vazgeçilmez bir unsurudur. Futbolu milyonlar için anlamlı ve değerli kılan yegane unsur, her takımın kazanma ihtimalini yalnızca sahada ortaya konan mücadeleye dayanmasıdır. Bu ilkenin ortadan kalktığı yerde futbolun ruhundan ve gerçek bir sportif rekabetten söz etmek mümkün değildir" ifadelerine yer verildi.
Hatay HATSU,Dörtyol’u asbestli borulardan kurtarıyor Hatay Büyükşehir Belediyesi HATSU Genel Müdürlüğü, Dörtyol ilçesinde yürüttüğü altyapı çalışmaları kapsamında 250 kilometrelik içme suyu hattının 177 kilometresini tamamladı. Hatay Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki HATSU, "Güçlü Altyapı, Güçlü Hatay" anlayışıyla il genelindeki altyapı yatırımlarını sürdürüyor. Dörtyol ilçesinde içme suyu altyapısını modernize etmek amacıyla yürütülen proje kapsamında Numuneevler, Kışlalar, Yeşil, Sanayi, Ocaklı ve Çaylı mahallelerinde çalışmalar devam ediyor. HATSU yetkilileri, toplam 250 kilometrelik içme suyu altyapı hattının 177 kilometresinin tamamlandığını, projede yaklaşık yüzde 70 fiziki gerçekleşme sağlandığını bildirdi. Proje kapsamında ilçede toplam 10 bin 500 abone bağlantısının yapılmasının hedeflendiği belirtilirken, bugüne kadar 6 bin 100 abone bağlantısının tamamlandığı ifade edildi. Çalışmaların özellikle Yeşil, Ocaklı ve Çaylı mahallelerinde yoğun şekilde sürdüğü kaydedildi. HATSU yetkilileri, ilçedeki mevcut altyapının yaklaşık 40-50 yıllık asbest borulardan oluştuğunu ve bu nedenle ciddi su kayıp-kaçaklarının yaşandığını belirtti. Yetkililer, eskiyen hatlar nedeniyle su kayıp-kaçak oranının yüzde 70’lere ulaştığını, yenileme çalışmalarıyla birlikte bu kayıpların önüne geçilmesinin amaçlandığını aktardı. Çalışmalar kapsamında isale hattına 700 milimetre çapında ve yaklaşık 150 yıl kullanım ömrüne sahip düktil borular döşendiği, şebeke hatlarında ise modern polietilen boruların kullanıldığı bildirildi. Yetkililer, modern altyapı yatırımları sayesinde su kayıplarının azalacağını, içme suyu iletim kapasitesinin güçleneceğini ve vatandaşlara daha kaliteli hizmet sunulacağını ifade etti.