YEREL HABERLER - 18 Nisan 2012 Çarşamba 12:09

DPÜ EMET MYO DIŞ TİCARET BÖLÜMÜNDEN EGE GÜMRÜK VE TİCARET BÖLGE MÜDÜRLÜОÜNE TEKNİK GEZİ

A
A
A
DPÜ EMET MYO DIŞ TİCARET BÖLÜMÜNDEN EGE GÜMRÜK VE TİCARET BÖLGE MÜDÜRLÜОÜNE TEKNİK GEZİ

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Emet Meslek Yüksekokulu Dış Ticaret Bölümü son sınıf öğrencileri, Öğretim Görevlisi Okan Mete`nin organizesiyle Ege Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü`ne bağlı İzmir Gümrük Müdürlüğü, Ege Serbest Bölge Gümrük Müdürlüğü ve ESBAŞ`a yönelik bir teknik gezi düzenlediler.
Gezi ile ilgili bilgi veren Öğr.Gör. Okan Mete, öğrencilerin teoride aldıkları gümrükleme bilgilerinin uygulama safhalarını yerinde görmek ve bilgilerini pekiştirmek amacıyla ziyaretleri gerçekleştirdiklerini ifade etti.
Öğrenciler ilk önce İzmir Gümrük Müdürlüğünü ziyaret ettiler. İzmir Gümrük Müdür Yardımcısı Orhan Şenel ve İnsan Kaynakları Müdürü Mustafa Yumuşak`dan kısa bir brifing aldılar, brifingin ardından öğrenciler gümrükleme sürecinin işlem adımlarını yerinde görme imkanı buldular.
Daha sonra Ege Serbest Bölge Gümrük Müdürlüğü`ne geçen ve burada da Serbest Bölgelerdeki gümrükleme süreci hakkında bilgi alan öğrenciler, Ege Serbest Bölge Kurucu ve İşletici ESBAŞ`ı da ziyaret ederek, ESBAŞ Genel Müdür Yardımcısı Serdal Acardan ``Serbest Bölgelerin Ülke Ekonomisine Katkıları ve Bu Katkı İçerisinde ESBAŞ`ın Rolü`` konulu bir brifing aldılar.
Son olarak öğrenciler ESBAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Rahmetli Kaya Tuncer`in otomobil koleksiyonunu hayranlıkla ziledikten sonra, ESBAŞ Teknoloji Merkezini ve Ege Serbest Bölge sahasını gezerek İzmir teknik gezisini tamamladılar.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri’de komşuluk örneği: Ulaşamadığı komşusundan soğuk havada haber bekledi Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde şeker hastası olan komşusuna ulaşamayan aile ekiplere haber verdi. Adeta komşuluk örneği gösteren aile komşularının evden sağ salim çıkması için dua ederken, soğuk havada umutla bekledi. Komşusundan iyi haberi alan yaşlı kadın derin nefes aldı. Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Barbaros Mahallesi Akgün Sokak’ta 3 katlı binada meydana gelen olayda, şeker hastası komşusu C.A.’yı art arda arayan komşusu Şemsi Erzurum, C..A.’nın telefonuna bakmaması üzerine telaşlanarak, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aradı. İhbar üzerine bölgeye polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, itfaiye ekipleri de C.A.’nın son kattaki evine platformlu merdivenle ulaştı. Pencereden eve giren ekipler C.A.’nın hareketsiz şekilde yattığını gördü. C.A. sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından tedbir amaçlı ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ekiplerden iyi haberi alan Şemsi Erzurum ise komşusu C.A.’ya ambulansa kadar eşlik ederken, derin nefes aldı. "Vicdanen rahatsız oldum" Ekiplerin çalışması sırasında komşusundan iyi bir haber bekleyen Şemsi Erzurum, "Komşumuz şeker hastası ve kimsesi yok. Bende kendisini akşam saatlerinde hastaneye gitmesi için aramıştım. Çok kez aradım ve geceye kadar ulaşamadığım için vicdanen rahatsız oldum. Polisi ve itfaiyeyi aradım. İnşallah sağ çıkar inşallah bir şey olmaz. İyi bir komşumuz. İnşallah sağlığı, sıhhati yerinde olur. Komşum inşallah iyi olur. Bende mutlu olurum. Soğukta olsa ben vicdanen rahatsız oldum" dedi. "Çok şükür bulundu" Komşusundan gelen iyi haberi gülücüklerle karşılayan Erzurum, "Çok şükür bulundu. Sağ salim bulunduğuna çok sevindim. Bayılmış içeride ve şimdi de hastaneye götürüyorlar. İnşallah iyi olur. Geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.